Victor Ponta, reclamat la Parchet de ACL: E putred si de bogat, si de coruptie

default

Dimensiune font:

| 30-10-2014 13:49

ACL il va reclama pe premierul Victor Ponta la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) pentru fals in declaratii, a anuntat vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

Liberalii il acuza pe candidatul PSD la presedintie ca nu si-a trecut toate casele in declaratia de avere, "iar omiterea includerii timp de patru ani a intregii averi constituie infractiune de fals in declaratii, care este prevazuta in Codul Penal", potrivit PS News.

"Va anunt ca am luat decizia de a sesiza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privitor la fals in declaratii de catre Victor Ponta, cu ocazia completarii declaratiei de avere. Ponta, impreuna cu familia sa, este proprietar a 7 case, care nu sunt declarate in integralitate.

Are multe case care nu sunt scrise in declaratia de avere, iar omiterea includerii timp de patru ani a intregii averi constituie infractiune de fals in declaratii, care este prevazuta in Codul Penal. Am luat aceasta decizie, desi in urma cu doua saptamani am facut o sesizare catre ANI. Nici pana astazi nu am primit niciun raspuns, iar ANI nu a analizat faptele semnalate de mine in sesizarea facuta", a declarat Ludovic Orban.

"Vreau sa-i dau jos masca lui Victor Ponta, care este parte la putregaiului din PSD. Victor Ponta este putred si de bogat, dar si de coruptie. Aproape nu exista mare afacere de coruptie cu care Victor Ponta sa nu aiba legatura", a mentionat el.

ANI, sesizata in cazul caselor lui Ponta

Vicepresedintele PNL a anuntat, pe 7 octombrie, ca a sesizat Agentia Nationala de Integritate (ANI) asupra faptului ca prim-ministrul nu a trecut in declaratia de avere si proprietatile sotiei sale, Daciana Sarbu. Orban a precizat ca cei doi au impreuna sapte case, nu patru, cate apar in documentul respectiv.


Orban l-a reclamat pe Ponta la ANI: il acuza ca isi ascunde averea

"Sesizez oficial incalcarea flagranta de catre prim-ministrul Victor Ponta a legislatiei privind integritatea in exercitarea functiei publice", a spus liberalul in fata sediului ANI, dupa ce a depus plangerea.

"Probabil a considerat ca electoratul PSD nu ar privi cu ochi buni sa vada ca Victor Ponta are, de fapt, sapte case in proprietate (...) si si-o fi imaginat probabil ca votantii PSD nu l-ar vota pe Victor Ponta afland ca la varsta de 42 de ani detine impreuna cu sotia sapte case", a continuat Ludovic Orban.

Liderul PNL a subliniat atunci ca ANI trebuie "sa fie extrem de rapida in solutionarea acestei sesizari si sa arate acelasi zel pe care il arata in cazul sutelor si miilor de primari acuzati de incompatibilitate pentru prezenta in AGA sau in consiliile de administratie", facand aluzie la dosarul candidatului ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis.

Iohannis: Da, am sase case, dar Ponta are sapte

Dupa ce Iohannis si-a trecut in declaratia de avere cele sase case pe care le detine, a fost dur criticat pe scena politica si in societatea civila, dupa ce a afirmat ca le-a cumparat din banii luati pe meditatii.

DEZVĂLUIRI incendiare: legăturile lui Victor Ponta în Dosarele Microsoft și EADS

Lucian Negrea, Reporter 13:30

Premierul Victor Ponta susține că nu are nicio legătură cu afacerile Microsoft și EADS, cele două bombe prin care procurorii au decimat clasa politică. Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, susține că Ponta este implicat major în cele două mega-afaceri și prezidentă o serie de date care îl leagă pe Victor Ponta atât de EADS, cât și de Microsoft.

Citește și: Ludovic Orban, LOVITURĂ grea pentru Victor Ponta

”Vreau să îi dau jos masca lui Victor Ponta. Victor Ponta este parte a putregaiului din PSD, Victor Ponta este putred, și de bogat e adevărat, dar și de corupt. Aproape nu există mare afacere de corupție cu care Victor Ponta să nu aibă legături.

Am să încep cu afacerea Microsoft. Puțină lume poate își amintește că în anul de grație 2002, Victor Ponta, alături de alți membri ai PSD a înființat o asociație, care se numea ”Asociația pentru promovarea tinerilor”. Cred că și mai puțină lume își aduce aminte că această ”Asociație pentru promovarea tinerilor”, în care era parte Victor Ponta, a beneficiat de sponsorizări din partea, cui credeți, din partea Fujitsu-Siemens! Fujistu-Siemens condus de Claudiu Florică și în mod evident din partea Microsoft.

Reamintesc că în 2002 Victor Ponta era șef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase, cu rang de secretar de stat. Și mai puțină lume își aduce aminte că, același Victor Ponta, în calitatea lui de șef al Departamentului de Control al premierului Adrian Năstase, premergător încheierii contractelor cu Fujitsu-Siemens, face un control la Ministerul Educației, probabil sfătuit de prietenii domniei sale și sponsorii ”Asociației pentru promovarea tinerilor”, mă refer la domnul Florică și la șeful Microsoft, în care ce credeți că se determină? Determină demararea achiziției de licențe Microsoft la Ministerul Educației.

După cum bine știți, la ora actuală au fost arestați intermediari ai șpăgilor în ”Dosarul Microsoft”. Aproape nici unul dintre acești intermediari nu este străin de Victor Ponta. Vă dau numai câteva exemple:

1. Domnul Cocoș: atunci când domnul Cocoș era, în mod evident, ca soț al doamnei Udrea, favorit al regimului Băsescu, ce credeți că făcea domnul Cocoș? Apela la serviciile de avocat al unei firme de avocatură proaspăt înființată de nimeni altul decât Victor Ponta. Firma de avocatură a lui Victor Ponta a reprezentat șase firme deținute de familia lui Dorin Cocoș. De tatăl lui Dorin Cocoș și de sora lui Dorin Cocoș, Anca Dinu. Deci nu avem de a face cu o reprezentare întâmplătoare, datorată faptului că o firmă, la un moment dat, are nevoie de o firmă de avocați și alege una de la baroul de avocați. Mă îndoiesc că firmele lui Cocoș și ale membrilor familiei lui Cocoș au făcut apel la firma de avocatură a domnului Victor Ponta, care era parlamentar de opoziție al PSD, să ne aducem bine aminte și era, în declarațiile publice, un mare opozant. Mă îndoiesc că au apelat întâmplător la această firmă de avocatură și este evident că au existat legături anterioare.

2. Alt personaj care este implicat în afacerea Microsoft este vorba despre Kalid Abi Sahin. Trebuie să știți că acesta are o relație mai veche cu Victor Ponta, pentru că este și membru fondator, alături de Victor Ponta al ”Asociației pentru promovarea tinerilor”, ca să vezi surpriză! În mod evident, acest Kalid Abi Sahin este partener cu Nicolae Dumitru, zis Niro, în afacerea Central Residential Park, în care, ce să vezi, atât tata socru Sârbu, cât și Daciana Sârbu, cât și Victor Ponta împreună cu Daciana Sârbu au cumpărat niște apartamente, acolo, de niște valori modice. Mai mult decât atât, interesant este faptul că Victor Ponta și cu Daciana Sârbu au achiziționat apartamente de lux în acest complex nu de la dezvoltatorul imobiliar, ci de la un SRL deținut de un off-shore, care se pare că este deținut de aceste două personaje la care făceam referire.

De asemenea, este bine cunoscut faptul că acest Kalid Abi Sahin, care este implicat în afacerea Microsoft era parte la foarte multe dintre petrecerile, nunțile, la care Victor Ponta a luat parte. El împreună cu Niro, care este un alt personaj care este arestat preventiv pentru suspiciunea de a fi fost intermediar al șpăgilor în afacerea Microsoft, se leagă de Victor Ponta și printr-un alt personaj care este parte a acestui trist grup, care pare că este un grup infracțional. Mă refer, evident, la omul de încredere al lui Victor Ponta, domnul Gabriel Oprea, care este, după știința mea, nașul lui Niro, care l-a făcut vicepreședinte pe Nicolae Dumitru în formațiunea care asigură majoritatea parlamentară domnului Victor Ponta și care este unul dintre finanțatorii activității politice atât a UNPR, cât și ai altor lideri din PSD”, susține Ludovic Orban.

Mai departe, prim-vicepreședintele PNL a încercat să demonstreze implicarea lui Victor Ponta în mega-afacerea EADS.

”Victor Ponta nu este deloc străin nici de afacerea EADS. Vă reamintesc faptul că prin Hotărârea de Guvern 1179 se decide în guvernul Năstase , în care, cine credeți că era ministru pentru coordonarea aquissului comunitar? Nimeni altul decât Victor Ponta. Se decide, fără licitație, prin încredințare directă încheierea contractului cu EADS. Trebuie să știți că EADS este format din 2 companii, una nemțească și alta franceză.

Pentru corecta informare a opiniei publice trebuie să readuc aminte opiniei publice că Victor Ponta a deținut între 2003 și 2006 funcția de președinte al fundației de casă a PSD ”Fundația secolului 21”, în care, în mod evident, erau o mulțime de alți PSD-iști, și Ioan Mircea Pascu, care mi se pare că fusese anterior președinte.

În perioada în care Victor Ponta era secretar de stat și șef al Departamentului de Control, ulterior ministru pentru Aquisului comunitar, ”Fundația secolului 21”, premergător încheierii contractului cu EADS, prin încredințare directă, a beneficiat de foarte multe colaborări fructuoase cu grupul Lagardere: donații și ceea ce știe toată lumea, dar puțini își mai aduc aminte, au înființat și un post de radio, numit ”Radio 21”, care a fost unul dintre vehiculele mediatice ale PSD. Păi nu pare o formă de luare de mită din partea domnului președinte al ”Fundației secolului 21”, faptul că a avut colaborări fructuoase cu grupul Lagardere, cu divizia de media? Ba da!

Victor Ponta este parte a acestui sistem corupt, este de fapt în miezul tuturor afacerilor importante de corupție!”, a mai declarat Ludovic Orban. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei