Câştigători la „Idei în Ţara lui Andrei“
Dimensiune font:
Printre cele 19 proiecte este şi unul din Bacău
Competiţia „Idei în Ţara lui Andrei“, ajunsă la al treilea an consecutiv, şi-a desemnat câştigătorii. Aproximativ 200.000 de euro vor pleca anul acesta către 19 proiecte de educaţie pentru angajabilitate, dezvoltare comunitara şi eco-eficienţă. „Prin toate demersurile noastre ne dorim să sprijinim dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor locale din întreaga Românie. Şi să vedem că iniţiatorii de proiecte gândesc şi aplică în mod sustenabil dezvoltarea unei idei”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.
Cele 19 proiecte câştigătoare au fost alese în urma evaluării ce a constat în proporţie de 40% în votul publicului şi de 60% în analiza juriului. Proiectele vor deveni realitate pentru a rezolva, pe termen lung, probleme din 17 judeţe ale tarii: Argeş, Bacău, Braşov, Caras Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Damboviţa, Dolj, Gorj, Harghita, Maramureş, Olt, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vrancea. 7 dintre ele sunt proiecte de educaţie pentru angajabilitate, alte 8 vizează dezvoltarea comunitară, iar 4 sunt soluţii de eco- eficienţă cu impact pozitiv asupra mediului.
Dintre acestea, 5 iniţiative se afla în categoria de granturi de până la 5.000 euro, iar 14 în categoria de până la 15.000 euro. Proiectul de la Bacău - „Colectare lână” – un proiect iniţiat de Dan Tătaru şi Asociaţia SOS Viitorul Bacău în localitatea Comăneşti, judeţul Bacău. Aceasta constă în colectarea lânii şi sortarea acesteia pe clase de calitate pentru industria textilă, cea de calitate inferioară urmând să fie folosită ca material izolant.
„În orice comunitate există o masă critică de oameni cu iniţiativă, care nu se dau în lături de la a pune umărul la a construi un viitor mai bun pentru ei şi semenii lor. Oamenii – cu abilităţile şi cunoştinţele lor, cu energia şi dedicarea lor – sunt cea mai importantă resursă de care dispune orice comunitate. Oamenii care locuiesc şi/ sau muncesc într-o comunitate îşi cunosc cel mai bine nevoile, dar şi resursele, iar tot ei pot genera cele mai bune soluţii în întâmpinarea acestora. Prin finanţările pe care le acordăm, creăm experienţe de viaţă prin care oamenii îşi stabilesc ei înşişi opţiuni de dezvoltare a comunităţii din care fac parte şi acţionează colectiv pentru a le îndeplini, punând în practică idei prin care îşi îmbunătăţesc calitatea vieţii”, a explicat Ruxandra Sasu, director executiv al Fundaţiei PACT.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau