Radu Botez, viceprimar al municipiului Iaşi: „În Primărie, inerţia este mult mai mare decât în mediul privat!”

default

Dimensiune font:

| 18-05-2017 05:35

Radu Botez a absolvit Facultatea de Mecanică în 1988, iar în primii ani după Revoluţie a urmat diverse specializări în Germania (economie, construcţii de maşini). A administrat mai multe firme (Alex-Sistem SRL, Coralimex, Construct Design sau CD-Total), fiind cunoscut în mediul de afaceri pentru proiectele din domeniul construcţiilor. A fost asistent universitar (1987 - 1990, catedra TCM) şi este coautor la 4 cărţi şi 6 lucrări ştiinţifice în domeniul prelucrărilor mecanice. În politică a debutat în 1998, la UFD, iar în perioada 2002 - 2016 a fost membru PNL, în acest an fiind cooptat de ALDE. În intervalul 2004 - 2012 a fost consilier local municipal, timp în care s-a remarcat deseori prin luări de poziţie cu privire la proiecte derulate de Primărie. În vârstă de 53 de ani, Radu Botez are dublă cetăţenie, română şi germană. Este căsătorit şi are trei copii.


- Anul 2012 vă găseşte în ipostaza de a renunţa să mai candidaţi la un post de consilier local. Aţi făcut-o după patru ani, de această dată ca membru ALDE, deci al altui partid decât cel care v-a consacrat pe scena politică. Ce v-a determinat să reveniţi?

- Am încercat să fiu atunci - şi încă îi sfătuiesc pe mulţi, inclusiv pe cei de la PNL, să procedeze în consecinţă - să fiu un consilier tehnic. În primul rând,  să fiu un reprezentant al Iaşului şi abia în al doilea rând al unui partid. Ceea ce sper că reuşesc şi la ora actuală. Iar dacă aş fi pus în situaţia de a alege, de lua o decizie în favoarea oraşului sau în favoarea partidului, sigur, Iaşul va fi cel care primează, asta sută la sută. Atunci, chiar am considerat – am spus-o şi public – că două mandate sunt suficiente. Dorinţa de a face ceva scade în al doilea mandat. Nu mai priveam problemele ca fiind importante. Aveam tendinţa de a nu mă mai duce la unele şedinţe. În plus, începi să ai impresia că postul ăla l-ai moştenit de la părinţi. Asta a fost atunci. Am revenit crezând că putem duce oraşul spre mai bine. Şi pentru că sunt ieşean sută la sută, născut şi crescut aici, absolvent de Negruzzi şi de Politehnică. Oricum, consider că deja se vede o modelare pozitivă a oraşului.

- Dacă aţi fi rămas un simplu cetăţean, ce calităţi consideraţi că ar trebui să aibă un viceprimar?

- E destul de greu de spus. Cred că mai întâi aş încerca să remarc acele calităţi pe care nu le are.

- Să vă ajut: un viceprimar poate lua decizii de unul singur sau e indicat să lucreze în echipă?

- Sută la sută în echipă. Nu am luat nicio decizie motivând-o că aşa trebuie făcut pentru că aşa spun eu. Dimpotrivă. Şi azi am avut discuţii pe partea de parcări, de ştrand... Discuţii deschise, cu cei care gestionează din prima linie aceste probleme. De exemplu, când discut cu cei din CTP ajungem până la problema pieselor de schimb pentru unele maşini, pe care care nu le mai găsim, însă ei sunt cei care au cunoştinţele tehnice, iar deciziile se iau în funcţie de ei. Revenind la calităţile unui viceprimar, consider că ar trebui să aibă un bagaj minim de cunoştinţe tehnice şi economice...

- Care sunt problemele cu care v-aţi confruntat la revenirea în Primăria Iaşi?

- Nu pot spune că problemele au apărut de la început, e mai corect să afirm că s-au făcut simţite pe parcurs. Am remarcat o anumită inerţie a desfăşurării lucrurilor. Eu vin din mediul privat, unde, dacă astăzi ai hotărât ceva, dacă nu se realizează mâine, îl faci poimâine. În Primărie lucrurile stau altfel, inerţia este mult mai mare, durează luni ca să poţi să realizeze elemente simple.

 

„La PUG, ne ocupăm noi, de fiecare element”

 

- Aveţi şi un exemplu concret?

- Am mai multe. Sistemul de parcări. Am început formalităţile din luna octombrie şi încă nu am reuşit să-l finalizăm. Sau reabilitarea malului drept al Bahluiului, pe care, iată, am ajuns să-l facem din fonduri proprii. Sigur, au fost contestaţiile care au ţinut lucrarea în loc. Şi ar mai fi PUG-ul. Speram ca în decembrie să fim în stare să depunem documentaţia la Bucureşti. Dar, în loc să găsim o firmă în stare să realizeze un Plan Urbanistic General, ne ocupăm noi de fiecare element, „tragem” de arhitecţi să facă una-alta. Ne-am încetinit şi din cauza faptului că nu am avut buget în iarnă, ştiţi, nu era votat bugetul naţional, nu a putut fi votat nici cel local. De-abia de două săptămâni, cred, avem poziţie bugetară. Deci, nu am putut demara formalităţile de a cumpăra serviciile pentru studiile de impact. Care, iarăşi, e o chestiune pusă, aşa, pentru a mai fi scoşi nişte bani. Primăria a depus documentaţia la Mediu, cei de acolo ne-au corectat, ne-au arătat unde am greşit, iar când am ajuns la un numitor comun ne-am trezit că ni se cere acest studiu de impact la mediu. Pe care-l faci cu o firmă privată, care, la rândul ei, trebuie să ceară nişte date, care înseamnă bani. Noi nu puteam plăti decât cel mult un aviz, prin urmare, s-a găsit această „buclă”, prin care terţul plăteşte, iar noi îi achităm terţului contractul respectiv. Toate lucrurile acestea mi se par anormale.

- Aţi mai constatat altceva în afară de inerţia la care aţi făcut referire?

- Da. Se manifestă în administraţia locală şi o anumită reţinere în ceea ce priveşte responsabilitatea. Când vezi la televizor că te ia DNA-ul la întrebări pe anumite probleme, lumea are o anumită reţinere în asumarea responsabilităţii. Acum, hârtiile care vin la semnat au cinci semnături înaintea ta, durează minimum o săptămână până ajung la mapă. Se simte o anumită tensiune. Însă, aş vrea să remarc că dincolo de această reţinere, funcţionarii pun suflet în ceea ce fac, vor cu tot dinadinsul să rezolve o problemă apărută. Recunosc, am fost surprins să constat lucrul acesta.

- Dacă ar depinde de dvs, aţi schimba ceva în Primărie?

- E destul de dificil. Cred că şi primarul îşi doreşte o responsabilizare ceva mai punctuală pe proiecte. Fiecare să răspundă cumva punctual, să nu existe o responsabilitate colectivă. Cred că aş încerca cumva o schimbare de sediu administrativ, aş mai elibera Primăria, pentru că sunt şi chiar opt oameni în 25 de metri pătraţi. Plus 1-2 metri cubi de dosare!

- Aveţi centrele de cartier, acele mini-primării. Acordaţi-le mai multe atribuţii!

- Nu funcţionează foarte bine partea de relaţionare între direcţii, problemă pe care în mod sigur o vom rezolva. Însă, altele sunt priorităţile Primăriei. Spitalul Regional de Urgenţă este prima dintre ele.

 

„Dezvoltăm oraşul pe trei direcţii: IT, partea medicală, cultură-educuaţie”

 

- Ajungem şi la investiţii. Aş vrea să punctaţi însă direcţiile spre care tinde Primăria să dezvolte urbea. Care sunt nevoile imediate ale oraşului?

- În mod sigur, nu deschiderea de supermarketuri în oraş sau fabrici producătoare de lopeţi! Tendinţele pe care dorim să le dăm oraşului pe partea de dezvoltare sunt altele. Partea de IT de exemplu. Sunt în jur de 15.000 de firme, care generează un PIB de 250 milioane de euro pentru oraş prin salarii, prin consum... Al doilea element pe care dorim a-l dezvolta este partea medicală. Cu tot ce presupune ea, inclusiv partea de soft medical, de echipament şi aparatură. Peste toate acestea trebuie să păstrăm linia educaţională şi culturală a oraşului. Până la urmă, progresul pe care-l vedem acum comparativ cu Iaşul de acum patru ani este dat de IT, de banii care se învârt aici, de studenţi şi de partea culturală, Iaşul fiind un pol destul de important.

 

Iaşul deţine foarte puţin teren, mai puţin chiar decât comunele limitrofe, prin urmare nu avem cum să dezvoltăm lucrul ăsta.

 

- Vă propun să poposim în zonele pe care, ca viceprimar, le păstoriţi. Compania de Transport Public. Care sunt perspectivele societăţii?

- În primul rând, CTP trebuie să aibă, an de an, profit. Linia pe care am pornit este cea corectă, cea a subvenţiilor, însă societatea nu trebuie în niciun moment să se afle pe minus. Nu-i un lucru foarte simplu. Ieşeanul vrea autobuze şi tramvaie noi, dar vrea şi bilet sub 2 lei. Şoferii vor şi ei, aşa cum ar fi normal, salarii de 3000-4000 de lei. E greu de ţinut linia în acest sens, ar fi mult mai simplu dacă preţul biletelor ar fi, să zicem, de 1,40-1,50 euro. Însă ne descurcăm...  Din calculele făcute, CTP-ul poate susţine aceste autobuze pe care le luăm cu ajutorul BERD, sperăm să mai putem achiziţiona şi câteva tramvaie second-hand.

- Dar vor fi bani europeni pentru tramvaie noi...

- Ar fi în jur de 45 de milioane de euro. Bani din care trebuie să terminăm refacerea liniilor de tramvai. Pe lângă şină, tot pe aceşti bani se mai reface şi asfaltul. După aceea o să avem un sistem de e-ticketing şi o modernizare de staţii. Noi spunem că vor rămâne ceva mai bani şi pentru câteva tramvaie noi.

 

„Dacă lăsăm oraşul o zi fără Managementul Traficul, oamenii şi-l vor dori din nou”

 

- Avem autobuze şi câteva tramvaie noi. Ce facem, însă, cu traficul din oraş?

- Avem prea puţine străzi, în condiţiile în care numărul de maşini a crescut exponenţial. Soluţia este să facem străzi noi. Să luăm, de exemplu, terenul administrat de CFR. Noi putem avea o stradă în lungul căii ferate spre Tomeşti, de exemplu. Având în vedere că în zona Socola sunt 25 de căi ferate, dintre care două sunt folosite, pe alte 5-6 sunt trase nişte vagoane, restul sunt nefolosite. La fel, la Gara Mare. Noi modernizăm pasarela în condiţiile în care trecem peste 22 de linii ferate dintre care sunt folosite 4 sau 5. Nu există o justificare şi nici perspectivele unei dezvoltări în aşa fel încât să spunem că CFR nu se poate dispensa de aceste linii. Apoi, Bahluiul. Râul ar trebui să fie o axă importantă de circulaţie în oraş. De-a lungul său, noi credem că vom avea sensuri unice dintr-un capăt la altul. Deocamdată suntem în situaţia de a le avea doar între Podul de Piatră şi Podul Sf. Ioan. Peste care să realizăm nişte treceri supraterane – mai ieftine comparativ cu cele subterane – în toate intersecţiile importante. Primele două dorim să le amenajăm în Podu Roş.

- Cu Managementul Traficului ce facem?

- Eu zic că o zi sau două trebuie să lăsăm Iaşul fără Managementul Traficului, iar lumea o să-l dorească din nou. Şi asta vedem nu la orele de vârf, ci la cele normale,10-12. Eu vin de la Cotnari spre Podul de Piatră şi am verde permanent, fac patru minute! Nici dimineaţa nu fac foarte mult. Dimineaţa avem blocaje doar la Pasarela Bucium, unde suntem în faza începerii unui studiu de fezabilitate pentru o pasarelă pe Manta Roşie.

- Când va fi finalizat noul PUG? Îl avem anul acesta?

- Eu sper că da. V-am spus că îl doream încă din luna decembrie, însă nu am putut progresa. Sperăm să-l depunem în iunie la Bucureşti. Din păcate, lucrurile nu au funcţionat aşa cum trebuie.

- Maidanezii?

- N-aş putea spune că stăm rău. Încercăm să facem un fel de hartă a lor. Câinii de la blocuri nu sunt agresivi şi nici aşa mulţi, problema apare cu maidanezii care-şi apără un teritoriu. Ori la o firmă, ori la o persoană care-şi lasă câinii afară din gospodărie. Repet, încercăm să facem harta, să vedem de unde provin, întrucât toţi cei de la padoc pleacă de acolo cu un microcip. Am avut şi o acţiune intensă la Ciric, loc unde se adunau în căutare de hrană. Nu vreau să dau vina pe alţii, dar în continuare apar transporturi clandestine. Aproximăm numărul celor rămaşi pe stradă la 2.500. I-am strânge în 100 de zile dacă nu ar fi revendicaţi de la padoc şi aduşi înapoi.

- Alte probleme de rezolvat?

- Există organigrama aceasta nouă şi implicit neclarităţi în ceea ce priveşte cine semnează pe fiecare direcţie în condiţiile în care nu există şefi. Sper şi într-o relaţie mai bună cu PNL-ul, întrucât eu consider că într-un Consiliu Local nu ar trebui să existe Opoziţie.

 

a consemnat Tudor DAMASCHIN

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei