A crescut numărul cazurilor de violenţă în şcoli
Dimensiune font:
Predomină violenţa fizică şi cea verbală
În ultima perioadă se vorbeşte tot mai fecvent de violenţa în şcoli şi de faptul că elevii sunt tot mai agresivi. Potrivit Cristinei Georgescu, psiholog şcolar la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Vaslui există un cumul de factori care duc spre aceste forme de violenţă şi indiferent cât de multe programe s-ar implementa, fără sprijinul părinţilor nu se pot obţine rezultate concrete. „Proiecte sunt, la nivelul şcolilor există comisii antiviolenţă si persoane care încearcă să stopeze acest fenomen. Dar lucrurile nu ies de fiecare dată aşa cum ne-am dori noi. Nu doar şcoala trebuie să intervină. Şi mediul din care vin aceşti copii, contează. De multe ori aceşti copii violenţi vin din familii destrămate, cu părinţi divorţaţi sau plecaţi sau care îi agresează”, a mai spus Cristina Georgescu.
Multe cazuri de violenţă fizică
Statisticile prezentate de conducerile unităţilor de învăţământ din judeţul Vaslui arată clar că a crescut numărul actelor comise cu violenţă în şoli. Astfel, în primul semestru al acestui acest an şcolar au fost înregistrate 65 de cazuri de furt, faţă de 6 anul trecut, 409 de cazuri de violenţe fizice uşoare, faţă de 239 în primul semestru al anului trecut, 385 de cazuri de cazuri de violenţă verbală, faţă de 130 în anul trecut, 155 de cazuri de distrugere a bunurilor şcolii, faţă de 113 în perioada similară a anului şcolar 2013-2014, 44 de cazuri de ameninţări repetate, la fel ca în anul precedent, 28 de cazuri de consum de alcool, faţă de 4 cazuri anul trecut şi 43 cazuri de introducere a unor persoane străine în incinta şcolii, faţă de trei cazuri înregistrate în anul trecut.
Măturători moderne la polul sărăciei
Simona POP
„Profesorii ar trebui să fie şi ele modele, dar nu se întâmplă totdeauna acest lucru. Din păcate la nivelul judeţului nostru în rândul profesorilor sunt cazuri reprobabile de agresivitate şi acestă agresivitate este preluată de elevi. Acest cumul de factori conduc la acte de violenţă, care nu pot fi stopate decât dacă şcoala face front comun cu părinţii” - Cristina Georgescu, psiholog şcolar
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau