O nouă acuzaţie de malpraxis la spitalul din Huşi
Dimensiune font:
Colegiul Medicilor Vaslui a anunţat declanşarea unei anchete în cazul unei tinerei care, la începutul acestei luni, a murit în condiţii suspecte la câteva zile după ce a născut * familia l-a acuzat de malpraxis pe medicul care a tratat-o iniţial şi pe cel care a operat-o de cezariană
Oana Acsinte, în vârstă de 20 de ani, a murit la câteva zile după ce a născut. În urma acestei tragedii, familia a decis ieri să facă plângere la Colegiul Medicilor Vaslui. Sunt acuzaţi de malpraxis ginecologul care a tratat-o, iniţial, la Spitalul Huşi, precum şi medicul care a operat-o de cezariană la Maternitatea Iaşi. Soţul femeii decedate crede că principalul vinovat de moartea nevestei sale este medicul Ovidiu Sandu, ginecolog la Spitalul Municipal Huşi, cel care i-a urmărit sarcina şi i-ar fi neglijat o problemă medicală atunci când gravida era în luna a şaptea. „Medicul Ovidiu Sandu nu a dat importanţă unei pierderi de sânge vaginală atunci când soţia mea era în luna a şaptea de sarcină. Atunci, când am fost la control, domnul doctor a spus că soţia mea are prea mult sânge şi trebuie să mai piardă din el, aşa că nu avem de ce să ne facem griji. Cei de la Colegiul Medicilor mi-au spus că vor cere toate documentele de la spitalul din Huşi şi clinicile din Iaşi pe unde soţia mea a fost internată până pe 3 februarie, atunci când a murit”, a declarat Andrei Acsinte, soţul tinerei care a murit la câteva zile de la naştere.
Reprezentanţii Colegiului Medicilor Vaslui au confirmat înregistrarea plângerii depusă de Andrei Acsinte şi au anunţat declanşarea unei anchete. „Plângere va fi analizată în cadrul Biroului Executiv al colegiului. În 30 de zile vom da şi un răspuns”, a precizat preşedintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Daşcău.
Conducerea spitalului din Huşi se apără
Tânăra, însărcinată în 34 de săptămâni, a fost internată pe 9 ianuarie la spitalul din Huşi, cu iminenţă de naştere prematură. Starea ei de sănătate s-a înrăutăţit, iar medicii vasluieni au decis să o transfere la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, unde a născut prin cezariană o fetiţă perfect sănătoasă. Soţul susţine că femeia ar fi fost tratată la spitalul din Huşi doar cu paracetamol şi îi acuză pe medici că nu au decis transferul mai repede la Iaşi. Conducerea Spitalului Municipal Huşi spune însă că femeia a primit tratamentul adecvat. „Pacienta a primit tratamentul simptomatic cu antibiotice şi antispastice, fiindu-i administrate, totodată, expectorante şi tratament local vaginal. Pe 16 ianuarie, ginecologul, în consult cu medicul infecţionist, a suspectat un sepsis şi, în consecinţă, au transferat-o pe gravidă la Clinica de Boli Infecţioase din Iaşi”, a declarat managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru. Potrivit acesteia, medicul ginecolog care a internat-o pe gravidă este acelaşi care a supravegheat-o pe tânără pe toată perioada evoluţiei sarcinii.
Gravidă plimbată între spitale
Familia tinerei îi acuză, totodată, şi pe medicii de la maternitatea din Iaşi, susţinând că în timpul operaţiei i-ar fi atins apendicele şi că din această cauză s-ar fi produs o infecţie majoră. Conducerea maternităţii susţine că naşterea s-a desfăşurat fără probleme, însă complicaţiile ar fi apărut ulterior. Medicii afirmă că femeia avea deja o infecţie în momentul în care a ajuns la Iaşi. „Pacienta a fost transferată de către medicii huşeni foarte târziu la Iaşi, iar boala a evoluat foarte repede. În starea în care era pacienta trebuia trimisă din prima zi la Spitalul «Cuza Vodă». Cât a fost internată la noi s-a făcut tot ce s-a putut. După operaţia de cezariană s-a descoperit apa la plămâni şi a fost direcţionată către Spitalul de Pneumologie pentru investigaţii de specialitate şi pentru a i se extrage lichidul din pleură. Pentru că exista suspiciunea de tuberculoză şi pentru că pacienta se afla în şoc septic a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase. Din păcate starea pacientei era foarte gravă, iar medicii nu au mai putut să o mai salveze. Aşteptăm rezultatul necropsiei pentru a vedea dacă se confirmă diagnosticul de tuberculoză”, a precizat prof. dr. Maria Stamatin, directorul medical al Spitalului „Cuza Vodă”. Copilul rămas fără mamă este sub supraveghere medicală.
Medicii şpăgari au fost puşi sub control judiciar
Simona POP, Cristina MIHĂILĂ
Soţul tinerei a depus o plângere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi împotriva medicilor, fiind începute cercetări în acest caz.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau