Sapte legume pe care le depozitati gresit
Dimensiune font:
Fructele si legumele se strica mai repede decat ar trebui si de cele mai multe ori cauza este modul si locul in care le depozitam. Pentru a va pastra fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp trebuie sa tineti minte ca acestea trebuie, in primul rand, sa respire. Care sunt cele sapte legume pe care le depozitati gresit si ce trebuie sa faceti pentru a le pastra proaspete pentru mai mult timp?
Faceti gauri in pungile de plastic pe care le folositi pentru stocarea legumelor. O punga de plastic etans este ea mai proasta alegere pentru depozitarea acestora.
Evitati spalarea acestora inainte de utilizare. Spalarea legumelor inainte de depozitare favorizeaza aparitia mucegaiului.
Usturoiul
Pastrati usturoiul la temperatura camerei intr-un recipient deschis, pentru a permite circulatia aerului.
Ceapa
Ceapa trebuie sa fie pastrata la temperatura camerei, la fel ca usturoiul. Este important de retinut ca ceapa nu trebuie sa stea alaturi de cartofi sau in frigider. Umiditatea si temperaturile scazute cauzeaza inmuierea cepei.
Cartofii
Tineti cartofii intr-un loc intunecat si racoros, dar nu ii depozitati in frigider. Aerul rece transforma amidonul in zaharuri, ceea ce afecteaza gustul si textura. Depozitati cartofii intr-o punga de hartie, in camara. Nu ii lasati in apropierea cepei sau a merelor.
Morcovii
Morcovii necuratati pot fi depozitati in pungi nesigilate in frigider.
Castravetii
Castravetii nu se pastreaza bine in locuri racoroase. Dar daca insistati sa ii tineti in frigider nu o faceti pentru mai mult de trei zile. Tineti castravetii departe de banane, pepene galben sau rosii.
Telina
Pentru a o pastra proaspata, puneti telina intr-o folie de aluminiu, nu de plastic. Reinveliti bine dupa fiecare utilizare.
Rosiile
Daca este posibil, tineti rosiile departe de frigider. Frigul afecteaza structura celulara a acestora si le face mai moi.
Sursa: Washington Post
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau