Semintele sunt o alternativă excelentă la gustările nesănătoase. Iar semintele de dovleac nu sunt doar delicioase, ci si foarte sănătoase. Semintele de dovleac au fost folosite in medicină de mii de ani, deoarece contin potasiu, calciu, zin ...
Cu o textură usoară, mătăsoasă si fină, supa cremă de dovleac este aperitivul ideal la o cină cu invitati sau la pranzul in familie. Istoria acestui fel de mancare incepe pe 1 ianuarie 1804, in Haiti, unde localnicii au făcut pentr ...
Plăcinta cu dovleac este una dintre cele mai savuroase dulciuri din sezonul de toamnă. Usor de preparat, este mereu un desert apreciat. Pentru aluat avem nevoie de: 500 gr făină, 300 ml apă rece, un praf de sare, 2-3 linguri ulei, o lingurită d ...
Sătenii din comuna timişeană Coşteiu de Sus folosesc pentru a da savoare mancării in postul Paştelui un ingredient cu gust aparte - seminţele de dovleac. Ciorbe de legume, sarmale de post, fasole flecită cu ulei verde (de dovleac) sunt doar cat ...
Dovleacul este vedeta sezonului, insă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care işi doresc o viaţă sexuală mai intensă, făr ...
Halloween este una dintre cele mai vechi sărbători incă păstrate, in formă camuflată, profană, şi in ziua de azi, ca de altfel şi Crăciunul. Milioane de oameni celebrează Halloween-ul cu costume, trick-or-treat sau petreceri tematice, ...
Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită in ...