„Cei mai mulți dintre noi uităm de darurile noastre”

1serenella violeta peste

Dimensiune font:

| 15-12-2021 07:00


„Ai nevoie de trei lucruri în viață – sănătatea ta, un scop și oamenii pe care să-i iubești. Asta e tot. Un corp în formă, o minte calmă și o casă plină de dragoste. Aceste lucruri nu pot fi cumpărate – trebuie câștigate”, spune Naval Ravikant, un antreprenor și filosof care a captivat lumea cu principiile sale pentru construirea bogăției și crearea fericirii pe termen lung. Și pentru că fericire fără echilibru nu există, am încercat să aflăm, cu ajutorul terapeutului Serenella Violeta Pește, cum putem fi mai sănătoși cu fiecare secundă ce se scurge din clepsidra fiecărei vieți. Îndrăgitul terapeut spune că secretul ar fi pacea interioară, la care nu se ajunge ușor dacă nu ești inițiat ori sprijinit, mai ales dacă apar și probleme de sănătate.
În căutarea vocației
Dacă destinul fiecăruia este scris de Univers, viața este un drum în căutarea lui, iar povestea multora dintre noi confirmă acest lucru. Pentru Serenella Violeta Pește, a fost legat de dorința de a face bine celor din jur. Specializată în multe terapii, ea oferă sprijin tuturor celor care, la un moment dat, au o problemă de sănătate ori un blocaj pe calea dezvoltării. „Când eram mică, îi vindecam luxațiile tatălui meu cu pietricele găsite pe jos. Luam pietricelele care îmi plăceau, le purtam tot timpul cu mine. Când tata avea câte o luxație, și avea des, le așezam în jurul gleznei, le cuprindeam în palme și făceam un masaj fără orice fel de cunoaștere, doar cu intenția de a-l ajuta să fie bine. Tata spunea că este mai bine. Acum nu știu dacă era așa sau voia doar să mă încurajeze, dar de acolo a pornit totul. Mi-a dat un feed-back bun, ca să mă motiveze. Era intenția lui bună, era dragul meu de a face bine”, am aflat de la terapeutul ieșean. Cumva, Serenella Violeta Pește a urmat un parcurs predefinit, iar întâmplările ulterioare au dovedit acest lucru. „În liceu, am primit de la o colegă un cristal de stâncă micuț, care mi-a plăcut foarte mult. La început, mi-a dat impresia că este o poveste, amica mea mi-a spus că acel cristal a vrut să vină la mine. Trăiam în niște timpuri în care nu prea se vorbea și nici nu era multă cunoaștere în domeniul terapiilor complementare, dar a avut dreptate. Îl pierdeam și-l regăseam mereu, cred că și acum îl mai am”, a zâmbit specialistul.
După liceu, a urmat Facultatea de Psihologie și, dorindu-și să-și plătească singură studiile, și-a căutat un loc de muncă, la un magazin plafar: „Mi-a plăcut foarte mult și am dezvoltare o pasiune în ceea ce privește fitoterapia și modul în care plantele rezonează cu noi. Ne ajută atât la nivel fizic, cât și emoțional. După doi ani, patroana mi-a propus să preiau un plafar, l-am preluat, apoi am deschis o rețea pe Iași. Era prin anii 2002-2006”. Serenella spune că a rezonat cu plantele încă de la început, le-am simțit energia și sprijinul. „Îmi plăceau foarte mult plantele amare, coada șoricelului, pelinul, dar și petalele de trandafir pe care le-am descoperit în ceaiurile unei firme de la București. Erau niște plante care făceau parte din medicina ayurvedică, așa cum ar fi Ashwagandha. Încercam cam toate ceaiurile. Voiam să văd ce textură și ce efect au. Unele ceaiuri, după ce le bei, se așează în interiorul tău, își găsesc locul lor, parcă te mângâie”.
În timp ce administra rețeaua de magazine plafar, și-a dorit să cunoască mai multe despre fitoterapie și a urmat cursurile de la ANATECOR organizate la Iași pe diferite domenii - presopunctură, bioenergoterapie, tot ce înseamnă bazele terapiilor alternative (cristaloterapie, reflexoterapie). „M-am înscris și eu la cursuri și de fiecare dată descopeream o altă lume de care eram fascinată. Am urmat multe cursuri, inclusiv Școala de Asistent Medical Generalist, iar acum m-am înscris la Școala de Osteopatie de la București. Nici prin cap nu-mi trecea vreodată că aș fi în stare să urmez o școală tocmai la București, dar în momentul respectiv am primit foarte multe ajutoare - clienți noi, feed-back că ar trebui să fac acest lucru și a fost foarte ușor. Așa este și cu terapiile alternative - simt că am fost îndrumată. Este ceva ce știi din interior că faci bine, îți place, nu te obosește. Privești omul din punct de vedere holistic și-ți dai seama cât de minunat este că ai mai multe piese dintr-un puzzle pe care le poți aduna ca să-i dai oarecum un sens provocării lansate de cel din fața ta”, a completat Serenella Violeta Pește.
„Arta terapeutică înseamnă să știi să ajungi la om”
În cabinetul ei, pacienții vin cu o problemă pe care o descriu, iar terapeutul alege o abordare din perspectiva psiho-emoțională a psiho-cauzalității bolilor, dacă nu este foarte acut, dacă nu doare. De-a lungul celor 20 de ani de practică, a ajutat mulți oameni, iar rezultatele obținute i-au adus multe bucurii: „Au fost enorm de multe satisfacții. Măcar pentru faptul că la o nouă întâlnire sunt cu 10-20 la sută mai bine decât ultima dată ședință terapeutică este o satisfacție extraordinară și nu mă refer la ego, ci la faptul că poți aduce o mică bucurie, o mică alinare care contează foarte mult la nivel de suflet. Pentru mine, la nivel interior, iar pentru ei, la nivel de sănătate”.
A întâlnit și cazuri foarte grave: „Da, au fost și sunt. Încerc să-i susțin cu absolut tot ce-mi stă în putință atât emoțional, energetic, cu tehnici. Instrumentele pe care le folosesc se așează în funcție de fiecare persoană în parte. Niciodată nu urmez o schemă predefinită. În momentul în care am persoana în față eu știu, la nivelul meu interior, de ce plante are nevoie, ce terapie, ce mesaj trebuie să-i transmit la nivel de emoție”.
Lucrând cu pacienții, Serinella Violeta Pește recunoaște că și ea a primit mult din partea lor: „Cei mai mulți dintre noi uităm de darurile noastre. Ne avem pe noi, în primul rând, plecând de la respirație care este conectarea cu Universul. Respirația este primul punct prin care ne conectăm cu Divinul, cu ceea ce ne înconjoară. Apoi este un dar faptul că vedem, că auzim, că putem merge, că putem iubi. Că putem simți din toată paleta de sentimente, de emoții, de vibrații. Este un mare dar. Eu sunt recunoscătoare pentru tot”. Terapeutul recunoaște că a întâlnit și persoane cu care nu rezonat: „Au fost mai mult pe terapii fizice. La început, când aveam plafarele, am deschis și un centru de terapii. Eram foarte încrezătoare și îmi veneau persoane relativ tinere, cu care mă simțeam stângace oarecum. Veneau o dată sau de două ori, apoi renunțau, iar eu dădeam vina pe mine. Îmi spuneam că poate nu am lucrat cum trebuie, că nu am spus ce trebuie, poate că sunt ușor ezitantă. Ulterior, din programarea neurolingvistică am aflat că fiecare dintre noi avem hărți mentale, iar arta de a comunica este talentul de a intra oarecum pe harta mentală a celuilalt ca să poți să-l simți, să vezi ce ar impacta subconștientul lui, absolut tot interiorul lui. Aici ar fi arta terapeutică, să știi să ajungi la om”. Cât despre viitor, își dorește să aducă echilibru atât în interiorul ei, cât și în ceilalți. „Am observat că pot face acest lucru plecând de la mine. Dacă am acest echilbru, acea pace de la care pleacă totul, se simte. Eu oricum ofer, doar că aș vrea să fie momente în care să pot dărui mai mult, să cunosc mai mult, dar nu neapărat mental, ci la la nivel de suflet, ceea ce se dobândește în timp. Depinde la ce vârstă energetică este fiecare”, a zâmbit Serenella Violeta Pește.
Serenella Violeta Pește este specializată în fitoterapie, reflexoterapie, bioenergoterapie, cristaloterapie, osteopatie, masaj terapeutic, maderoterapie și tehnici de curățare și reprogramare a tiparelor mentale.

Serenella Violeta Pește poate fi găsită la Centrul Longeviva Therapy, la tel 0756.922.007.
Maura ANGHEL
 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 Incendiu de proporții în Suceava: Un bloc de locuințe arde ca o torță
20/04/2024 13:14

Un incendiu a izbucnit, sambătă, la acoperişul unui bloc de locuinţe din municipiul Rădăuţi. La faţa locului intervin pompierii suceveni care, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului, acţion ...

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
20/04/2024 13:02

 Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa in judecată de către procurorii DIICOT in dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte m ...

Ministrul Sănătăţii a venit la inaugurarea lucrărilor de la Spitalul Regional de Urgențe
19/04/2024 18:05

    Ministrul Sănătăţii a venit la inaugurarea lucrărilor la cea mai importantă investiţie din Moldova ultimilor 30 de ani. Rafila are convingerea că Spitalul Regional de Urgenţe din Iaşi ...

Întâlnire transnațională în cadrul Proiectului „Folk Art and Culture”
19/04/2024 15:44

Complexul Muzeal National „Moldova” din Iasi este partener al proiectului Erasmus+ „Folk Art and Culture: Offering Educational Opportunities to Young People”, cod 2022-1-EL01-KA220-ADU ...

GALERIE FOTO - Primele utilaje au intrat pe șantierul viitorului Spital de Urgență
19/04/2024 13:11

 La Iasi, au inceput astăzi lucrările la viitorul Spital Regional de Urgentă, in prezenta ministrului Sănătătii, Alexandru Rafila. Ministrul a precizat că valoarea proiectului se apropie de 700 de ...

Maria, visează să danseze, dar are nevoie de ajutor
19/04/2024 10:30

Maria este o fetită de 10 ani veselă, deschisă, sociabilă. Iubeste muzica. Îsi doreste cu ardoare să ia ore de canto, să invete să cante la pian, să facă balet. Însă mai presus de orice vr ...

Șase copii de la Școala Carol I din Iași au dus joaca cu piesele Lego la un alt nivel
19/04/2024 07:33

* acestia, elevi in clasa a patra, vor reprezenta Romania la cea mai mare competitie de robotică la nivel mondial, in această vară, la Hong Kong * roboteii lor din Lego au cucerit juriul din Romania si urmea ...

 Concurs de ortografie la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”
19/04/2024 07:10

Sambătă, 20 aprilie 2024, de la ora 9:00, Colegiul National de Artă „Octav Băncilă” va găzdui a doua editie a Concursului Judetean de Limbă si Comunicare „Pastila Ortografică”, i ...

Se caută noi soluții pentru transportul metropolitan
19/04/2024 04:50

* imbunătătirea mobilitătii in Zona Metropolitană Iasi reprezintă o prioritate a autorităţilor, in conditiile in care populatia municipiului Iasi si a comunelor invecinate a depăsit deja 500.000 de locu ...

Chiar dacă temperaturile au scăzut, caloriferele rămân reci
19/04/2024 00:00

* pe adresa municipalitătii nu a venit pană acum, din partea asociatiilor de proprietari, nicio solicitare de furnizare a căldurii Scăderea accentuată a temperaturii inregistrată ultimele zile nu impune, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei