Alianţă Franţa-Germania în vederea unei ameliorări a etichetării cărnii în UE
Dimensiune font:
Guvernele francez şi german doresc să consolideze etichetarea la nivel european în privinţa originii cărnii din semipreparate, a anunţat miercuri ministrul francez al Agriculturii Stéphane Le Foll, relatează AFP.
Împreună cu ministrul german al Agriculturii Ilse Aigner, el speră să iniţieze această dezbatere la Bruxelles "încă de săptămâna viitoare", la reuniunea miniştrilor Agriculturii din ţările Uniunii, a declarat ministrul francez pentru presă.
"Având în vedere că această carne este un ingredient (care reprezintă) mai puţin de 50%, nu există nicio obligaţie de a spune de unde vine, iar acest lucru este cel care este necesar să fie modificat", a subliniat Le Foll.
"Am discutat cu ministrul german cu puţin timp în urmă şi este pe aceeaşi linie, deci vom încerca să pregătim un memorandum comun pentru viitorul Consiliu agricol, adică pentru săptămâna viitoare", a insistat ministrul francez.
De aproximativ zece zile, carne de cal este descoperită în semipreparate congelate etichetate în mod fals ca "vită" şi vândute prin intermediul unor reţele de mare distribuţie în mai multe ţări europene, inclusiv în Franţa şi Germania, dar şi la Hong Kong.
economica.net/
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau