IGSU a aniversat, prin mai multe evenimente, împlinirea a 80 de ani de protecţie civilă în România
Dimensiune font:
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a organizat, în această perioadă, mai multe evenimente cu prilejul aniversării a 80 de ani de când regele Carol al II-lea semna, la 28 februarie 1933, Înaltul Decret Regal de aprobare a Regulamentului de Funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene, document ce legifera înfiinţarea primelor structuri cu atribuţii de protecţie civilă din ţara noastră.
Potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES, evenimente au avut ca scop familiarizarea opiniei publice cu activitatea acestei structuri, precum şi priorităţile instituţionale ancorate prezentului.
'La nivelul Capitalei, seria activităţilor dedicate acestei zile a debutat marţi, la Muzeul Naţional al Pompierilor (Foişorul de Foc), cadru în care istorici, muzeografi şi specialişti de protecţie civilă au prezentat participanţilor file de istorie şi expuneri cu tematică, adecvată momentului aniversar. Aceasta a fost urmată de simpozionul intitulat '80 de ani de Protecţie Civilă în România' şi expoziţia de echipamente specifice intervenţiilor în situaţii de urgenţă, găzduite, astăzi, de Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne', se arată în comunicat.
La festivitatea de deschidere au participat, din partea M.A.I., secretarul de stat Constantin-Cătălin Chiper şi şeful Departamentului Relaţia cu Parlamentul, chestor de poliţie Irina Alexe, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, membri ai Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor de prestigiu din mediile public şi privat.
'Acest moment îmi oferă prilejul de a mă alătura celor care, apreciind rezultatele de până acum, au crezut în capacitatea structurii pe care o aniversăm astăzi, exprimându-mi convingerea că Protecţia Civilă va duce mai departe, cu succes, această frumoasă tradiţie', a menţionat inspectorul general al I.G.S.U., general de brigadă dr. Ioan Baş, în debutul seriei de evenimente.
De asemenea, secretarul de stat Constantin-Cătălin Chiper a înmânat diplome de excelenţă şi plachete de onoare celor care s-au evidenţiat, în decursul carierei, prin activităţile desfăşurate în slujba semenilor lor.
'Ziua Protecţiei Civile a fost sărbătorită şi la nivel local, inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă deschizându-şi porţile, publicului larg fiindu-i prezentate tehnica de intervenţie, modul de utilizare a acesteia, precum şi materiale de informare preventivă specifice tipurilor de risc. De asemenea, serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au organizat exerciţii şi aplicaţii demonstrative, expoziţii, manifestări cultural-sportive, concursuri şi alte activităţi de interes. (...) La cei 80 de ani de existenţă, protecţia civilă se prezintă ca o structură capabilă să asigure un climat de încredere şi siguranţă cetăţenilor, îndeplinind rolul profund umanitar pentru care a fost creată: apărarea populaţiei, bunurilor materiale, valorilor culturale şi mediului ambiant în situaţii de război, calamităţi naturale şi catastrofe tehnologice', mai precizează documentul citat. AGERPRES
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau