Isteria mondială a cărnii de cal. Câte mii de persoane au mâncat lasagna, shaorma sau friptură de carne de cal
Dimensiune font:
Franţa a sesizat Europol cu privire la scandalul cărnii de cal, vândut drept vită, în care este implicat şi ţara noastră. Decizia a venit ca urmare a suspiciunii că scandalul este o fraudă generalizată, ce depăşeşte graniţele Franţei, României şi Olandei, principalele implicate în acest caz.
Între timp, isteria cărnii de cal vândută drept carne de vită, a luat amploare la nivel global. De la Austria la China, Brazilia şi India, autorităţile au retras mai multe produse din carne de vită. Chiar şi în Bulgaria, au fost descoperite urme de carne de cal în lasagna.
Ministrul francez al Agriculturii a sesizat Europol, în scandalul cărnii de cal, întrucât în acesta ar putea fi implicare filiere internaţionale, ce depăşesc frontierele Franţei, României şi Olandei.
În prezent, compania Spanghero este implicată în două anchete, judiciară şi sanitară, acuzată că a vândut carne de cal etichetată drept vită.
Carne de cal nedeclarată a fost găsită în lasagna şi de către vecinii noştri bulgari. Acest lucru a fost confirmat de către agenţia guvernamentală pentru securitatea alimentelor. Carnea a fost testată la Institutul pentru calitatea alimentelor din Berlin.
Autorităţile bulgare au declarat că produsul a fost retras din magazine şi au fost luate măsuri pentru distrugerea a 86 de kilograme de lasagna. Urme de carne de cal au fost descoperite şi în specialităţi locale dintr-o regiune din sudul Austriei. Ministrul regional al sănătăţii a cerut retragerea produselor din magazine. Crescătorii de animale susţin că scandalul i-a pus într-o lumină proastă.
Scandalul cărnii de cal a ajuns chiar şi în Asia. Autorităţile de la Hong Kong au ordonat retragerea mai multor produse alimentare de pe rafturi. Produse în care s-a găsit carne de cal au fost descoperite chiar şi în Brazilia şi India.
antena3.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau