MIRACOLE în spitalele din România: "Dacă vor să ne piardă, n-au decât"
Dimensiune font:
Mai sunt în România şi spitale în care medicii fac tot ce pot pentru binele pacienţilor lor. O fetiţă cu o malformaţie care o împiedica să îşi mişte mânuţele a fost operată la clinica de ortopedie a spitalului Marie Curie. Casa de sănătate nu decontează intervenţia, pentru care părinţii au dat 2500 de euro. Doctorii care au efectuat operaţia recunosc că a face performanţă în România presupune romantism şi pasiune.
"A fost o echipa de doi medici seniori, eu si Gravriliu, restul doctori tineri specialisti care lucreaza in clinica de o luna de zile. Sunt medici care au demonstrat o capacitate chirurgicala si o forta de nebanuit", a povestit Gheorghe Burnei, medic chirurg.
Echipa condusă de profesorul Gheorghe Burnei a efectuat o intervenţie chirurgicală menită să redea mobilitatea mâinilor unei fetiţe ce suferea de sinostoză radio-ulnară proximală Ariana Miu, o fetiţă de şapte ani, din Târgovişte, poate să se joace din nou, să-şi facă temele, să aibă o viaţă normală. Înaintea ei, un băieţel de opt ani, care suferea de aceeaşi afecţiune, a fost operat cu succes în România, iar la un an de la intervenţie, este perfect recuperat.
"Acum două zile am trecut în cabinetul de alaturi, doctorul Gavriliu, primise o invitaţie din Irlanda pentru 65000 lire sterline pe an - adica nu ia intr-un an aici cat ia intr-o luna acolo", a spus medicul.
Totuşi, medicul a refuzat oferta. La fel cum a făcut altădată şi profesorul Burnei. "Eu va pot spune cu toata forta ca în Romania nu poti sa faci performanta decat daca ai romantism si pasiune. Daca vor sa ne piarda n-au decat sa continue cum au continuat si pana acum", a spus chirurgul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau