Starurile hollywoodiene de acţiune tac în privinţa controlului asupra armelor după masacrul din Connecticut
Dimensiune font:
Majoritatea starurilor de calibru din filmele de acţiune de la Hollywood au tăcut până acum în chestiunea controlului asupra armelor care a divizat opinia publică după tragedia de săptămâna trecută din Connecticut, comentează Reuters.
Tăcerea lor survine în contextul în care celebrităţile de la Hollywood nu ezită atunci când vine vorba de a susţine cauze sociale - căsătoriile între persoane de acelaşi sex (Brad Pitt), Darfur (George Clooney), mediu (Robert Redford sau Leonardo DiCaprio).
Experţii în cultura populară au găsit şi explicaţiile acestei tăceri.
'Dacă eşti cunoscut ca vedetă care poartă arme şi trage cu ele, atunci când se întâmplă aşa ceva, ultimul lucru pe care ai vrea să-l faci este să te bagi în seamă. Asta dacă nu ai de gând să spui că nu vei mai juca în vreun film de acţiune', afirmă Robert Thompson, profesor de cultură populară la Syracuse University.
Susţinători de cursă lungă ai unui control mai dur asupra armelor, aşa cum sunt actriţa Susan Sarandon sau Michael Moore, regizorul documentarului 'Bowling for Columbine', au reacţionat rapid pe Twitter după masacrul de vineri din Connecticut, iar zeci de mii de americani au semnat până acum petiţii online pentru a cere adoptarea unor legi mai stricte în privinţa controlului asupra armelor.
Totuşi, eroi importanţi din filme de acţiune - aşa cum sunt Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Denzel Washington, Brad Pitt sau George Clooney - nu au făcut niciun comentariu public până acum.
Acest lucru s-ar putea schimba, potrivit unui vechi expert în relaţii publice care se ocupă de numeroşi clienţi de la Hollywood. 'Cred că va exista o manifestare publică de indignare din partea unor persoane proeminente din lumea divertismentului şi a persoanelor care vor să facă ceva în privinţa armelor', a spus sursa citată, care a dorit să rămână sub protecţia anonimatului.
'Cred că imaginea stereotipă a vedetelor de filme de acţiune de la Hollywood care nu abordează o astfel de chestiune este datată. Există numeroase discuţii privind persoane care vor să-şi exprime public indignarea. Să vedem cine se va alătura şi cum se va manifesta acest lucru', a spus expertul pentru Reuters.
Hollywoodul este deseori iritat de faptul că filmele şi jocurile video sunt acuzate pentru diverse acţiuni ale americanilor, din care mulţi cu probleme psihice, care au comis atacuri cu arme în ultimii ani.
'Cred că este nedrept ca industria divertismentului să fie arătată cu degetul. Există ceva mult mai profund în psihicul american decât jocurile video, filme sau muzică', a mai afirmat expertul în relaţii publice.
Un tânăr american de 20 de ani, Adam Lanza, a ucis vineri 27 de persoane, între care mama sa şi 20 de copii de la o şcoală primară din Newtown (statul Connecticut), după care s-a sinucis.
AGERPRES
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau