"TAXA PE MAIDANEZ", soluţia pentru a reduce înmulţirea câinilor de pe străzi
Dimensiune font:
Fiecare timişorean care are un animal de companie, despre care nu crede că ar fi de rasă, ar putea plăti o taxă anuală de 100 de lei, dacă refuză să sterlizeze câinele. Chiar dacă este încă în proiect, mai mulţi timişoreni s-au arătat revoltaţi de decizia autorităţilor.
Taxa pe caine nu este privita cu ochi buni de multi timisoreni, care acuza municipalitatea ca vrea doar sa adune bani la bugetul local, nu sa rezolve problema cainilor vagabonzi, scrie opiniatimişoarei.ro.
Estimarile Primariei arata ca 18.000 de timisoreni ar creste caini in locuinte, iar pe strazi ar misuna aproximativ 6.000 de catei fara stapan. Iubitorii de animale spun insa altceva, ca in casele si apartamentele oamenilor ar fi aproape 20.000 de caini si ca pe strazi s-ar plimba in voie cam 8.000 de patrupede.
Autorităţile lucrează la un proiect de hotarare care sa reglementeze situatia patrupedelor. Practic, se va introduce o "taxa pe caine fara pedigree si nesterilizat", de 100 de lei pe an, pentru timisorenii care au in casa metisi si nu vor sa-i sterilizeze si sa-i inregistreze la Primarie. Cu alte cuvinte, administratia orasului nu vrea sa se trezeasca in situatia in care un timisorean milos ia un maidanez acasa, refuza sa-l sterilizeze, iar acesta se inmulteste. La un moment dat, isi va da seama ca nu va putea tine sub acelasi acoperis inca niste pui si va ajunge sa-i abandoneze din nou pe strada.
Oficialii Primariei, dar si reprezentantii mai multor asociatii pentru protectia animalelor considera ca aceasta este singura solutie pentru a reduce inmultirea cainilor de pe strazi: sterilizarea in masa. Alt mod nu exista, considera atat primarul Nicolae Robu, cat si viceprimarul Dan Diaconu, dar si ONG-urile care militeaza pentru drepturile patrupedelor.
"Gestionarea cainilor cu si fara detinator se face prin identificare, sterilizare si returnare catre detinator, respectiv in teritoriu/ habitat", se arata in proiectul de hotarare facut public de Asociatia PetHope. Returnarea in teritoriu este explicata simplu: "procedura de repunere a cainelui, dupa identificare si sterilizare, in teritoriul din care a fost preluat, cu exceptia zonelor centrale si istorice".
sursa: realitatea.net
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau