Cușcuș cu legume. Rețete de vară
Dimensiune font:
Cușcuș cu legume este o rețetă ușoară, rapidă și delicioasă.
INGREDIENTE
1 dovlecel
2 ardei grasi, rosu si galben
3 morcovi
1 ceapa
5 rosii mici
1/2 cub concentrat de legume
250 g cuscus
400 ml apa
40 g unt
MOD DE PREPARARE
1. Pentru început se face sosul de legume. Se taie morcovii rondele, ardeii în pătrăţele, dovlecelul tăiat cuburi, roșiile pe jumătate și ceapa tocată peştişori. Toate legumele se pun la fiert cu concentratul de legume şi un pic de apă. Se lasă la fiert 30 de minute, amestecând din când în când pentru a evita prinderea.
2. Cu 10 minute înainte de servirea mesei, într-un vas, se topeşte untul, se adaugă cuşcuşul şi apa clocotită. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert timp de 5 minute.
3. După aceste 5 minute, cu o furculiţă se amestecă şi se lasă să respire 2 minute. Se acoperă până în momentul servirii.
4. Se pun deasupra legumele fierte, se amestecă uşor şi se aduce totul la masă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau