În cadrul primei ediţii a FIE, organizatorii pregătesc o adevărată sărbătoare a cărţii. Atât cei mici, cât şi cei mari sunt aşteptaţi, în perioada 15-20 iunie, la Festivalul de Carte şi Autori pentru Copii şi Adolescenţi. Scriitorul basarabean Spiridon Vangheli, „tatăl” lui Guguţă, este unul din invitaţii de marcă ai acestui eveniment.
Festivalul de Carte şi Autori pentru copii şi Adolescenţi, organizat de InspectoratulŞcolarJudeţean,AsociaţiaPROEVENT şi PrimăriaMunicipiului, co-producătorEditura „Adenium” Iaşi, se va desfăşura pe trei scene amenajate în Grădina Palatului Copiilor, în sala de spectacole a Palatului, precum şi pe scena amenajată în Parcul Voievozi. „Educaţia de bază, fundamentele întregii educaţii se pun în continuare în copilărie şi adolescenţă. Din acest motiv secţiunea noastră s-a centrat în primul rând pe cartea pentru copii şi tineret. Nu există o bună educaţie care n-a pornit aşa cum trebuie, care nu şi-a aşezat temeinic fundamentele. Cartea este la FIE. Cartea nu are cum să nu FIE!”, a declarat scriitorul Liviu Antonesei, preşedintele Festivalului de Carte şi Autori pentru Copii şi Adolescenţi FIE.
Deschiderea festivalului va avea loc pe 15 iunie, la Palatul Copiilor, cu lansarea, în prezenţa autorului, a deja celebrei cărţi pentru copii „Isprăvile lui Guguţă”, semnată de scriitorul basarabean Spiridon Vangheli. Momentul, organizat de Editura „Adenium” în parteneriat cu Editura „Doxologia” a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, va fi onorat de prezenţa Tatianei Potîng, prim-viceprim-ministru al Republicii Moldova, a academicianului Mihai Cimpoi şi a Claudiei Balaban, directorul Bibliotecii „Ion Creangă” din Chişinău. „Isprăvile lui Guguţă” au ajuns, de-a lungul timpului pe întreg mapamondul, cartea fiind tipărită în 72 de ediţii, în 38 de limbi. „O carte pentru copii trebuie scrisă aşa, ca după ce ai citit-o, să n-o uiţi toată viaţa”, mărturiseşte Spriridon Vangheli, un autor care aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind cunoscut pe toate meridianele lumii. Doar câteva dintre premiile cu care a fost distins de-a lungul timpului spun totul despre prodigioasa sa carieră literară: Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru literatură (2001), Premiul Opera Omnia la Festivalul Internaţional de Poezie „G. Vieru” (2010), Medalia de Aur a Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale - pentru Creativitate (2012), Doctor Honoris Causa al Universităţii Pedagogice de Stat „I. Creangă” din Chişinău.
Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<>
Adauga comentariul tau