O trupă „de şoc” deschide stagiunea la Ateneul Tătăraşi!
Dimensiune font:
Ateneul Tătăraşi deschide stagiunea teatrală 2014/ 2015 cu spectacolul „Mitică Popescu”, după Camil Petrescu, în regia lui Viorel Vârlan. Premiera este programată pentru sâmbătă, 27 septembrie, de la ora 19.00 în sala mare a Ateneului.
Acest text a cunoscut, de-a lungul vremii, „rareori” luminile rampei, fiind redescoperit acum publicului ieşean de actorul şi regizorul Viorel Vârlan, ca un omagiu adus dramaturgului la împlinirea a 120 de ani de la naştere. „Mitică Popescu este o comedie romantică, lipsită de tuşe groase, caricaturale. Departe de a fi o comedie spumoasă, stârneşte mai degrabă zâmbete decât hohote de râs. Căci vorbim aici de un umor de fineţe rară, încărcat de subtilităţi. Piesa de teatru Mitică Popescu constituie o replică la personajul lui Caragiale, însă ea are şi un alt reper: Mitică Ionescu din comedia lui Liviu Rebreanu, «Apostolii»”, precizează Viorel Vârlan.
Publicul va avea întâlnire cu o trupă „de şoc”, distribuţia reunind actori bine cunoscuţi de pe scenele mai multor instituţii de spectacol, de la Naţionalul ieşean şi Teatrul „Luceafărul”, până la Teatrul „Bacovia” din Bacău, dar şi freelanceri. Îi veţi putea vedea astfel, pe aceeaşi scenă, pe Doru Aftanasiu, Laura Bilic, Horia Veriveş, Gheorghe şfaiţer, Emanuel Florentin, Liliana Vârlan, Viorel Vârlan, Bogdan Matei şi Ileana Ocneanu, cărora li se vor alătura elevi ai Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi.
Scenografia este semnată de Viorica Perju, coregrafie: Alice şfaiţer, ilustraţie muzicală: Bogdan Vârlan, lighting design: Adrian Buliga, butaforie: Constantin Butoi. „Vă invit să medităm împreună, fie şi pentru o clipă, la câtă nevoie avem astăzi de prezenţa lui Mitică Popescu într-o societate măcinată de mici meschinării şi pragmatism exacerbat. Mitică ne reaminteşte ce înseamnă să fii om. Mitică este profesor fără voie într-o tentativă de a ne învăţa să trăim frumos şi adevărat. Iar dacă îl întâlniţi vreodată pe Mitică, ocrotiţi-l. El este un exemplar rar. Din ce în ce mai rar”, este pledoaria regizorului Viorel Vârlan pentru acest nou titlu intrat pe afişul Ateneului.
Spectacolul va fi prezentat în avanpremieră, vineri, 26 septembrie, de la ora 19.00, preţul unui bilet fiind de 8 lei. Pentru celelalte reprezentaţii, preţul biletelor este de 15 lei/ 10 lei cu reducere pentru elevi, studenţi, pensionari, şomeri.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau