Degustări de ciocolata cu pătrunjel și trufe cu urdă, praline pe bază de sfeclă sau îngheţata cu gust de colivă

ciocolata-824x469

Dimensiune font:

| 13-06-2024 15:30

Ciocolata cu pătrunjel, bomboane cu cătină sau îngheţată cu gust de magiun şi pâine prăjită pot fi degustate, începând de vineri, în cadrul expoziţiei Chocolate Saga de la Sala Palatului din Bucureşti.

Ciocolatierii care vor veni la eveniment estimează vânzări de jumătate de milion de euro, pe o piaţă mondială în care preţul bobului de cacao s-a triplat.

România produce anual 5.000 de tone de ciocolată, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, arată estimările producătorilor români.

A treia ediţie Chocolate Saga reuneşte 30 producători de ciocolată din România, 5 internaţionali (Polonia, Moldova şi Bulgaria) şi peste 30 de companii din domeniile conexe. Este prima ediţie care găzduieşte o secţiune de business to business, cu materii prime şi echipamente în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Potrivit organizatorilor, printre atracţiile expoziţiei se numără îngheţata cu gust de magiun şi pâine prăjită, bomboanele cu cătină, ciocolata cu pătrunjel, trufe cu urdă, praline pe bază de sfeclă sau îngheţata cu gust de colivă. Pe tot parcursul evenimentului se vor desfăşura ateliere pentru adulţi si copii, precum şi un concert Mascotele Zurli.

"În ciuda aparenţelor, munca din laboratoarele de cofetărie se bazează mult pe cercetare. Maestrul ciocolatier trebuie sa stăpânească atât de bine procesele şi reacţiile chimice încât sa poată crea gusturi incredibile, care durează şi care sunt sănătoase pentru corp. Nu ne aşteptam să ne trezim şi cu ciocolata-medicament, dar spre marea noastră bucurie chiar asta se întâmplă la aceasta ediţie", a declarat Adina Istrate, organizator Chocolate Saga, într-un comunicat.

Cofetăriile Dulcelle, care au în palmares premiul pentru cea mai bună pralină în 2019, vin cu cea mai mare inovaţie în materie de cercetare de laborator de cofetărie - pralina care scade glicemia. În timpul târgului, glicemia va fi testată live de către dr. Ioana Muşetescu, înainte şi după ingerarea ei.

"Am creat de curând, împreună cu Gabriela Berechet, doctor în gastrotehnică, o pralină absolut senzaţională, care ar trebui să scadă glicemia. Ea conţine magiun de Topoloveni, cu cicoare şi ovăz dar si inulină, un ingredient natural din cicoare despre care se ştie că scade glicemia", a explicat Carmela Dragomir de la cofetăriile Delice.

La rândul său, Andra Ioana Bunea de la Cofetăriile Dulcelle, a precizat că cererea pentru candy bar creşte constant, cu aproximativ 30% de la an la an, astfel încât produsul a devenit punctul central al oricărei petreceri.

"Cererea pentru candy bar creşte constant, cu aproximativ 30% de la an la an. Candy barul a devenit punctul central al oricărei petreceri, iar valoarea lui nu se rezumă doar la felul extraordinar în care arată sau la gusturi, ci îndrăznesc să spun că a trecut dincolo de asta. Simt că punem în candy bar ceva din felul de a fi al gazdelor petrecerii. Ca şi cum noi, cofetarii, trebuie să simţim esenţa petrecerii respective şi să o transpunem într-o operă de artă. Este "tabloul în ulei" al petrecerii din secolul XXI", a subliniat Andra Ioana Bunea.

La această ediţie Chocolate Saga s-au alăturat nume sonore ale industriei, începând cu Casa Capşa, bomboanele Bucuria şi continuând cu Heidi.

"Observ că începem să ne orientăm către un echilibru între producţia de masă şi cea artizanală în ceea ce priveşte prezenţa în expoziţie, motiv pentru care salut şi participarea Carrefour, primul retailer care a decis să ni se alăture", a arătat Andreea Ilina, organizator.

La ediţia din acest an a târgului vor fi prezentate şi echipamente în valoare de peste un milion de euro, acest segment consemnând creştere de la an la an. "Dintre noutăţi aş sublinia cabina de pulverizare ciocolată, dar şi Tuttuno Ice, un echipament care dozează şi formează pralinele şi injectează în ele umplutură cu îngheţată", a explicat Irina Gavrila, reprezentanta Chocoline.

Chocolate Saga - ediţia III - începe vineri la Sala Palatului din Bucureşti şi va dura până duminică, 16 iunie.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Vin ploile!

11:53

Bancul Zilei

05:44

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Harmanesti, cu sediul in comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi, telefon 0232.722.000, fax 0232.722.000, e-mail: harmanesti@is.e-adm.ro, cod fiscal 16570210. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata totala de 597 mp, Tarla 6, P 274/1, P 275-276, P 323/1, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului privat al Comunei Harmanesti; -teren in suprafata totala de 123 mp, Tarla 34, P 1211, 1214, 1215, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului public al Comunei Harmanesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Harmanesti nr. 36/25.07.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Comunei Harmanesti. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, care se achita la Casieria Comunei Harmanesti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original si 2 exemplare copii. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 03.10.2024, ora 11.00, la sediul Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0232.260.600, fax 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Todiresti, cu sediul administrativ in sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava, telefon 0230.539.535, fax 0230.539.543, e-mail: primaria todiresti @yahoo.com, cod fiscal 4326922. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -3 parcele de teren, in suprafata totala de 2.000 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Todiresti, situate in intravilanul comunei Todiresti: -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43156, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43157, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 1.000 mp, avand nr. cadastral 43503, sat Todiresti, F.N., conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Todiresti nr. 41/14.06.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se pot consulta pe site-ul: www.comuna todiresti.ro, la sectiunea Monitorul Oficial Local -Hotarari. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 10.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.10.2024, ora 10.30, Comuna Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, din municipiul Suceava, Str. Stefan cel Mare nr. 62, judetul Suceava, telefon 0230.214.948, fax 0230.522.296, e-mail: trsv-arhcont @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
Pelteaua, fructul în esența lui cea mai pură
26/09/2024 14:59

Într-un colt tăcut al bucătăriei traditionale romanesti, pelteaua stă ca o mărturie a răbdării si priceperii, o delicată minune a toamnei. Este un preparat ce transformă fructele in aur lichid, p ...

Gastronomia românească, o simbioză a bucătăriilor internaționale
22/09/2024 17:43

Bucătăria romanească este o comoară culturală, născută dintr-un amestec unic de traditii locale si influente internationale. De-a lungul secolelor, Romania a fost la răscrucea unor mari civilizatii, iar ...

Juicing sau Smoothie?
22/09/2024 08:30

Una din intrebările frecvente este despre combinatiile de fructe - legume in sucuri sau “smoothie” - pro sau contra? Din considerente pur trofologice (nutritionale). Fructele si legumele se dige ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
22/09/2024 07:30

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Mâncărurile uitate ale țăranilor din satele Iașului, o poveste de gusturi și tradiții pierdute
21/09/2024 17:27

  În satele din jurul Iasului, timpul pare să fi păstrat vii amintirile unor traditii si obiceiuri pe cale de disparitie. Printre acestea, mancărurile de altădată, preparate cu ingrediente simp ...

  Cele mai cunoscute și întâlnite rețete cu dovleac
21/09/2024 13:56

Toamna este anotimpul care aduce in prim-plan dovleacul, un ingredient versatil, dulce si sănătos, care imbogăteste meniurile din intreaga lume. De la preparate traditionale pană la deserturi inovatoare, do ...

  Cele mai delicioase rețete de prăjituri de toamnă
21/09/2024 12:52

Pe măsură ce frunzele isi schimbă culoarea si aerul devine mai rece, bucătăriile din intreaga lume se umplu de arome imbietoare. Toamna este sezonul deserturilor bogate si reconfortante, pline de fructe co ...

Barabulele, ceapa și usturoiul, cele mai consumate legume
21/09/2024 10:12

  Moldova, cu un climat variat si soluri fertile, a fost mereu un loc unde agricultura s-a dezvoltat cu succes. Traditiile culinare includ o gamă largă de legume, esentiale pentru dieta zilnică. Lista ...

Magiunul de prune, gustul pierdut al tradiției
21/09/2024 09:39

Obiceiul preparării magiunului acasă este tot mai rar intalnit. Dacă in trecut, gospodinele asteptau cu nerăbdare momentul in care prunele coapte erau culese din pom si transformate in magiun, acum multe pr ...

Zacusca, vedeta toamnei în bucătăria românească
21/09/2024 08:41

În fiecare toamnă, pe măsură ce frunzele incep să ingălbenească si zilele devin mai scurte, un miros inconfundabil se răspandeste prin gospodării: aroma bogată si imbietoare a zacuscăi proaspăt ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei