Au inceput inscrierile la Academia “Alexandru Ioan Cuza” si la scolile de subofiteri de la Campina si Cluj
Dimensiune font:
Politia Romana a anuntat luni ca au inceput inscrierile in institutiile de invatamant proprii si subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum si in institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale si Serviciului Roman de Informatii care pregatesc specialisti pentru MAI.
Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" a scos la concurs peste 200 de locuri la admiterea din acest an, iar scolile de subofiteri de la Campina si Cluj au disponibile aproape 500 de locuri.
Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" a scos la concurs 48 de locuri pentru specializarea "Drept" si 175 de locuri pentru specializarea "Ordine si Siguranta Publica", arma politie. La cele 223 de locuri se adauga 15 locuri pentru minoritati, in special pentru romi si maghiari.
Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" din Campina are pentru admiterea din acest an 313 locuri, iar Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" din Cluj-Napoca are 160 de locuri. Cele doua scoli organizeaza concurs de admitere, separat, si pentru cate 15 locuri locuri destinate minoritatilor, dintre care aproape jumatate sunt pentru romi.
Locuri pentru Ministerul Afacerilor Interne au fost alocate si in institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale. Astfel, la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu au fost scoase la concurs 25 de locuri, la Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" din Brasov - 10 de locuri, la Academia Tehnica Militara - 70 de locuri, la Institutul Medico-Militar - 25 de locuri, iar Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" a alocat 10 locuri.Pentru invatamantul postliceal, Ministerul Apararii a alocat pentru Ministerul Afacerilor Interne 62 de locuri la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I"- Pitesti, 27 de locuri, exclusiv pentru barbati, la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia" – Boboc si opt locuri la Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu".
Potrivit Politiei Romane, pentru a putea participa la admiterea in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne si ale Ministerului Apararii, candidatii trebuie sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania, sa cunoasca limba romana scris si vorbit, sa aiba capacitate deplina de exercitiu, sa fie declarati "apt" din punct de vedere medical, fizic si psihic , sa aiba minimum 18 ani impliniti in cursul anului in care participa la concurs, sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat, sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea, si sa nu fi fost destituiti dintr-o functie publica in ultimii sapte ani.
Totodata, candidatii trebuie sa aiba pana in 27 de ani impliniti in anul participarii la concursul de admitere, sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala minimum opt, sa nu fi fost exmatriculati pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de invatamant si sa aiba inaltimea de minimum 1,70 metri barbatii si 1,65 metri femeile.
Principalele documente din dosarul de recrutare sunt: cererea de inscriere; declaratia de confirmare a cunoasterii si acceptarii conditiilor de recrutare; copii de pe actul de identitate si carnetul de munca, iar daca este cazul, si livretul militar; diploma de bacalaureat (original sau copie legalizata) sau adeverinta pentru absolventii de liceu din anul 2012 si foaia matricola (original sau copie legalizata); adeverinta eliberata de catre liceu, in care se mentioneaza media generala de la bacalaureat, mediile obtinute in anii de studiu, termenul de valabilitate si faptul ca nu a fost eliberata diploma.
Candidatii trebuie sa mai depuna la dosar copii legalizate de pe certificatul de nastere, copii de pe certificatele sotiei/sotului si ale fiecarui copil, daca este cazul, certificatul de casatorie, precum si hotararile judecatoresti privind starea civila, autobiografia si tabelul nominal cu rudele candidatului, fisa de cazier judiciar, certificatul de examinare psihologica sau nota compartimentului de resurse umane, in cazul in care rezultatele examenului psihologic s-au comunicat pe baza de tabel nominal, fisa medicala tip de incadrare in Ministerul Afacerilor Interne, caracterizarea de la ultimul loc de munca, respectiv din institutia de invatamant in cazul celor din primul an de la absolvire si trei fotografii 3x4 centrimetri.Candidatii cu domiciliul in Bucuresti se pot inscrie pana in 14 iunie, la sediul Politiei Capitalei, in zilele de luni, miercuri si vineri, intre orele 10.00-12.00 si 13.00-16.00. Pentru scolile de agenti de politie, inscrierea se face pana in 2 august.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau