Elevii din învăţământul primar vor învăţa şi după-amiaza
Dimensiune font:
Acesta este unul dintre efectele supraaglomerării unor şcoli, pentru care părinţii s-au luptat la înscrierea în clasa pregătitoare.
Problema spaţiilor continuă să fie una destul de spinoasă, în cazul şcolilor râvnite de părinţi, la înscrierea în clasa pregătitoare. Cu atât mai mult cu cât unii dintre aceştia s-au folosit de mutaţii şi vize de flotant, pentru ca dosarele micuţilor să fie acceptate, ca şi cum adresa s-ar plia perfect pe zona de circumscripţie a unităţii de învăţământ vânate. În aceste condiţii, efectul de bumerang era previzibil. „În unele unităţi şcolare dintre cele dorite şi iubite foarte mult de părinţi, copiii vor învăţa şi după-amiaza. De obicei, se merge pe clase perechi, care împart acelaşi spaţiu. Este o alternanţă – o jumătate de semestru, o jumătate, apoi încă o jumătate şi o jumătate. Nu este cea mai bună variantă pentru şcolarul mic, dar este singura variantă posibilă”, avertizează Camelia Gavrilă, inspector şcolar general. Un alt compromis ar putea fi acela ca unele clase din şcoli bune să fie mutate – doar ca sediu – în alte şcoli din împrejurime, în care sunt spaţii.
În afară de cele două soluţii găsite, încă o realitate va dezamăgi părinţii. Acolo unde se fac suplimentări de clase, dar numărul profesorilor titulari pentru învăţământul primar este egal cu numărul de clase anunţat iniţial, se vor aduce cadre didactice suplinitoare. În această situaţie vor fi, de exemplu, Şcoala „Carol I”, a Colegiului „Negruzzi” sau Şcoala „Titu Maiorescu”. „Deci, nu înseamnă că elevii vor beneficia, neapărat, de profesorii şcolii respective. E un risc asumat”, a încheiat şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean. Anda PINTILIE
La nivelul judeţului Iaşi au fost depuse 8.176 de cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau