Şcoala – valori şi devenire

default

Dimensiune font:

| 17-05-2013 05:00

Liceul cu Program Sportiv Iaşi

Retrospectivă

Istoria Liceului cu Program Sportiv a început în toamna anului 1959 când, recunoscându-se multiplele valenţe educative ale sportului, s-a înfiinţat o secţie sportivă în cadrul Liceului „Mihai Eminescu” Iaşi. Ca instituţie cu statut juridic independent, Liceul cu Program Sportiv se naşte în septembrie 1991, cu sediul în Aleea Gr. Ghica Vodă nr 28, funcţionând cu patru secţii sportive: atletism, fotbal, handbal şi canotaj. Mai târziu, începând cu anul şcolar 1999-2000, liceul şi-a îmbogăţit oferta educaţională prin constituirea unei clase mozaic, pentru ciclul liceal, care se adresează elevilor legitimaţi la celelalte structuri sportive din municipiul Iaşi, pentru toate sporturile practicate: box, baschet, judo, scrimă, tir cu arcul, tenis de câmp etc. Pe lângă liceu funcţionează şi o secţie de club sportiv şcolar pentru atletism, canotaj, fotbal, handbal, cu un total de 14 grupe de începători şi avansaţi. LPS Iaşi reprezintă o instituţie cu înalt potenţial în domeniul pregătirii sportive româneşti, nu doar prin echipa de profesori, ci şi prin modalităţile, mecanismele, politicile şi resursele care asigură continuitatea pregătirii tinerelor talente. Considerăm că ne defineşte crearea unui sistem coerent, stabil, unitar, permanent şi sustenabil de a atrage, selecta şi îndruma elevii în vederea valorificării eficiente a potenţialului fizic şi intelectual al acestora în competiţii desfăşurate la nivel naţional, european şi internaţional.
Menirea Liceului cu Program Sportiv Iaşi este de a desăvârşi personalitatea adolescentului înzestrat cu aptitudini sportive, căruia îi asigură un parcurs şcolar gimnazial şi liceal, fiind, deopotrivă, formator de cultură generală şi generator de performanţă sportivă. Adresându-ne copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, atât din mediul urban cât şi din cel rural, din judeţul Iaşi şi din judeţele limitrofe, urmărim ca prin întreaga activitate să-i pregătim pentru o competiţie severă şi permanentă. Este nevoie de antrenamentul riguros, desfăşurat zilnic în ore de muncă intensă, dar şi de cunoaşterea ştiinţifică a posibilităţilor de transformare a sportivului într-un participant competitiv la activităţile rezervate elitelor în domeniu.


După absolvire, tinerii sportivi pot urma cu succes o formă de învăţământ superior, pot continua activitatea de performanţă la cluburile sportive de tradiţie din ţară şi din străinătate, au competenţele necesare inserţiei sociale, pot dezvolta cariere de succes.
Prin toate activităţile, resursele şi programele derulate, LPS oferă beneficiarilor un mediu de formare şi creştere personală, siguranţă pentru fiecare elev, un cadru de relaţionare, de formare şi de informare pentru elevi şi pentru părinţi.
Privind retrospectiv, liceenii noştri au reprezentat România în multe competiţii internaţionale şi, cu mândrie nedisimulată şi cu bucuria izbânzii, au ascultat de pe treptele cele mai înalte ale podiumului imnul României. Dar pentru că succesul este deplin abia în momentul în care se împărtăşeşte cu ceilalţi, noi, profesorii şi colegii campionilor, am vibrat alături de ei, ştiind că liceul nostru şi-a găsit recunoaşterea în spaţiul valorilor europene şi mondiale (Jocuri Olimpice, Campionate Europene şi Balcanice). Astfel, elevii noştri au îmbogăţit palmaresul liceului prin cele 101 medalii internaţionale: 51 de aur, 24 de argint şi 26 de bronz. Moroşanu Angela, Radu Andreea, Rusu Florina, Gavril Ana-Maria, Micu Cătălin, Ionescu Andreea, Gheorghiu Ecaterina, Klecz Lucian, Dănceanu Dan, Samoilă Dragoş, Tomozei Răzvan, Atănăsoaie Cătălin, Iliuţă Alexandra, Cosma Mihai, Dorneanu Irina, Petrila Mihaela, Creţu Mihaela, Dodu Ionela, Zlăvog Geanina sunt sportivii care prin devotament, dăruire, pasiune şi perseverenţă au contribuit la conturarea identităţii noastre în plan internaţional. Şi toate acestea au fost posibile pentru că paşii lor au fost îndrumaţi cu profesionalism şi tenacitate de împătimiţi ai sportului, învăţaţi să viseze, să aspire spre perfecţiune. Sunt profesorii Ursache Dorinel, Ursanu Viorica, Popovici Viorel, Andone Laurenţiu, Agafiţei Gica, Tănase Vasile, Lupan Veniamin, Lazariuc Ioan, Midvighi Vasile, Dudău Rodica, Tanase Isabela.
La concursurile naţionale s-au evidenţiat, pe lângă atleţi şi canotori, echipele de handbal fete şi băieţi, precum şi echipele de fotbal. În urma multiplelor participări la nivel naţional, palmaresul liceului şi-a adăugat 213 medalii de aur, 210 medalii de argint şi 195 de bronz.
În urma rezultatelor deosebitelor obţinute, au fost selectaţi în loturile naţionale peste 200 de sportive, ce au reprezentat cu cinste instituţia nostră la competiţiile internaţionale.
Director,
Prof. Ilie Gheorghică

Director adjunct,
Prof. Făniţa Cepoi

 

 

Şcoala Gimnazială ,,Vasile Conta” Iaşi

Deviza şcolii: ,,Educaţia ta Va Conta”

Societatea contemporană pare că se află – mai mult decât oricând – sub semnul valorilor incerte, promovate intens şi dorite ca modele pentru generaţiile de mâine… De aceea, salutăm iniţiativa ziarului ,,Evenimentul”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, de a prezenta imaginea şcolii ieşene, cu valorile sale, cu modele demne de urmat, cu profesori excepţionali şi elevi cu rezultate remarcabile în activitatea şcolară.
Patronul spiritual al şcolii este primul filosof român, Vasile Conta, contemporanul, colaboratorul şi prietenul Junimii şi al junimiştilor, ministru al Instrucţiunii Publice şi profesor la Facultatea de Drept din Iaşi, care a abordat teme de actualitate, una dintre acestea fiind educatia: ,,A educa este mai greu decât a studia, de aceea sunt puţini educatori în mulţimea de învăţaţi”.


Numele acestei personalităţi complexe, scriitor, filosof, om politic, ne-a inspirat în crearea devizei şcolii: ,,Educaţia ta Va Conta”. În orice epocă, educaţia a contat şi va conta, fiind motorul dezvoltării sociale.
Situată în cartierul Nicolina I şi dată în folosinţă la 1 septembrie 1982, „Şcoala Generală nr. 36” Iaşi îşi schimbă denumirea în Şcoala „Vasile Conta” Iaşi începând cu luna septembrie a anului 1994, iar de la 1 septembrie 2012 se numeşte Şcoala Gimnazială „Vasile Conta” Iaşi. Unitatea şcolară îşi desfăşoară activitatea în două corpuri de clădire. Corpul A al şcolii a fost dat în folosinţă la 1 septembrie 1982, activitatea instructiv-educativă desfăşurându-se în această locaţie de atunci şi până în prezent, fără întrerupere. Corpul B al şcolii este o fostă Şcoală primară de băieţi dată în folosinţă în anul 1892, clădire de tip Spiru Haret, declarată monument istoric şi reabilitată complet între anii 2000–2002.


Şcoala Gimnazială ,,Vasile Conta” Iaşi, prin profesorii săi, îşi propune modelarea, dezvoltarea de personalităţi echilibrate, tolerante, apte pentru integrare, receptive la nou şi la schimbare. Versurile lui George Coşbuc - ,,O luptă-i viaţa; deci te luptă” – sintetizează misiunea şcolii noastre, care îşi propune construirea unui climat educaţional optim pentru dezvoltarea copilului, în perspectiva afirmării personalităţii sale şi adaptării la o societate în perpetuă schimbare.
Egalitatea şanselor pentru toţi membrii comunităţii noastre şcolare, alături de punerea în valoare a aptitudinilor şi intereselor acestora reprezintă cuvintele noastre de ordine. Proiectele „Şcoala Părinţilor” şi „Educaţia înseamnă viitor”, realizate în parteneriat cu C.J.R.A.E. Iaşi şi D.A.C. Iaşi îşi propun să ofere suport informaţional şi emoţional tuturor categoriilor de beneficiari ai serviciilor educaţionale furnizate de şcoala noastră.


Preocuparea colectivului didactic al şcolii este aceea de a transmite elevilor repere corecte, prin activităţi extraşcolare atractive, schimburi de experienţă, competiţie, prietenie, joc, pentru ca aceştia, la rândul lor, să înveţe să caute şi să găsească respectul faţă de adevăratele valori.

Director, prof. Ionela Bărbuş
Dir. adj., prof. Anca Ţibulcă

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Trei zile de foc pentru candidaţii la „examenul maturităţii”
11/06/2019 00:00

  * calendarul de Bacalaureat 2019 prevede că absolventii de liceu sustin pană astăzi, 11 iunie, competentele digitale, iar pe 12-13 iunie sunt examenele orale de limbă străină * probele scrise ince ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Drama de la Buda l-a scandalizat pe şeful statului
16/04/2019 18:45

  * după ce luni, un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăeşti - Iaşi, a decedat, inecat in fosa septică din curtea şcolii, directorul respectivei unităţi de invăţămant a fost destituit ...

Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
11/04/2019 00:00

  În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- invăţare din ...

Înscrierea în clasa pregătitoare, etapa a doua
03/04/2019 00:00

  * a inceput cea de-a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor de inscriere in invăţămantul primar pentru anul şcolar 2019-2020 * se adresează copiilor care nu au fost insc ...

Au rămas neocupate 954 locuri la „clasa zero”
27/03/2019 10:37

  * in judetul Iaşi au fost depuse 6.735 de cereri de inscriere pentru clasa pregătitoare * şcolile care au depăşit numărul stabilit prin planul de şcolarizare sunt Colegiul National „Garabet ...

„Sărbătorim oamenii, nu celebrăm zidurile care ne înconjoară”
17/11/2017 05:04

Gheorghe Asachi este promotorul infiinţării primei linii de educaţie in inginerie, care s-a concretizat in naşterea unei ,,clase de ingineri hoţarnici”, la data de 15 noiembrie 1813. Evenimentul care ...

Munţi de bani pentru angajaţii din învăţământ
10/11/2017 16:00

Luna trecută a fost marcată de apariţia in spaţiul public a unuia dintre cele mai aşteptate, dar şi controversate documente. Este vorba despre proiectul Legii salarizării unitare, proiect promis de alian ...

Cercetarea şi inovarea, susţinute prin Universitatea Tehnică
03/11/2017 04:06

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) invită doritorii la o Sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare din cadrul acţiunilor „Marie Skłodowska-Curie&r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei