Bacăul vrea autostradă spre Braşov

default

Dimensiune font:

| 27-05-2013 06:32

* gestionarea fondurilor europene la nivelul Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord-Est este una dintre cele mai importante propuneri ale şefilor administraţiei locale din Bacău în contextul regionalizării * atât primarul Romeo Stavarache (PNL), cât şi şeful judeţului, Dragoş Benea (PSD), susţin conducerea prin rotaţie a regiunii * Stavarache nu exclude o candidatură la şefia Moldovei

Cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei” continuă campania de informare a opiniei publice cu privire la regionalizare. După publicarea viziunii şefilor administraţiei publice din Botoşani şi Vaslui, astăzi a venit rândul liderilor din Bacău. Interviurile şi analizele publicate anterior în cadrul acestei campanii pot fi vizualizate pe www.ziarulevenimentul.ro în cadrul secţiunii „Moldova/Regionalizare”.

Moldova ar putea fi legată de Transilvania printr-o autostradă Bacău - Braşov. Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Dragoş Benea, a susţinut că un astfel de proiect este mai eficient decât Iaşi - Tg Mureş, atât timp cât costurile sunt de până la şase ori mai mici, iar peste jumătate din traficul din zona Moldovei este concentrat în zona Bacăului. „S-au făcut nişte calcule şi vă spun că o autostradă Bacău - Braşov este de şase ori mai ieftină, vorbim de 1,5 - 2 miliarde euro, şi nu este o tiribombă pe care o arunc eu acum. Este un proiect la care se lucrează în aceste momente şi care poate fi o soluţie pentru a ajunge mai repede în inima ţării şi de acolo mai departe spre Europa. Dacă vom aştepta să facem Tg Mureş - Iaşi, cu 9 - 10 miliarde euro, o să aşteptăm mult şi bine. Eu consider că o autostradă Bacău - Braşov este mult mai fezabilă şi nu trebuie să fie un proiect doar al Bacăului ci un proiect prioritar pentru regiune”, a spus Benea.

FOTO: Dragoş Benea

În schimb, liberalul Romeo Stavarache, primar al Bacăului, a fost mai reţinut în declaraţii privind acest proiect. „Putem vorbi de o autostradă Brașov – Suceava de exemplu, de ce trebuie să ne oprim în Bacău? Pe de altă parte, nu cred că este înţelept să discutăm în termeni comparativi dacă o autostradă este mai importantă decât alta. Orice investiţie în infrastructură este importantă şi, din păcate, în ultimii 23 de ani, guvernele au cam arătat care le este priceperea în construcţia de autostrăzi”, a menţionat Stavarache.

FOTO: Romeo Stavarache

Potrivit lui Benea, sursa de finanţare pentru un astfel de proiect ar putea fi fondurile europene, care ar urma să fie absorbite direct de către o autoritate regională.

Ce vor şefii de la Bacău de la regionalizare

Primarul Bacăului a susţinut că un lucru foarte important în contextul regionalizării constă în derularea de proiecte de pe urma cărora să beneficieze un număr cât mai mare de locuitori. „Vorbim de proiecte integrate care să rezolve mai multe probleme şi nu doar una punctuală aşa acum a fost până acum. Trebuie să existe viziune în îmbinarea programelor de dezvoltare naţională cu cele regionale. Accentul trebuie schimbat de pe strategii sectoriale pe programe integrate, care să cuprindă mai multe sectoare şi să se adreseze unui număr cât mai mare beneficiari”, a spus Stavarache. La rândul lui, Benea a subliniat necesitatea transferului de competenţe în gestionarea fondurilor europene de la nivelul autorităţilor de management la Agenţiile de Dezvoltare Regionale. „Eu lucrez din 2007 cu trei autorităţi de management de la nivel central. Vreau să vă spun că sunt nişte structuri birocratice. Am avut contracte de finanţare şi diverse documente prealabile care au stat la semnat între trei luni şi un an. Prea mult totuşi. De multe ori, un minister nu avea capacitatea şi, uneori, nici dorinţa de a debloca anumite proiecte”, a subliniat Benea, adăugând că procedurile s-ar simplifica foarte mult dacă gestionarea fondurilor ar fi făcută la nivel regional.

Drumuri naţionale ar putea deveni regionale

O altă propunere a şefilor de la Bacău constă în trecerea drumurilor naţionale la autorităţi regionale astfel încât acestea să poate fi finanţate din fonduri europene. „Vă dau un exemplu, drumul Vaslui - Bacău. Este un drum care arată foarte prost şi care ar putea deveni regional. La acel moment, nu am mai sta cu mâna întinsă la Ministerul Transporturilor, ci vom putea atrage fonduri noi”, a spus şeful CJ Bacău. Acesta a adăugat că trebuie regionalizate o serie de instituţii, nominalizând în acest sens inspectoratele şcolare, direcţia silvică, serviciul de gospodărire a apelor, direcţia agricolă ş.a.. O strategie coerentă în abordarea problematicii regionalizării este susţinută şi de către primarul Bacăului. „Cine se va axa pe jocuri de putere, de influenţă, riscă să nu poată construi nimic şi atunci degeaba facem regionalizare. Fără viziune, vom continua să cârpim, să rezolvăm probleme punctuale. Trebuie o gândire strategică şi proiecte serioase. Lipsa coordonării între strategiile la nivel naţional şi cele regionale au costat deja România şi s-a văzut în rata scăzută a absorbţiei de fonduri UE, în fragmentarea proiectelor de infrastructură, în atractivitatea scăzută pentru investitori pentru proiecte de talie regională, dacă acestea au existat”, a completat Stavarache.

Benea susţine conducerea prin rotaţie a regiunii

Şeful judeţului Bacău a aderat la iniţiativa PNL privind modul în care ar trebui condusă regiunea în perioada 2014 - 2016. Benea susţine ca preşedinţii sau vicepreşedinţii de CJ să asigure prin rotaţie şefia regiunii. „După 2016, mareşalul, aşa cum mai îmi place mie să-i spun, să fie ales prin vot uninominal”, a completat Benea. O astfel de iniţiativă este susţinută şi de către Stavarache, membru al unei Comisii speciale din cadrul PNL responsabilă cu întocmirea viziunii liberale asupra regionalizării. PSD, partid din care face parte Benea, vrea ca preşedintele de regiune să fie ales prin vot indirect în perioada 2014 -2016. Ulterior, social-democraţii susţin, de asemenea, votul uninominal.

Instituţii regionale în fiecare judeţ

Şefii de la Bacău se pun de acord şi asupra modului în care ar trebui să fie concentrate sediile regionale ale viitoarelor instituţii. „În ceea ce priveşte capitalele şi sediile cred că până în 2016 fiecare judeţ poate conduce, prin rotaţie, regiunea din care face parte”, a precizat Stavarache. La rândul lui, Benea afirmă că fiecare judeţ din Moldova poate găzdui una sau două instituţii regionale. „Sunt suporterul acestei repartiţii echilibrate în funcţie de specificul fiecărui judeţ, dar acum nu suntem într-un concurs de opţiuni, mai întâi să vedem cum se vor structura”, a spus Benea, amintind de potenţialul economic, cultural, agricol, universitar sau turistic al Bacăului.

Scurt interviu

 

- Faceţi trei propuneri/principii pentru procesul de regionalizare pe care ar trebui să le aibă în vedere Ministerul Dezvoltării în elaborarea iniţiativei legislative

Romeo Stavarache: În Europa există suficiente modele de bune practici la care ne putem raporta, şi pentru reducerea decalajelor, şi pentru creşterea calităţii vieţii. Putem însă să creăm şi propriul nostru model de regionalizare eficientă. O altă orientare este cea spre rezultate - reducerea birocraţiei, introducerea de noi indicatori, care să permită evaluarea proiectelor pe bază de rezultate, dar şi efectuarea plăţilor în funcţie de rezultate.

Dragoş Benea: Descentralizarea trebuie să aducă spre consiliile judeţene domenii de interes precum mediu, agricultură, silvicultură, educaţie. E foarte important cum va fi abordată infrastructura de transport, inclusiv feroviară şi transferul competenţelor autorităţilor de management la regiune, respectiv la ARDNE.

- Care credeţi că va fi principalul avantaj pentru Bacău în contextul reorganizării administrativ-teritoriale?

Romeo Stavarache: Bacăul este, evident, motorul economic al acestei regiuni, şi stă foarte bine şi la capitolul resurse umane. Iaşul poate îndeplini rolul de capitală culturală, ştiinţifică, şi să nu uităm şi Piatra Neamţ care găzduieşte sediul ARDNE.

Dragoş Benea: Acest judeţ are nevoie de investiţii şi locuri de muncă, iar proiectele se vor debloca şi vor merge mai repede doar cu ajutorul regionalizării. Cu experienţa pe care o avem din anii trecuţi şi cu unele pârghii fundamental modificate cred că, în perioada 2014 - 2020, vor ajunge mult mai mulţi bani în judeţ. Investiţiile şi locurile de muncă sunt cel mai important beneficiu.

- Ce calităţi ar trebui să aibă viitorul conducător al regiunii ? Faceţi un scurt portret robot al preşedintelui de regiune ideal.

Romeo Stavarache: Orice conducător trebuie să cunoască administraţie, să aibă viziune, să fie un bun negociator, dar, mai ales, să fie puternic racordat la ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană şi în organismele acesteia.

Dragoş Benea: E foarte important să fie recunoscut de cât mai mulţi oameni din zona Moldovei, atât din punct de vedere al competenţei administrative, precum şi politic sau al notorietăţii. Să fie un om reprezentativ pentru această regiune şi să aibă cel puţin o experienţă de 4-5 ani în administraţie.

- Dacă ar fi să alegeţi pentru această funcţie între Gheorghe Nichita (PSD), Cristian Adomniţei (PNL), Romeo Stavarache (PNL) şi Gheorghe Flutur (PDL) pentru cine aţi opta?

Romeo Stavarache: Nu exclud o asemenea cadidatură şi cred că experienţa de primar, de om politic liberal şi de vicepreşedinte al Comitetului Regiunilor la Bruxelles, raportor al CoR din partea Grupului ALDE m-au pregătit benefic pentru a face faţă uneori asemenea provocări. Despre alte persoane nu doresc să comentez.

Dragoş Benea: La domnul Flutur spun „nu”, timp de patru ani nu a dovedit echilibru şi echidistanţă. Domnul Adomniţei are o experienţă administrativă destul de redusă, dar are un viitor politic important. Domnul Nichita are un avantaj că este primarul al Iaşului, şi nu de ieri, ci de 10 ani, din care 8-9 ani în opoziţie şi Iaşul nu a mers nicidecum în jos, ci a avut un trend ascendent. Domnul Stavarache este un primar al Bacăului cu o credibilitate importantă la nivel regional. Este primar de 8 ani, care iarăşi nu este un amănunt la voia întâmplării, are realizări administrative, are proiecte europene şi o poziţie importantă la Bruxelles.

Pagină realizată de Alex Andrei

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
Bătrânii din Bacău, ținuți în ger la vaccinarea anti-COVID
18/01/2021 15:44

Vaccinarea anti-COVID in Bacău a inceput cu o mică intarziere, din această cauză mai multi bătrani fiind tinuti in ger. DSP Bacău sustine insă că serul a fost livrat la timp. Luni, de la ora 8:00, ca ...

Un urs care a stat 20 de ani în cușcă se învârte în cerc, deși este liber
18/01/2021 15:21

Ursoaica Ina, care a stat 20 de ani inchisă intr-o cuscă la zoo in Piatra Neamt, se invarte si acum in cerc, desi este liberă, in Sanctuarul de Ursi de la Zărnesti. „Este imaginea traumei care uneori ...

O altă asistentă medicală de la Vaslui a murit de COVID
18/01/2021 15:15

O altă angajată din cadrul Policlinicii Vaslui a murit de COVID. Alina Alina Nicoleta Pavel avea 41 de ani si nu avea comorbidităti. Ea a inceput să se simtă rău inainte de Crăciun. O răceală zd ...

Primarul Sucevei, vaccinat împotriva COVID
18/01/2021 15:00

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a vaccinat, luni, la ora 10:00 impotriva COVID-19. El a spus că programarea a fost făcută de Primăria Municipiului Suceava si că, drept urmare, s-a prezentat la Spitalul J ...

Parchetul a început urmărirea penală a conducerii Primăriei Rădăuți
18/01/2021 14:45

Parchetul de pe langă Judecătoria Rădăuti a confirmat, luni, că a inceput urmărirea penală „in rem” fată de conducerea Primăriei Rădăuti pentru „abuz in serviciu”. Plangere ...

Cozi imense la plata impozitelor, la Botoșani
18/01/2021 14:30

Sute de oameni au stat, luni, la cozi pentru plata taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2021, in prima zi colectare a acestora de către Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) din cadrul Primăriei ...

La Piatra Neamț, programările pentru vaccinarea împotriva COVID au ajuns la finele lunii ianuarie
18/01/2021 14:15

Programările pentru vaccinarea impotriva COVID-19 sunt realizate deja pană la sfarşitul lunii ianuarie in Piatra-Neamţ, a declarat, luni, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, Radu Fi ...

Polițiștii au blocat centrul Botoșaniului. Ei sunt nemulțumiți de îngheţarea salariilor în sistemul bugetar
18/01/2021 13:40

Aproximativ 50 de poliţişti au ieşit, luni, in stradă, pentru a doua oară in ultimele zece zile, in semn de nemulţumire faţă de ingheţarea salariilor in sistemul bugetar. Protestul din Piaţa Revolu ...

 Primarul Botoșaniului, nemulțumit de ritmul vaccinărilor anti-COVID
18/01/2021 12:45

  Primarul municipiului Botoşani, social-democratul Cosmin Andrei, şi-a manifestat dezamăgirea faţă de funcţionarea defectuoasă a platformei electronice in care sunt inregistrate persoanele care se ...

Tinerii hoți de grăunțe au fost ajunşi din urmă de un bătrânel mai iute
18/01/2021 12:09

 Atunci cand au decis să dea atacul la magazia unui consătean pentru a-i fura grăunţele I.M. (40 de ani) şi partenera lui, G.D. (36 de ani), din Popeşti, n-au luat deloc in calcul varianta că ar put ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei