default

Dimensiune font:

Cooperativa ŞPAGA dinamitează Universitatea de Medicină Iaşi FOTO/ VIDEO

| 02-02-2015 11:30

Trei cunoscuţi profesori au fost arestaţi pentru fapte de corupţie * soţii Carmen şi Gheorghe Dorobăţ ar fi lucrat în cooperativă, adunând câte 100 de euro de la fiecare student care voia nota 9 la examen * astfel, au strâns dintr-un foc 2.000 de euro * pe de altă parte, Dumitru Păduraru este acuzat de luare de mită, tentativă de viol şi şantaj * procurorii susţin că ar fi cerut unei studente să întreţină relaţii sexuale pentru promovarea examenului la Anatomie * acestea sunt doar ultimele scandaluri dintr-un lung şir în care sunt implicate personaje chei din Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi

 

Scandalurile de corupţie se ţin lanţ la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” Iaşi. Cei trei dascăli luaţi pe sus vineri de către procurorii DNA au ajuns duminică noapte în arest. Managerul Spitalului de Boli infecţioase, Carmen Maria Dorobăţ, care predă la Facultatea de Medicină, a fost acuzată întâi de trafic de influenţă, apoi de complicitate la luare de mită.

Al doilea caz de corupţie în mai puţin de trei luni
FOTO-VIDEO: Profesor de la Medicină prins când lua mită

Soţul ei, Gheorghe Dorobăţ, profesor la Facultatea de Medicină Dentară şi şeful secţiei ATI de la Spitalul de Neurochirurgie, a fost acuzat de luare de mită. „Inculpata a primit direct 20 carnete de student, fiecare carnet având printre file câte 100 euro, pentru a-l determina pe soţul ei să îi promoveze, cu nota 9, la examenul la disciplina Anestezie Generală, ce urma să aibă loc în cursul aceleiaşi zile”, au spus procurorii DNA.

În faţa judecătorilor, cei doi nu au vrut să dea explicaţii. „Clienţii mei au uzat de dreptul la tăcere, deoarece în acest moment nu e foarte clară încadrarea juridică”, a precizat Ionel Nechita, avocatul soţilor Dorobăţ.

Scandal la UMF


Putred de bogaţi
Soţii Dorobăţ nu sunt deloc în sapă de lemn. Potrivit declaraţiilor de avere publicate în 2014, Carmen Dorobăţ a obţinut în 2013, împreună cu soţul său, venituri de 306.500 de lei. Carmen Dorobăţ a încasat de la UMF 96.500 de lei, iar de la spital - 66.000 de lei, în timp ce Gheorghe Dorobăţ a obţinut de la UMF 75.000 de lei, iar de la Spitalul de Neurochirurgie - 69.000 de lei. Din activităţi independente, cei doi profesori au dobândit 19.000 de euro şi din activităţi agricole - alţi 10.000 de euro. Medicii au împreună cinci terenuri, un apartament, o casă, trei autoturisme achiziţionate în leasing - un Nissan, un Peugeot şi un Mercedes. În 2013, soţii i-au donat fiului Victor trei apartamente.


Cât îl priveşte pe Pădurariu, conform ultimei declaraţii de avere, depuse pe 14 iunie 2013, încasase 52.281 lei, în anul 2012, de la UMF. De asemenea, din activităţi independente mai acumulase 800 lei. Pe de altă parte, veniturile familiei erau mărite de banii câştigaţi de soţia Liliana, care a primit 45.795 lei de la UMF Iaşi şi 62.058 de la Maternitatea „Cuza Vodă”. Familia deţine patru terenuri, un imobil şi două autoturisme. La diverse bănci, soţii Pădurariu aveau 9.397 euro şi aproximativ 84.254 lei.


Şpagă în... sex pentru examenul la Anatomie!
Pentru Dumitru Pădurariu, conferenţiar la Anatomie în cadrul Facultăţii de Medicină în ultimii 13 ani, şpaga a avut o natură... intimă. „În zilele de 15, 23 si 26 ianuarie, în calitate de coordonator al disciplinei Anatomie, inculpatul a încercat să întreţină relaţii intime, iar ulterior, relaţii de aceeaşi natură cu o frecvenţă săptămânală, în tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studentă la Facultatea de Farmacie, prin constrângerea psihică a acesteia, efectuată prin ameninţarea cu faptul că nu va putea promova altfel examenul”, au spus procurorii.

FOTO / VIDEO: Flagrant de MITĂ la Neurochirurgie! Prof. dr. Gheorghe Dorobăţ dus la audieri

Tânăra urma să susţină examenul cel mai târziu în vară. El i-a mai promis că, în calitate de membru al comisiei de admitere la Facultatea de Medicină Generală, îi va facilita promovarea examenului de admitere în cadrul acestei facultăţi. Procurorii mai spun că, pe 26 ianuarie, Păduraru a ameninţat-o cu moartea pe studentă ca să nu spună nimănui despre cele întâmplate. Tânăra însă l-a denunţat, iar dascălul s-a ales cu acuzaţiile de luare de mită, tentativă de viol şi şantaj. Sâmbătă noapte, judecătorii Tribunalului Iaşi au emis mandat de arestare pentru toţi cei trei profesori. „Nu comentăm soluţia instanţei, pe care am contestat-o”, a precizat avocatul acestuia, Robert Amuntencei. Şi soţii Dorobăţ au atacat decizia Tribunalului, aşa că ostilităţile se vor relua la Curtea de Apel.


Ce se va întâmpla la spital?
Arestarea celor doi, dacă va fi menţinută şi de instanţa superioară, ridică şi probleme administrative. „În cazul prof. dr. Gheorghe Dorobăţ, conducerea Spitalului de Neurochirurgie abia mâine (astăzi – n.r.) va lua o decizie. Luni, în comitetul director se va decide care sunt procedurile administrative în cazul şefului de secţie Gheorghe Dorobăţ”, a precizat dr. Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie.

Un nou scandal zguduie Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi


În cazul managerului Spitalului de Boli Infecţioase, reprezentanţii Consiliului Judeţean, autoritate tutelară, susţin că decizia privind revocarea din funcţie revine Consiliului de Administraţie al spitalului. „Conform Legii 95/2006 a reformei în sănătate, managerul este revocat din funcţie de Consiliul de Administraţie. Urmează ca aceasta să se întrunească în regim de urgenţă şi să ia o decizie”, a precizat Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi. Din CA de la infecţioase fac parte dr. Lucian Indrei, din partea DSP, Mihai Florin, Bogdan Cojocaru şi Oana Ţară-Lungă, din partea Consiliul Judeţean Iaşi, prof. dr. Doina Azoicăi, de la UMF, dr. Anca Deleanu, de la Colegiul Medicilor din România, şi Gabi Elena Crăsnuţă, din partea OAMR.

Listă lungă de penali
Cei trei profesori nu sunt singurii de la UMF cu probleme penale. Rectorul instituţiei, Vasile Astărăstoe, prorectorul Dragoş Pieptu, directorul de comunicaţii Adrian Ciureanu şi cel administrativ, Daniela Druguş, sunt judecaţi pentru ţepuirea UE la realizarea platformei de e-learning. Într-un al doilea dosar, Astărăstoae e acuzat de conflict de interese. La rândul său, Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină, este cercetată pentru luare de mită. Ea ar fi primit o tavă şi un ceainic de la un arab pe al cărui fiu l-ar fi ajutat să se înscrie la universitate.

* * *
A scăpat din atentate şi bătăi, nu şi de cătuşe
Dumitru Pădurariu e un personaj controversat. În 2010, a fost victima unui atentat cu bombă. Autoturismul Cielo fusese parcat peste noaptea în faţa casei din Sărărie a profesorului, iar când a plecat dimineaţă s-a declanşat un dispozitiv plantat în dreptul scaunului şoferului. Din fericire, efectele exploziei au fost minore, deşi maşina a făcut un salt de un metru. Tot în 2010, în parcarea de lângă casă, profesorul a fost bătut. El voia să coboare din maşină, când un ins s-a apropiat şi l-a lovit prin geam. Pădurariu a ajuns la spital, cu fracturi la faţă.

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Numărul firmelor nou-înfiinţate a scăzut, la Iaşi, cu peste 40%!
29/05/2020 00:01

* dintre acestea, 934 sunt societăţi cu răspundere limitată (SRL), 301 persoane fizice autorizate (PFA), 8 intreprinderi familiale (IF) şi 143 intreprinderi individuale (II), capitol la care Iaşul deţine ...

Reprezentanţii societăţii civile se opun construirii pasajelor din Podu Roş
29/05/2020 00:00

  „Dacă facem mai mult loc pentru masini, o să avem mai multe masini”. Este ceea ce susţin reprezentaţii Asociaţiei Civica, care, invocand faptul că principiul centrării mobilităti ...

Consiliul Local va hotărî, astăzi, soarta a 25 de proiecte esenţiale pentru ieşeni
29/05/2020 00:00

  Consilierii locali se reunesc astăzi in şedinţa ordinară aferentă lunii mai, pe ordinea de zi figurand 25 de proiecte cu tematică variată. Unul dintre cele mai importante vizează modernizar ...

O nouă campanie de colectare a hârburilor din casele ieşenilor
29/05/2020 00:00

  Primăria Municipiului Iasi si Asociatia RoRec, Serviciul Local de Colectare Iasi, SC Salubris S.A impreună cu partenerii locali organizează in luna iunie o actiune specială de colectare a deseur ...

„E posibil ca în Moldova să circule o tulpină mai virulentă”
28/05/2020 00:00

  Medicul ieşean Giorgiana Matei, parte a echipei de specialişti care au dus la indeplinire misiunea din Republica Moldova, a vorbit despre experienţa trăită in ultimele două săptămani. Aceasta co ...

Chirica a pus proiectele Iaşului pe masa lui Orban!
28/05/2020 00:00

  Primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica, si ministrul Mediului, Apelor si Pădurilor, Costel Alexe, au o serie de intalniri la nivel guvernamental. Cei doi lideri ieseni au prezentat Prim-Ministru ...

Consilierii judeţeni au avizat investiţiile ApaVital prin POIM
28/05/2020 00:00

  În cadrul sedintei de ieri, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă s ...

FOTO Spitalul mobil a ajuns la Lețcani!
27/05/2020 23:28

 În această seară au ajuns la Letcani - in incinta Transagropolis - primele 13 TIR-uri din Turcia incărcate cu 26 din cele 100 de containere care vor forma spitalul regional mobil. Maine, la ora ...

Ieșean încarcerat după ce a vandalizat trei tomberoane cu gunoi!
27/05/2020 23:22

 Deşi n-a implinit incă 21 de ani, Mădălin Vişan din Răducăneni este deja un infractor experimentat. Cand era minor, a fost judecat pentru mai multe talhării, loviri şi alte violenţe. A stat la u ...

Piața ieșeană a muncii, primele semne de redresare
27/05/2020 23:20

 La prima vedere, piaţa muncii din judeţ pare a fi inregistrat o creştere insemnată, de aproape 10% faţă de săptămana trecută. Dar, la o analiză mai atentă a centralizatoarelor primite de la Age ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!