Peste 70 de cadre didactice intră în restrângere de activitate
Dimensiune font:
* restrângeri vor fi atât în şcolile gimnaziale cât şi în liceele din judeţ * lista cadrelor didactice în restrângere de activitate a fost afişată Inspectoratul Şcolar * ierarhizarea cadrelor didactice se va face în funcţie de punctajele de la dosar
În şedinţa publică din 26 martie, peste 70 de cadre didactice din judeţ ce intră în restrângere de activitate, începând cu data de 1 septembrie trebuie să-şi aleagă unul din cele 105 posturi puse la dispoziţie pentru rezolvarea restrângerilor. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), restrângerea de activitate intervine ca urmare a reducerii numărului de ore la o anume disciplină, fie prin planul de şcolarizare, fie prin desfiinţarea unei şcoli sau comasarea unor clase. Dintre cele 72 de cadre didactice aflate în această situaţie, 11 sunt învăţătoare, 9 educatoare, 5 profesori de română şi 5 de engleză. Este vorba despre restrângeri survenite la diferite şcoli gimnaziale şi licee din judeţ, cum ar fi şcolile gimnaziale Nr. 4 Vatra Dornei, „Miron Costin” Suceava, colegiile tehnice „Samuil Isopescul”, „Al. I. Cuza”, „Petru Muşat” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava. Lista cadrelor didactice în restrângere de activitate a fost afişată deja la ISJ, ierarhizarea lor fiind în funcţie de punctajele de la dosar.
Conform metodologiei de desfăşurare a mişcării de personal din acest an, dascălii intraţi în restrângere de activitate pot obţine consimţământul unei alte şcoli care are post disponibil, la repartizarea din şedinţa publică având prioritate cadrele didactice care au obţinut acordul unor şcoli.
De altfel, până pe 11 martie, în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ au fost analizate solicitările cadrelor didactice şi au fost comunicate deciziile. În calendarul mişcării de personal, până pe 18 martie urmează înregistrarea cererilor cadrelor didactice titulare care solicită soluţionarea restrângerii de activitate la comisia de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, constituită la nivelul ISJ, verificarea şi avizarea dosarelor depuse.
Pentru mişcarea de personal din acest an, sunt vacantate peste 900 de posturi în învăţământul preuniversitar sucevean, peste 200 fiind cu valabilitate de minim 4 ani, peste 400 fiind cu durată determinată, sub 4 ani, iar circa 200 fiind posturi şi catedre incomplete.
În funcţie de mişcarea cadrelor didactice titulare (transfer, pretransfer), numărul posturilor va suferi modificări până la concursul de titularizare din vară. Metodologia mişcării de personal din 2013 a suferit modificări. Un exemplu este acela că se vor putea titulariza toţi candidaţii care au obţinut nota 7 sau peste 7 la concursul de ocupare a posturilor din învăţământul preuniversitar, din august 2012, şi care au ocupat, în baza acestor note, un post pe perioadă determinată în anul şcolar 2012-2013. Ei vor putea încheia un contract pe perioadă nedeterminată cu unitatea de învăţământ în care sunt repartizaţi în prezent, dacă postul e viabil, iar candidaţii obţin avizul Consiliului de Administraţie. O altă modificare este organizarea concursului pentru ocuparea posturilor didactice declarate vacante prin asocierea temporară, dar obligatorie, a unităţilor de învăţământ la nivel judeţean. Anul trecut şcolile au putut desfăşura şi individual concursul de titularizare.
Irina Bucşinescu
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau