Proiect multi-regional, la final
Dimensiune font:
Conferinţa de închidere a proiectului „Promovarea prin activităţi inovatoare a egalităţii de şanse şi de gen în cadrul organizaţiilor partenerilor sociali, cu accent pe instituţiile de educaţie”, a avut loc ieri * acesta a fost implementat de Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învăţământ şi Cercetare Ştiinţifică (SLLICS) Neamţ
Proiectul multi-regional, cofinanţat de Fondul Social European, s-a derulat în perioada 2011-2013, şi s-a adresat unui grup ţintă de 600 de persoane din Regiunile Nord-Est, Nord-Vest şi Bucureşti-Ilfov. Proiectul a fost implementat de SLLICS Neamţ în calitate de beneficiar şi de partenerii săi: FSLI, Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Libere din Învăţământ Bistriţa Năsăud, Amber Business Consulting Romania, FEI Spania, Ikaros Italia şi Camporelecchio Educaţional Italia şi a avut ca obiectiv general creşterea gradului de conştientizare asupra principiului egalităţii de şanse şi de gen în cadrul societăţii civile. Prin acest proiect s-a urmărit formarea competenţelor şi abilităţilor personalului şi a membrilor partenerilor sociali, în mod special cadrelor didactice, pentru a contribui ulterior la dezvoltarea şi promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen în România. La conferinţa de închidere au participat reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, senatorul Liviu Marian Pop, cadre didactice şi partenerii implicaţi în proiect. Prefectul George Lazăr a declarat că educaţia este una din priorităţile Guvernului iar toate investiţiile făcute în acest domeniu sunt investiţii pentru viitor. „Tinerii reprezintă viitorul, iar pregătirea lor este primordială. Vă felicit pentru proiectul derulat, mai ales că are ca scop formarea tinerelor generaţii în spiritul valorilor europene, iar egalitatea de şanse şi de gen constituie principii de bază pentru o societate democratică. Acest schimb de bune practici între ţări din Uniunea Europeană este binevenit şi sper să ne întâlnim şi cu ocazia derulării altor proiecte similare”, a spus prefectul.
Ingrid Ciofoaia
„Prin acest proiect am urmărit creşterea gradului de conştientizare asupra principiului egalităţii de şanse şi de gen în cadrul societăţii civile. Este necesar să fie eliminate practicile discriminatorii bazate pe criterii, precum gen, origine etnică sau dizabilităţi şi este extrem de important să fie pregătite pentru a nu face discriminare în special cadrele didactice, care au sarcina de a-i educa pe copii”, Gabriel Ploscă, preşedintele SLLICS Neamţ.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau