Modelul Botoşani
Dimensiune font:
* sigur că e cam prematur să vorbim acum despre o calificare europeană a vreunei competitoare, poate cu excepţia Stelei, care totuşi este cea mai valoroasă din Liga I, deşi cu ultimele zvonuri sau certitudini privind transferurile lucrurile se pot complica şi în Ghencea, dar despre modelul Botoşani putem vorbi
Chiar dacă seamănă cu alte cazuri în care nou-promovatele au făcut legea, ba chiar au devenit şi campioane, situaţia de acum din primul eşalon fotbalistic al ţării îşi are ineditul său. În primul rând vorbim despre o echipă care nu a făcut importuri de niciun fel, folosind doar jucători din zona Moldovei şi componenţi mai vechi ai echipei, păstrându-şi antrenorul în condiţiile în care de obicei, tehnicienii care promovează vreo formaţie sunt înlocuiţi. Botoşaniul a profitat de oportunităţile ivite, şi-a depăşit elegant condiţia de nou promovată şi a acumulat puncte care, punând răul înainte, le vor fi de mare ajutor. Dar, la modul în care decurg lucrurile în oraşul din nordul ţării, cred că surpriza plăcută va continua şi că botoşănenii vor răsturna şi care mari.
În rest, etapa a VI-a a constituit o rundă cu unele surprize, dar şi cu certitudini. Universitatea Cluj este o umbră a formaţiei ce a avut un final de sezon excelent, iar concitadina feroviară şi-a pierdut din inedit şi ar trebui să schimbe modelul. Într-un meci al trecutelor ambiţii ploieştene, petroliştii i-au pedepsit pe astrali, dar ambele echipe au de lucru săptămâna aceasta în Europa, cu şanse mici, dar de lucru.
Steaua fără titulari parcă nu mai străluceşte chiar aşa, dând o gură de oxigen celor de la Mediaş, şi ei departe de ce au fost. Nemţenii, cu „neamţul” Miriuţă pe post de noul Reghe, au, şi ei, un început pozitiv de campionat, lucru bun pentru Moldova. Mai puţin pentru vasluieni, care au obosit la câte au experimentat în ultimii ani. În rest, masa întrecerii, formată din echipe care fie au promovat, fie au scăpat de la retrogradare la masa verde, nu au veleităţi, dar nici nu se fac de ruşine. Poate cu o excepţie de la regulă, la Chiajna. Halal chejnenilor care văd în fiecare săptămână câte un meci de primă ligă. Sunt ei cam puţini, dar au privilegii. Şi peste toate, modelul Botoşani.
Cifrele rundei
Dinamo Bucureşti, care a dispus cu 6-0 de „U” Cluj, nu mai câştigase un meci din Liga I de fotbal cu scorul de 6-0 din 11 septembrie 2005, când învingea pe FCM Bacău, potrivit Comisiei de Istorie şi Statistică a Federaţiei Române de Fotbal. Pandurii a urcat pe locul 35 în clasamentul all-time, după victoria cu 5-1 pe terenul Concordiei Chiajna, depăşind legendara Venus Bucureşti. Acest 5-1 a fost cea mai mare diferenţă de scor pe care au realizat-o gorjenii în deplasare pe prima scenă. La a 7-a încercare, Petrolul Ploieşti a izbutit prima sa victorie pe terenul formaţiei Astra (2-1).
Nicolae Manea (Corona Braşov) a suferit a 50-a înfrângere ca antrenor în Liga I, în vreme ce pentru Ionuţ Moşteanu (FC Vaslui) a fost doar prima.
În runda a şasea, Codoban (FC Botoşani), Ogbu (CFR Cluj), Serginho (FC Braşov), Şeroni (Timişoara), Mansaly (Dinamo), Orlando da Costa (Chiajna), Erico şi Ciucur (ambii de la Pandurii) au reuşit primele lor goluri în Liga I.
Andrei Cristea a ajuns la 60 de goluri marcate în prima ligă, însă a punctat pentru prima oară sub tricoul echipei FC Braşov (2-1 cu Timişoara). (M.U.)
FC Botoşani, neînvinsă de şase meciuri, mai are două etape pentru a egala performanţele deţinute de alte două nou-promovate: Progresul în ediţia 1966/1967, când a avut primele 8 etape fără eşec (5 victorii + 3 egaluri) şi Locomotiva (adică Rapid) în ediţia 1953, invincibilă în primele 7 etape (1 victorie + 6 egaluri).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau