Michael McGrath: în scaunul cu rotile la ambii Poli

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 13:47

Există încă în această lume fiinţe pentru care cuvântul ”imposibil” nu are aceleaşi valenţe grele şi demoralizatoare ca pentru marea majoritate a oamenilor. Unul dintre aceşti cutezători este britanicul Michael McGrath. Michael McGrath nu beneficiază de publicitatea pe care o merită, în ciuda realizărilor şi poveştii sale de viaţă, care ar putea motiva pozitiv mulţi oameni, dacă acestea ar fi cunoscute publicului larg. Eroul de astăzi este singurul om cu handicap locomotor care a reuşit să ajungă în aceste condiţii atât la Polul Nord, cât şi la Polul Sud. În plus, este considerat unul dintre cei mai mari specialişti actuali în tematici şi metode motivaţionale. Iar în momentele când nu cucereşte Poli sau susţine conferinţe, Michael este implicat în donaţii şi strângeri de fonduri pentru persoane cu diverse dizabilităţi. Un adevărat învingător cu suflet mare !


Când spiritul învinge orice obstacol

Remarcabila poveste de viaţă a lui Michael McGrath constituie o dovadă vie a maximei "Acolo unde există un scop, există şi mijloacele de a-l atinge". Britanic cu rădăcini irlandeze şi braziliene, Michael se autocaracterizează, jumătate în glumă, jumătate serios, ca fiind "oaia neagră şi aventuroasă a familiei", "catalizator al schimbării" şi "campion care face diferenţa". Soţ, tată, om de afaceri, explorator, aventurier, filantrop, conferenţiar, scriitor, Michael a câştigat în toate domeniile vieţii în care s-a implicat.

Pe când avea doar 12 ani, voia să devină jucător profesionist de golf. Doi ani mai târziu era invitat să joace în turneul Junior Wimbledon. La 15 ani, se visa manager general al Hotelului Savoy din Londra, iar la 16 era jucător de bază în echipa de rugby a Colegiului Stonyhurst, o şcoală catolică particulară fondată în anul 1593 şi guvernată pe principii iezuite. "Quant Je Puis", adică "Cât de Mult Pot", într-o traducere aproximativă, motto-ul acestei unităţi de învăţământ, avea să devină principiul de viaţă al lui Michael.

Dar destinul crud avea să-i ofere lui Michael cea mai amară pagină din cartea vieţii sale.
La doar 18 ani, acest tânăr plin de energie avea să fie diagnosticat cu distrofie musculară, o cumplită afecţiune congenitală, considerată cea mai periculoasă boală cu substart genetic care afectează copii din prezent.

Din acel moment, viaţa sa avea să se schimbe cu totul.
Maladia care ameninţa să-l transforme pentru tot restul vieţii sale într-un suflet chinuit, prins într-un trup prizonier în scaunul cu rotile, avea să fie înfruntată cu curaj de un om care a ştiut să se ridice şi chiar să evolueze din multe puncte de vedere, chiar şi în aceste condiţii care i-ar fi doborât pe mulţi alţii.
Un vechi proverb indian spune că "Un om superior se ridică tocmai cu ajutorul dificultăţilor care-i doboară pe ceilalţi". Michael McGrath a transpus ca nimeni altul în realitate acest concept greu de imaginat pentru cei mai mulţi dintre noi.

Polii planetei la picioarele sale

După aflarea teribilei veşti, Michael nu s-a dat bătut şi nu a renunţat la visele sale de a vedea lumea şi a-şi ajuta semenii. Din scaunul cu rotile şi-a făurit primele planuri concrete referitoare la periculoasele şi dificilele trasee polare. Voinţa, optimismul şi, în primul rând, credinţa sa au fost armele sale cele mai puternice.

Cu ajutorul unor sponsori, Michael a reuşit să strângă, la limită, sumele de bani care să acopere costurile deplasărilor sale la poli. În luna aprilie a anului 2002, avea să fie primul om cu handicap locomotor sever care ajungea, într-o sanie, la Polul Nord. Aproape doi ani mai târziu, în luna ianuarie din 2004, cucerea Antarctica, atingând Polul Sud geografic.
Nu i-a fost deloc uşor şi a trecut de numeroase ori pe lângă moarte.

De fapt, şi pentru oamenii antrenaţi, aflaţi la maximul condiţiei lor fizice, o aventură spre poli se poate dovedi fatală. Au existat, din nefericire, zeci de victime ale unor expediţii de acest gen.
Cucerirea Polului Sud avea să se dovedească cea mai periculoasă dintre cele două expediţii, încununate de succes în cele din urmă.

După ce era să-şi piardă viaţa în timpul unui accident de avion în Antarctica, Michael şi echipa sa au fost nevoiţi să îndure 14 zile deosebit de aspre, izolaţi pe o banchiză antarctică, până când au fost recuperaţi. Deloc speriat de acest incident, Michael McGrath a insistat pentru continuarea expediţiei. A trebuit să depăşească nu doar handicapul său fizic, care a dus la pierderea a 65% din totalul masei sale musculare, ci şi problemele cauzate de sistemul său circulator deficitar.

Dar, în ciuda dificultăţilor întâmpinate, nu s-a lăsat învins şi a devenit prima persoană cu handicap locomotor care a ajuns la ambii poli ai planetei.
Cucerirea polilor l-a făcut celebru, dar Michael nu s-a culcat pe lauri, ci şi-a continuat eforturile şi activitatea în două domenii de care s-a simţit atras dintotdeauna: motivarea emoţională şi activitatea filantropică.



Profesorul de viaţă

Dacă viaţa în sine ar fi o materie de studiu, Michael McGrath ar fi cu siguranţă unul dintre cei mai potriviţi profesori care să predea despre modalităţile în care pot fi întâmpinate şi depăşite dificultăţile existenţiale.
La îndemnurile celor apropiaţi, Michael a început să ţină discursuri publice axate pe ideea de a-i motiva şi inspira pe ceilalţi, punând accent pe importanţa motivaţiei în structurarea omului modern.
Astăzi, a devenit unul dintre cei mai preţuiţi şi căutaţi oratori în domeniu.

Călătoreşte întruna, pe toate meridianele, promovând, provocând, stimulând şi mai ales inspirând milioane de oameni. Sir Richard Branson, preşedintele Virgin Group şi unul dintre admiratorii săi, este ferm convins că "Michael stimulează inspiraţia prin simpla sa prezenţă". Conform declaraţiilor Alexandrei Shackelton, nepoata lui Sir Ernst Shackleton şi unul dintre sponsorii expediţiei din Antarctica, Michael a reuşit să aducă în secolul XXI optimismul, curajul, răbdarea, idealismul şi imaginaţia de care au dat dovadă primii exploratori polari.

Printre clienţii săi se numără atât oameni obişnuiţi, cu venituri modeste, cât şi reprezentanţii de marcă ai unor faimoase concerne internaţionale.
Odată cu implicarea sa în domeniul motivării emoţionale, Michael a descoperit că forţa emoţională a fost probabil cel mai important aliat al său în timpul aventurilor polare.
În prezent, este un reputat specialist în consilierea persoanelor cu dizabilităţi fizice, precum şi al celor marcate de diverse traume emoţionale.

Când nu călătoreşte, ţine cursuri sau conferinţe, Michael McGrath este ocupat cu strângerea de fonduri direcţionate către The Muscular Help Foundation, o organizaţie caritabilă britanică ce are ca obiect de activitate ajutorarea copiilor şi tinerilor suferinzi de distrofie musculară.

În afară de strângerea de fonduri, Michael a demarat propriul program, intitulat Muscle Dream, program în cadrul căruia exploratorul ajută tineri cu deficienţe locomotorii să-şi urmeze visele şi să-şi împlinească menirea. Laureat a numeroase premii şi distincţii prestigioase, exploratorul fără limite şi fără frontiere îşi continuă cruciada şi în aceste clipe.

Sursa: http://www.descopera.ro/

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:14

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei