O nouă competiţie de prestigiu organizată de Liga Studenţilor Electronişti
Dimensiune font:
În zilele de 30 și 31 martie a.c., la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica București, a avut loc cea mai importantă întrecere profesională pentru studenții facultăților cu profil electronic, de automatică și calculatoare din România, Concursul de electronică și comunicații ”Tudor Tănăsescu”.
Destinat studenților merituoși de la licenţă şi master şi organizat, cu mici întreruperi, încă din 1974, concursul a trecut de a 30-a ediție. Tematica sa are la bază două discipline din pregătirea fundamentală a inginerului electronist: Circuite Integrate Analogice și Semnale, respectiv Circuite și Sisteme.
La această ediție s-au prezentat 38 de concurenți din 5 centre universitare din țară: București, Iași, Galați, Cluj și Pitești. După selecția locală, desfășurată în fiecare centru universitar, a urmat întâlnirea celor mai buni la București. Faza națională se desfășoară după canoanele unui examen de olimpiadă.
Subiectele, care au un grad de dificultate ridicat, sunt selectate în dimineața concursului dintre problemele propuse de comisia de examinare, formată din cadre didactice din toate centrele universitare participante, tezele fiind securizate. Pentru studenţii care obțin primele zece punctaje urmează o probă practică ce se desfășoară în laborator. Participanții din fiecare centru universitar sunt îndrumați şi însoțiți de un cadru didactic.
Proba teoretică a avut loc vineri, 30 martie 2012 și în urma rezultatelor obținute, sâmbătă a avut loc proba practică pentru concurenții cu rezultatele cele mai bune.
Rezultatele nu s-au lăsat așteptate, astfel că în aceeaşi zi a avut loc premierea în sala "Adelaida Mateescu" din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Așa cum era de așteptat, premiile, oferite de sponsorii ediţiei, au fost împărțite între toate centrele universitare prezente la acest concurs. Astfel la Circuite Integrate Analogice câștigătorii primelor două poziții au fost studenți de la Universitatea Tehnică Cluj, Salajan Tomina şi Martari Paul , urmați de un student de la Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" Iași, Cracan Dan. La secțiunea Semnale, Circuite și Sisteme Universitatea Politehnica din București a ocupat primele trei poziții prin studenții săi: Mindru Iancu - Ciprian, Rusu Andrei şi Fintoiu Ioana. De asemenea, toți au recunoscut că diploma obținută va fi un atu important în CV-ul lor pe viitor, datorită importanței acestui concurs.
Pe lângă câştigători, toți participanții au avut parte de surprize din partea unuia dintre sponsori, Infineon, iar cei de la Circuite Integrate Analogice au primit și cartea recent apărută a domnilor profesori Anca Manolescu și Anton Manolescu.
Organizarea fazei naționale din acest an a fost asigurată de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, din cadrul Universității Politehnica din București reprezentată prin domnul profesor Gheorghe Brezeanu, alături de Liga Studenților Electroniști, prin coordonatorii: Adriana Văcărelu, Ioana Teodorescu și Ruxandra Pricope.
Liga Studenților Electroniști este organizația reprezentativă din Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, ce organizează multiple proiecte pentru studenți, precum Robochallenge, Folk fără vârstă, Maguay Lan Party, axate atât pe latura profesională, cât și pe cea culturală, sportivă și de interactivitate.
La final, concurenții s-au declarat mulțumiți de primirea și organizarea de la București și au promis că vor reveni anul viitor și mai bine pregătiți pentru acest concurs! Concursul profesional Tudor Tănăsescu rămâne deci o tradiție de onoare a Universității Politehnica București prin studenții merituoși ce participă la competiție, prin organizarea de excepție și prin implicarea companiilor multinaționale în viața studențească.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau