Topul celor mai interesante zece studii ştiinţifice despre sexualitate

default

Dimensiune font:

| 22-12-2012 10:40

Sexualitatea face parte din viaţă şi implicit este obiectul unor studii ştiinţifice, iar anul acesta nu a fost deloc sărac în astfel de realizări ce acoperă subiecte diverse, de la dorinţa de masturbare declanşată hormonal până la partidele de sex încinse în urmă cu zeci de mii de ani între reprezentanţii speciei noastre şi parteneri neanderthalieni, conform LiveScience.com, care prezintă un clasament al celor mai interesante 10 astfel de studii.

1. Hormonii masculini le fac pe femei interesate de ... masturbare:


Un nivel ridicat al testosteronului este asociat deseori cu o puternică dorinţă sexuală, însă lucrurile nu stau atât de simplu cum ar părea. Un studiu publicat în luna mai, în revista Archives of Sexual Behavior, a identificat faptul că în cazul femeilor, un nivel mai ridicat de testosteron este asociat unui interes crescut pentru masturbare şi nu pentru a întreţine relaţii sexuale cu un partener.


2. Bărbaţii ar trebui să conducă 'ostilităţile' la pat?


Se pare că respectarea rolurilor tradiţionale de gen şi în dormitor nu este cea mai bună idee - cel puţin din punct de vedere psihologic. Tinerii care clamează că bărbaţii trebuie să aibă iniţiativa între cearşafuri au un profil psihologic mai slab şi sunt mai puţin stăpâni pe sine în situaţii sexuale, prin comparaţie cu tinerii care au o atitudine mai flexibilă şi acceptă şi o femeie cu iniţiativă, conform unui studiu dat publicităţii în luna octombrie. Tinerii conservatori cu privire la rolul pe care femeia 'trebuie' să-l respecte în pat sunt şi mai puţin dispuşi să accepte ca partenera lor să folosească mijloace anticoncepţionale, preferând ca ei să rămână în control cu privire la posibilitatea unei sarcini - motiv pentru care preferă prezervativul.


3. Şi bărbaţii sunt judecaţi dacă au o viaţă sexuală prea dezordonată


Femeile sunt în mod tradiţional judecate de societate dacă au o viaţă sexuală cu mai mulţi parteneri, însă tinerii din prezent sunt mai degrabă înclinaţi să judece în mod egal promiscuitatea sexuală, fără a mai face această diferenţă de gen, conform unui studiu realizat pe 19.000 de studenţi. Dintre aceştia, 49% au judecat promiscuitatea sexuală indiferent de gen, în timp ce 12% au urmat tradiţia' şi le-au judecat pe femei mai aspru decât pe bărbaţi, 13% i-au judecat pe bărbaţi mai dur decât pe femei, iar 26% s-au abţinut de la formularea oricăror judecăţi.


4. Orgasmul feminin, la sala de fitness, există!


Un studiu publicat în luna martie anunţa că fenomenul 'coregasmului' este cât se poate de real. Acest tip de orgasm este provocat de anumite tipuri de exerciţii fizice care solicită musculatura abdominală, fără a fi nevoie deloc de stimulare genitală. În 1953 sexologul Alfred Kinsey susţinea că aproximativ 5% dintre femei pot avea orgasm doar în urma exerciţiilor fizice, fără contact genital. În cursul acestui an, o echipă de la Universitatea Indiana a intervievat 124 de femei şi a descoperit că 45% dintre acestea au răspuns că au avut orgasm în urma executării de abdomene, la sală, în timp ce alte 19% susţin că au experimentat orgasmul în timp ce pedalau pe bicicletă.


5. Discuţiile despre sex, din timpul actului sexual, îmbunătăţesc viaţa sexuală


Acest lucru poate părea pentru mulţi surprinzător, dar se pare că într-adevăr, discuţiile despre sex în timpul întreţinerii de rapoarte sexuale, au efecte benefice asupra nivelului de satisfacţie atins de parteneri. Cu cât discuţi mai degajat despre sex şi despre ceea ce-ţi place să primeşti sau să oferi, la rândul tău, cu atât creşte nivelul de satisfacţie, cel puţin conform cercetătorilor de la Cleveland State University. Acest studiu a fost publicat în luna august în revista Journal of Social and Personal Relationships.


6. Noile mămici nu sunt lipsite de dorinţe sexuale


Femeile care au născut recent sunt de multe ori interesate de o partidă de sex cu mult înainte de a trece cele 6 săptămâni de pauză 'recomandate' de medici, conform unui studiu publicat în luna iunie. Mai mult decât atât, probabilitatea de a fi interesate de sex are cauze, mai degrabă, de ordin psihologic, şi nu fiziologic. Astfel, femeile care au o relaţie mai apropiată, mai intimă cu partenerul lor, vor fi tentate să nu asculte sfatul medicului după ce au născut.


7. Excitarea este un medicament miraculos împotriva elementelor care altfel ar provoca dezgustul.


Dacă vă simţiţi uşor dezgustat(ă), încercaţi o fantezie sexuală, pentru că starea de excitare sexuală inhibă pornirile de dezgust. Oamenii de ştiinţă au realizat un experiment la care au fost invitate să participe 90 de femei heterosexuale. Acestea au fost rugate să îndeplinească anumite sarcini dezgustătoare, aşa cum ar fi să introducă mâna într-un bol cu prezervative aparent folosite. În prealabil, o treime dintre aceste femei au urmărit nişte filme erotice. Conform rezultatelor publicate în numărul din septembrie al revistei PLoS ONE, femeile care au urmărit în prealabil filme erotice au fost mai puţin dezgustate de sarcinile ce au urmat. Această descoperire este importantă pentru că dezgustul poate avea un rol important în anumite disfuncţii sexuale.


8. Sexul poate să-ţi dea migrene.


O durere de cap pare să fie cel mai invocat motiv pentru a refuza o partidă de sex, dar ce se întâmplă atunci când sexul este cel care declanşează migrena? Această stare este denumită 'cefalie coitală' şi este cât se poate de neplăcută pentru cei care suferă din această cauză. Cauzele cefaliei coitale nu sunt cunoscute, dar această afecţiune este însă apanajul aproape exclusiv al bărbaţilor, care întâmpină un factor de risc de 3 până la 4 ori mai mare de a suferi de această afecţiune, comparativ cu femeile, conform revistei British Journal of Medical Practitioners. Din fericire această afecţiune este perfect tratabilă.


9. Homo sapiens şi oamenii de Neanderthal întreţineau relaţii sexuale între ei


Primii oameni din specia Homo Sapiens nu aveau nişte gusturi sexuale foarte rafinate şi nu spuneau nu nici măcar mai primitivilor neanderthalieni, conform unui studiu publicat în noiembrie care evidenţiază faptul că, din punct de vedere genetic, toate populaţiile de pe glob au puţin sânge de neanderthalian, cu excepţia populaţiilor din Africa subsahariană. Aceste urme genetice pot reprezenta dovada că reprezentanţii celor două specii întreţineau relaţii sexuale, într-o perioadă ce a început acum 100.000 de ani, după migrarea primelor grupuri de Homo sapiens din Africa. Hibridarea nu trebuie subestimată!


10. Un cromozon X suplimentar măreşte substanţial libidoul masculin.


Un cromozon feminin (X) în plus, la un bărbat, ar putea să ducă la o creştere substanţială a libidoului, conform unui nou studiu care a fost însă realizat pe şoareci. Acest libidou crescut nu vine însă fără efecte secundare negative, cel puţin în cazul oamenilor, printre acestea cel mai important fiind reducerea fertilităţii. Studiul realizat pe şoareci oferă însă o perspectivă interesantă asupra modului în care cromozomii sexuali influenţează comportamentul.


Bărbaţii au un cromozon X şi unul Y, în timp ce femeile au doi cromozomi X. În anumite cazuri, greşeli genetice pot duce la naşterea unor bărbaţi cu genotipul XXY, stare cunoscută şi drept sindromul Klinefelter. Şoarecii cu acest tip de genotip copulează mai des, cu mişcări mai viguroase, dar şi ejaculează de două ori mai repede şi de două ori mai des decât şoarecii cu genotip normal (XY), conform studiului publicat în numărul din ianuarie al revistei Hormones and Behavior.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:02

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei