Un patron de restaurant din Germania le cere clienților să plătească meniul în avans cu o săptămână
Dimensiune font:
La Dresda, proprietarul unui restaurant cere clienților care vor să mănânce gâscă să plătească cu o săptămână înainte.
Cu 26 de ani în urmă, André Berthold (49 ani) a preluat tradiționalul restaurant Blasewizer Neugrunaer Sportcasino de pe Altenberger Straße din Dresda. El și echipa sa servesc oaspeților un meniu excelent.
„De atunci au existat întotdeauna gâsca cu Martini sau gâscă de Crăciun (Martins- und Weihnachtsgans)”, a declarat proprietarul restaurantului pentru BILD. Dar anul acesta păsările nobile vor zbura din meniu toamna și iarna.
„Prețul de achiziție s-a scumpit mai mult decât dublu, așa că ar trebui să plătesc mai mult de 35 de euro pentru o porție”, explică el. Dar nu are clienți care să fie dispuși să plătească.
„Vineri mai era „Ziua Mondială a Berii” de sărbătorit, astăzi este deja o stare de mahmureală… Nu trăim aici din turiști care sunt dispuși să bage adânc mâna în buzunarele lor. Aici intervine locuitorul din Dresda normal, nu putem cere astfel de prețuri”, continuă hangiul.
Cu plata în avans pentru friptură vrea să se protejeze ca să nu se blocheze cu gâștele scumpe. Pentru că: „În ultimii ani s-au făcut deseori rezervări pentru grupuri mari, dar de multe ori nu veneau mai mult de doi-trei invitați. Dar gâștele erau scumpe.”
Berthold nu vrea să interzică gâsca în întregime. Dacă oaspeții plătesc cu cel puțin o săptămână în avans, aceasta va fi comandată, umplută, prăjită și servită. Dacă nu doriți asta, puteți obține alternative de friptură: „Cu siguranță va exista gulaș de vânat și căprioară friptă”, spune Berthold.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau