Reamenajari de apartamente vechi - 5 idei si un exemplu
Dimensiune font:
Ce faci cand mostenesti sau, de ce nu, cumperi un apartament vechi, cu detalii foarte frumoase, insa mult prea mic? Instinctul iti dicteaza sa iei in considerare renuntarea la anumiti pereti, insa nu e tocmai atat de simplu precum pare.
Reamenajarea din poze apartine celor de la Nook si a transformat un superb apartament din Barcelona intr-un spatiu potrivit pentru viata contemporana prin niste interventii simple, insa foarte inteligente. Principala caracteristica a acestui apartament era existenta a 4 camere foarte mici care pastrau, fiecare, pardoseala originala.
Iata cateva principii aplicate aici care te pot inspira si pe tine in rezolvarea unor probleme asemanatoare:
1. Fiind un apartament vechi, el pastreaza anumite finisaje interioare la care ar fi fost pacat sa se renunte. Dupa ce s-au dat la o parte anumite compartimentari interioare, linia peretilor a ramas vizibila, iar toate cele 4 tipuri de mozaic intrau intr-un dialog in spatiul deschis. Ceea ce ar fi putut deveni o problema s-a transformat, insa, intr-un avantaj: prin pastrarea functiunilor intre aceleasi limite, dar dezvoltarea unei comunicari vizuale directe in tot apartamentul se creeaza simultan impresia de unitate si intimitate.
2. Anumite compartimentari se realizeaza prin pereti umezi partiali (de exemplu intre dormitor si camera de toaleta) sau prin plasarea unor piese de mobilier la limita dintre spatii (sufragerie/bucatarie). Aceste solutii au avantajul de a da o alta dimensiune spatiala camerei, facand-o sa para mai mare in timp ce separa functiunile, in functie de nevoile care se impun.
3. Deoarece s-a optat pentru pastrarea mozaicului original, solutia optima de design a reprezentat-o stilul industrial, foarte versatil si usor de integrat in context. S-a optat pentru mobilier vechi reconditionat si pereti nefinisati care scot la iveala straturile vechi de finisaje.
4. Zona de lavoar a toaletei poate fi introdusa in dormitor, fara a genera probleme de intimitate. Trebuie tinut cont de faptul ca vasul de WC si cada trebuie sa fie izolate, preferabil in camere separate pentru confort sporit. In exemplul din imagini, lavoarul si dormitorul fac, impreuna o camera mult mai aerisita si spatioasa decat ce era inainte.
5. Cand spatiul e o problema trebuie renuntat la mobilierul masiv, iar spatiul de depozitare este primul afectat. In cazul apartamentului din Barcelona, arhitectii au facut din anumite depozitari elemente integrate in decor ori le-au dat si alte functiuni: hainele sunt expuse, ca intr-un magazin, pe o bara care are si rol de masca pentru firele electrice, iar caseta de separare intre dormitor si lavoar ofera spatiu pentru obiectele personale necesare igienei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau