Trei universităţi din Iaşi în topul Times Higher World University Rankings

download (1)

Dimensiune font:

| 05-09-2021 18:19

 A fost făcut public topul Times Higher World University Rankings include 1.662 de universități din 99 de țări şi regimuri, ceea ce le face cele mai mari și cele mai diverse clasamente universitare până în prezent. Clasamentul a fost întocmit în baza a 13 indicatori de performanță atent calibrați, care măsoară performanța unei instituții în patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale. Pe primul loc în acest top se află, pentru al şaselea an, Universitatea Oxford.

În acest top se află şi trei universităţi din Iaşi. Pentru prima dată, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a fost inclusă în acest top. TUIASI este a IX-a universitare românească aflată în acest top, la prima poziție la nivel național în rândul universităților tehnice, la categoria 1.200+, și pe locul al IX-lea în rândul universităților din România indexate în ranking. „Ne bucurăm că demersurile noastre de a deveni vizibili prin dezvoltarea pe care o avem în toate domeniile - educațional, științific și internaționalizare - dau roade. Evident că ne dorim să ne menținem în același trend ascendent și în perioada următoare. Cifrele bune din clasament, de la internaționalizare, s-au reflectat și în admiterea de anul acesta, unde am avut un număr record de candidați din țări UE și non-UE”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale la TUIASI.

O altă universitate ieşeană aflată în topul Times Higher World University Rankings este Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr T Popa, clasată la categoria 1200+, iar printre universităţile româneşti din acest top se află pe un loc mai jos de TUAISI, pe locul 10. Cel mai bine clasată este Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, care este tot la categoria 1200+ dar care se situează pe locul 5 al universităţilor româneşti din acest top.

 

Ordinea universităţilor din România în acest top este următoarea:

    1.Academia de Studii Economice din București (ASE), care este inclusă în categoria 501-600 din clasament

    2.Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, inclusă pe poziţia 801-1000 în clasament

    3.Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), care se află pe poziţia 1001-1200

    4.Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, se află pe poziţia 1201

    5.Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași se află în poziţia 1201+

    6.Universitatea din București 1201+

    7.Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați 1201+

    8.Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș 1201+

    9.Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași 1201+

    10.Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași 1201+

    11.Universitatea din Oradea 1201+

    12.Universitatea Politehnică din București 1201+

    13.Universitatea Politehnică din Timișoara 1201+

    14.Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca 1201+

    15.Universitatea Transilvania din Brașov 1201+

    16.Universitatea de Vest din Timișoara 1201+

 

Topul Times Higher World University Rankings poate fi consultat pe această pagină

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/world-ranking#!/page/0/length/25/locations/RO/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

 

Metolodologia pentru topul Times Higher Education:

 

Predare (mediul de învățare): 30%, din care Sondaj privind reputația: 15%, Raport personal-elev: 4,5%, Raportul doctorat-licență: 2,25%, Raportul doctorate acordate – cadru academic: 6% Venit instituțional: 2,25%.

Cel mai recent sondaj privind reputația academică (desfășurat anual) care stă la baza acestei categorii a fost realizat între noiembrie 2020 și februarie 2021. Acesta a examinat prestigiul perceput al instituțiilor în predare și cercetare. Datele din 2021 sunt combinate cu rezultatele sondajului din 2020, oferind aproape 22.000 de răspunsuri.

Pe lângă faptul că oferă o idee despre cât de angajată este o instituție pentru a crește următoarea generație de cadre universitare, o proporție ridicată de studenți postuniversitari sugerează, de asemenea, furnizarea de predare la cel mai înalt nivel, care este astfel atractivă pentru absolvenți și eficientă în dezvoltarea acestora. Acest indicator este normalizat pentru a ține cont de mixul unic de subiecte al unei universități, reflectând faptul că volumul premiilor de doctorat variază în funcție de disciplină. Venitul instituțional este comparat cu numărul personalului academic și este normalizat pentru paritatea puterii de cumpărare (PPP). Acesta indică statutul general al unei instituții și arată pe larg infrastructura și facilitățile disponibile studenților și personalului.

 

Cercetare (volum, venit și reputație): 30%, din care Sondaj privind reputația: 18%, Venituri din cercetare: 6% şi Productivitatea cercetării: 6%. Cel mai proeminent indicator din această categorie analizează reputația unei universități în cercetare la nivel înalt, față de alte instituții de învățământ superior, pe baza răspunsurilor la o anchetă anuală privind reputația academică realizată de Times Higher Education. Veniturile din cercetare sunt comparate cu numărul personalului academic și ajustate în funcție de paritatea puterii de cumpărare (PPP). Acesta este un indicator controversat, deoarece poate fi influențat de politica națională și de circumstanțele economice. Însă veniturile sunt esențiale pentru dezvoltarea cercetării de talie mondială și, deoarece o mare parte sunt supuse concurenței și judecate de peers, experții noștri au considerat că este un indicator valid. Acest indicator este pe deplin normalizat pentru a ține seama de profilul academic distinct al fiecărei universități, reflectând faptul că granturile de cercetare la disciplinele științifice sunt adesea mai mari decât cele acordate pentru cercetarea de științe sociale, arte și discipline umaniste.

Referințe (influența cercetării): 30% Indicatorul de influență a cercetării analizează rolul universităților în răspândirea de noi cunoștințe și idei. Se examinează influența cercetării prin numărul mediu de lucrări publicate de o universitate care sunt citate de către cercetători la nivel global. Anul acesta, furnizorul nostru de date bibliometrice Elsevier a examinat peste 108 milioane de citări la 14,4 milioane de articole din jurnale, recenzii de articole, lucrări de conferință, cărți și capitole de cărți publicate pe parcursul a cinci ani. Datele includ mai mult de 24.600 de reviste academice indexate de baza de date Scopus a lui Elsevier și toate publicațiile indexate între 2016 și 2020. Sunt, de asemenea, colectate citări ale acestor publicații făcute în cei șase ani din 2016 până în 2021. Citatele ajută să arate cât de mult contribuie fiecare universitate la suma cunoștințelor umane: arată care cercetare s-a remarcat, dacă a fost preluată și folosită de alți cercetători și, cel mai important, a fost împărtășită în întreaga lume științifică pentru a extinde limitele înțelegerii noastre, indiferent de disciplină.

Perspectiva internațională (personal, studenți, cercetare): 7,5%, din care Proporția de studenți internaționali: 2,5%, Proporția personalului internațional: 2,5%, Colaborare internațională: 2,5%. Capacitatea unei universități de a atrage studenți, postuniversitari și profesori din toată lumea este cheia succesului său pe scena mondială. La al treilea indicator internațional, se calculează proporția din totalul publicațiilor relevante ale unei universități care au cel puțin un co-autor internațional și se recompensează volume mai mari. Acest indicator este normalizat pentru a ține cont de mixul de subiecte al unei universități și folosește aceeași fereastră de cinci ani ca la categoria „Referințe: influență de cercetare”.

Venit din industrie (transfer de cunoștințe): 2,5% reprezintă capacitatea unei universități de a ajuta industriile cu inovații, invenții și consultanță a devenit o misiune de bază a sistemului de învățământ superior contemporan global. Această categorie urmărește să detecteze activitatea de transfer de cunoștințe, analizând cât de mult câștigă o universitate din cercetarea plătită de industrii (ajustat pentru PPP), în funcție de numărul de cadre academice pe care le angajează. Categoria arată măsura în care companiile sunt dispuse să plătească pentru cercetare și capacitatea unei universități de a atrage finanțare de pe piața comercială – indicatori utili ai calității instituționale.

Laura RADU
 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail lucicalcc@gmail.com

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com

  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Vin ploile!

11:53

Bancul Zilei

05:44

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Harmanesti, cu sediul in comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi, telefon 0232.722.000, fax 0232.722.000, e-mail: harmanesti@is.e-adm.ro, cod fiscal 16570210. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata totala de 597 mp, Tarla 6, P 274/1, P 275-276, P 323/1, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului privat al Comunei Harmanesti; -teren in suprafata totala de 123 mp, Tarla 34, P 1211, 1214, 1215, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului public al Comunei Harmanesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Harmanesti nr. 36/25.07.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Comunei Harmanesti. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, care se achita la Casieria Comunei Harmanesti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original si 2 exemplare copii. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 03.10.2024, ora 11.00, la sediul Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0232.260.600, fax 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Todiresti, cu sediul administrativ in sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava, telefon 0230.539.535, fax 0230.539.543, e-mail: primaria todiresti @yahoo.com, cod fiscal 4326922. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -3 parcele de teren, in suprafata totala de 2.000 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Todiresti, situate in intravilanul comunei Todiresti: -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43156, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43157, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 1.000 mp, avand nr. cadastral 43503, sat Todiresti, F.N., conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Todiresti nr. 41/14.06.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se pot consulta pe site-ul: www.comuna todiresti.ro, la sectiunea Monitorul Oficial Local -Hotarari. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 10.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.10.2024, ora 10.30, Comuna Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, din municipiul Suceava, Str. Stefan cel Mare nr. 62, judetul Suceava, telefon 0230.214.948, fax 0230.522.296, e-mail: trsv-arhcont @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
„Studenții” de la „U” Cluj intră azi în examen, în dealul Copoului!
28/09/2024 01:01

* Poli Iasi si „U” Cluj se intalnesc, in această după-amiază, de la ora 16,45, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, intr-un meci din cadrul etapei a 11-a a SuperLigii la fotbal Universi ...

În arestul preventiv, după ce a smuls două lănţişoare din aur
27/09/2024 08:45

Marian C. stă deja de două luni in arestul preventiv şi va rămane după gratii cel puţin pană la terminarea procesului in care este judecat pentru talhărie. Tanărul a operat pe timp de zi, fără nicio ...

O sută de specialiști în neuroștiințe și-au dat întâlnire la Iași
27/09/2024 08:30

Personalităţi din domeniul neuroştiinţelor se intalnesc la Iaşi, in perioada 9-12 octombrie, cand este organizată a VI-a ediţie a Congresului Naţional de Neuroştiinţe Moderne din Romania. 100 de speak ...

Un tâlhar scandalagiu se plânge că are rău de înălţime
27/09/2024 08:15

 * condamnat cu suspendare, el trebuie să presteze muncă neremunerată in folosul comunităţii * nu vrea şi a invocat faptul că ar fi inapt pentru efort * magistraţii nu l-au crezut Vasile N. din Mi ...

Un fost pacient de la Grajduri a răpit un copil şi l-a violat pe malul Bahluiului
27/09/2024 08:10

* victima are doar şapte ani, n-a putut da prea multe amănunte * infractorul a fost identificat după imaginile camerelor de supraveghere a Biroului Management Trafic Recidivist, Petru L. a stat caţiva ani ...

Tentativă de jaf la o bancă din Iași
27/09/2024 08:08

În seara de 26.09.2024, in jurul orei 18.05, politistii din Iasi au fost sesizati prin apel 112 de către sediul central al unei unităti bancare, despre faptul că, la ora 17:20, intr-o sucursală din mu ...

Crește infracţionalitatea la graniţa de Est!
27/09/2024 08:03

* poliţiştii de frontieră din Iasi au intocmit, de la inceputul anului, 48 de dosare penale, dublu faţă de anul trecut, pentru infracţiuni de trecere ilegală a frontierei de stat şi un dosar penal pentr ...

Hoții de lemne prind curaj. Justiția n-are chef de ei!
26/09/2024 23:08

* chiar dacă sunt prinşi in flagrant, hotii nu riscă mare lucru * din cele 38 dosare aflate in acest an pe rolul instanţelor din judeţ, in unul singur s-au pronunţat condamnări, şi acestea cu suspendare ...

„La o bere cu un cercetător”. UAIC își mută laboratoarele la Palas
26/09/2024 20:07

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) ii invită pe ieseni să exploreze fascinanta lume a ştiinţei la cea de-a 12-a ediţie a evenimentului „Noaptea Cercetătorilor”. E ...

Start cazărilor în campusul „Tudor Vladimirescu”
26/09/2024 20:00

* pentru o cameră de cămin in campusul „Tudor Vladimirescu” preturile pleacă de la 270 de lei, in camerele de patru persoane, cu baie pe hol, si ajung la 550 de lei de persoană pentru camere de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei