Paphos – distractie in Cipru pentru toata familia

default

Dimensiune font:

| 28-11-2012 00:00

 

 

O vacanta impreuna cu familia este un lucru care trebuie bine gandit si planificat. Locatia si cazarea trebuie sa ofere facilitati pentru copii si activitati care sa ii tina ocupati, dar care sa fie si pe placul parintilor. La poarta Europei se afla minunata insula scaldata de soare a Ciprului, cu intinderile sale nesfarsite de nisip, atractii pentru copii si posibilitati de cazare de 5 stele.

 

Cipru se afla la intersectia a trei continente, acolo unde estul intalneste vestul si unde experiente de neuitat te asteapta la tot pasul. Insula se afla in Marea Mediterana, intr-un cadru idilic si ofera activitati variate pentru tine si familia ta. Exista zboruri regulate catre Cipru si in scurt timp ai sansa sa aterizezi intr-un taram scaldat de soare si unde copiii nu vor avea timp sa se plictiseasca. Sezonul estival incepe in luna mai, iar unele agentii de turism ofera pachete pentru familii, asa ca ai grija sa nu ratezi ofertele lor. Cu tot ceea ce ti se pune la dispozitie in aceasta tara, nu vei fi dezamagit.

 


Insula Afroditei te asteapta!

 

Paphos

 

Atunci cand incerci sa alegi locatia potrivita pentru familia ta, vei descoperi ca Paphos, un mic, dar incantator oras portuar, aflat in partea de vest a insulei, are cele mai bune referinte. Hotelurile din Paphos primesc familiile cu copii cu bratele deschise si au oferte speciale si nenumarate atractii pentru cei mici.

 

Paphos are o istorie bogata, aici aflandu-se multe situri arheologice, printre care locul de nastere al Afroditei, zeita dragostei, Mormintele regilor, baile Afroditei, faimosul mozaic al casei lui Dionisios (protejat de UNESCO) si Fortul din  Paphos. Cipru este renumita pentru climatul bland din tot timpul anului, dar pentru familii, cea mai buna perioada pentru a veni aici este cea dinaintea sau de dupa sezonul estival de varf. Fa-ti rezervare intre lunile martie si mai, odata cu vacanta de Paste a celor mici. Temperatura maxima in aceste luni este cuprinsa intre 20 – 30 de grade Celsius, asa ca nu uita sa iei cu tine crema de protectie solara.

 


Paphos, un oras cipriot cu un trecut antic

 

Activitati pentru familii

 

Orice vacanta impreuna cu familia presupune ca tu si copiii tai sa beneficiati de distractie. Pentru inceput este bine sa iti planifici un itinerariu zilnic, chiar inainte de a ajunge acolo. Paphos are oferte variate pentru toti si in cele ce urmeaza ai cateva sugestii.

 

Parcurile de distractie si cele acvatice reprezinta o modalitate excelenta de a-ti petrece o zi impreuna cu familia si un prilej de distractie atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Parcul acvatic Aphrodite, situat la capatul de est al falezei Kato Paphos se afla aproape de multe hoteluri din oras, putand ajunge la el pe jos daca stai in apropiere. Aici activitatile sunt multe si variate. Printre facilitatile oferite se numara vestiare spatioase si dulapioare securizate.

 


Waterparcul Aphrodite

 

O alta caracteristica a parcului este aceea ca toate cumparaturile pe care le faci in incinta sa sunt incasate prin bratara individuala pe care o ai la mana, aceasta insemnand ca nu trebuie sa ai cash la tine, intrucat acest lucru e riscant in parcurile de distractii aglomerate. 

 


O zi petrecuta in Parcul Aphrodite costa 29 de euro pentru un adult (peste 12 ani), pentru copiii intre 3 si 11 ani se platesc 16 euro, iar cei sub 3 ani beneficiaza de gratuitate.


Daca crezi ca vei veni si a doua oara in parc in vacanta, poti lua un abonament valabil pentru doua zile, care costa 46 de euro pentru adulti si 26 de euro pentru copii.

Daca nebunia dintr-un parc de distractii nu este ceea ce cauti, dar iti place totusi apa, atunci o excursie la bordul unei ambarcatiuni dincolo de coasta orasului Paphos, poate fi o optiune mai buna. Cu cele cateva croaziere care pleaca din portul Paphos, poti alege excursii de o zi sau de o jumatate de zi, in functie de programul tau. Exista si ambarcatiuni cu podea din sticla, care pleaca din port si merg de-a lungul liniei de coasta pana la vestita epava Vera K, oferindu-ti sansa de a admira comorile ascunse ale Marii Mediteraneene, pestii tropicali si alte vietati marine, fara sa te uzi. Excursia dureaza numai o ora, iar plecarile au loc de cateva ori pe zi din portul Paphos.

 


Vasul Jolly Roger

 

Daca cei mici vor mai multa distractie, o ambarcatiune numita Jolly Roger este ceea ce au nevoie. Ea este o nava de pirati de moda veche, care ofera o zi fantastica pentru intreaga familie, odata ajuns la bordul ei. Ea porneste din Paphos, de-a lungul golfului Coral, apoi ancoreaza, pentru a putea inota sau pentru a practica snorkelling. Poti servi un pranz in stil bufet suedez, in timp ce admiri peisajul sau participi la alte activitati precum limbo, pictura pe fata, spectacole de acrobatie si cascadorii executate de pirati, asa ca nu ai nicio sansa de a te plictisi vreun moment pe durata zilei!

 

Viata salbatica

 

Cipru se afla in partea cea mai de est a bazinului Mediteranean si chiar in mijlocul traseelor de migratie a milioane de specii de pasari. In aceasta tara traiesc 374 specii de pasari, ceea ce face din Cipru o destinatie minunata pentru iubitorii vietii salbatice. In Paphos se afla cateva specii spectaculoase, care traiesc in Rezervatia de pasari si animale. Atunci cand vizitezi aceasta locatie, te vei intalni cu papagali, struti, tucani si chiar porumbei, printre multe alte specii. Printre animalele din parc se numara camile, cerbi, girafe, zebre, maimute, serpi si multe altele. 

 


Parcul ofera un restaurant si un bar, dar si o ferma amenajata pentru copii, unde acestia se pot intalni cu iepuri, porcusori de Guineea, gaini si capre.


Atat cei mari cat si cei mici se vor indragosti de aceasta locatie, care este deschisa pentru public din luna octombrie pana in luna martie (iarna) si din aprilie pana in septembrie (vara). Taxa de intrare este de 15,50 euro pentru adulti si 8,50 euro pentru copii.

Unde poti manca

 

Cu toate atractiile si aventurile la care poti lua parte, trebuie sa ai permanent bateriile incarcate si stomacul plin. Bucataria cipriota este plina de arome specifice mediteraneene, iar in restaurante si cafenele se servesc preparate locale, din Orientul Mijlociu si cu influente britanice. In majoritatea locatiilor vei gasi meniuri pentru copii, data fiind popularitatea de care se bucura orasul Paphos in randul familiilor. Hotelurile din Paphos au o mare varietate de preparate culinare in barurile si restaurantele lor si multe dintre ele ofera mese suplimentare pentru copii, inclusiv bufet suedez; alaturi de mancare vei putea servi si bauturi la discretie. Asta te va ajuta sa faci economie si sa te si rasfeti un pic!

 


Castelul din Paphos

 

Hotelurile din Paphos

 

Paphos are multe de oferit pentru tine si familia ta, in materie de hoteluri. Activitati si programe de tot felul sunt organizate atat ziua cat si seara, pentru a-i tine ocupati pe cei mici. Printre aceste activitati se numara competitii Wii, pictura, tenis de masa si alte sporturi. In timp ce copiii sunt antrenati in activitati organizate si supravegheati cu atentie de personalul hotelului, adultii se pot relaxa la piscina sau se pot inscrie la un curs de limba greaca, la unul de gatit sau pot face exercitii fizice. S-ar putea sa nu fie nevoie sa parasesti hotelul, avand la dispozitie atatea oferte, dar cu toate astea, nu rata atractiile istorice pe care orasul Paphos ti le pune la dispozitie!

 


Plajele si hotelurile din Paphos sunt de buna calitate

 

Daca nu ai mai fost niciodata in Cipru si ti-e teama de o limba necunoscuta, ai in cele ce urmeaza un ghid cu cateva fraze uzuale, care ar putea fi util pentru parinti si copii deopotriva.

 


  • Unde este cea mai apropiata plaja? = Pou ine i pio kontini paralia? (Που είναι η πιο κοντινή παραλία?)

  • Unde este cea mai apropiata toaleta? = Pou ine i pio kontini toualeta? (Που είναι η πιο κοντινή τουαλέτα?)

  • Unde se afla biroul de informatii turistice? = Pou ine i touristikes plirofories? (Που είναι οι τουριστικές πληροφορίες?)

  • Aveti facilitati pentru schimbat copiii? = Ehete diefkolinseis peripiisis vrefon? (Έχετε διευκολύνσεις περιποίησης βρεφών?)

  • Aveti scaune pentru copii? = Ehete pedika kathismata? (Έχετε παιδικά καθίσματα?)

  • Aveti meniu pentru copii? = Ehete pediko menou? (Έχετε παιδικό μενού?)

  • Cat de departe este aeroportul? = Poso makria ine to aerodromio? (Πόσο μακριά είναι το αεροδρόμιο?)

  • Buna dimineata = Kalimera (Καλημέρα)

  • Noapte buna = Kalinikta (Καληνύκτα)

  • Vreau o inghetata = Thelo ena pagoto (Θέλω ένα παγωτό)

 

La final, cateva sfaturi legate de transport. Paphos are un aeroport recent renovat, care poate fi folosit in loc de cel din Larnaca (poarta aeriana principala a Ciprului). Noul aeroport din Paphos se afla la aproximativ 10-15 minute de mers cu masina, de majoritatea hotelurilor, in timp ce Larnaca este la distanta de peste o ora. Transferurile de la si catre aeroport ar trebui sa fie incluse in pretul pe care il platesti pentru cazare; daca nu, poti inchiria o masina, de la unul din birourile din aeroport, care sunt deschise nonstop. Aceasta este cea mai la indemana optiune, mai ales daca vrei sa te misti usor dintr-o parte in alta. Daca preferi transportul in comun, acesta este ieftin si convenabil, dar nu este cea mai buna idee daca esti cu copii mici dupa tine. Biletul la autobuz nu costa mult, dar ai nevoie de multa rabdare, intrucat orarul lor nu este regulat si merg numai pe anumite rute. Daca vrei, mai poti inchiria o bicicleta, care este un mijloc de transport ieftin si la indemana.

 


Stancile Afroditei

 

Paphos reprezinta o destinatie de vacanta ideala pentru familii, intrucat activitatile pe care le poti practica aici sunt variate, locatiile sunt incarcate de istorie, viata salbatica este plina de exotism, iar localnicii, prietenosi. Daca iti faci rezervare din timp, atat pentru avion cat si pentru hotel, poti beneficia de tarife extrem de avantajoase, putand beneficia in final de o vacanta ieftina si pe gustul tuturor.

 

Sursa: tuktuk.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:14

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei