Parcurile nationale din Tanzania

default

Dimensiune font:

| 24-11-2012 00:00

unoscutul explorator scotian David Livingstone a fost primul care avea sa descopere intinderile centrafircane, la mijlocul sec 17. De atunci, milioane de oameni au fost captivati de romantismul explorarii Africii. Fiind unul din putinele locuri de pe terra, unde animalele salbatice mai pot fi vazute in habitatele lor natural neatinse, decizia de a pleca intr-un safari african este mai usor de luat ca niciodata. Din fericire, cu toate ca vremea a trecut, atractia, frumusetea si misterul Africii au ramas inca intacte.

 

In aceasta era a calatoriilor, cand este din ce in ce mai la moda sa ajungi in locuri cat mai indepartate si exotice, un safari in Africa ii permite spiritului tau de aventura sa iasa cu adevarat in prim plan. Acesta este concediul de vis, cel din care te vei intoarce cu povestiri incitante si amintiri pe care le vei pretui o viata intreaga. Foarte putine alte destinatii capteaza imaginatia in aceeasi masura precum aceasta, permitandu-ti sa-ti redescoperi, si apoi sa te lasi in seama instinctului tau, innabusit de civilizatie, de a descoperi si a explora.

 

Un safari in apropierea masivului Kilimanjaro ar putea fi exact ceea ce medicul ti-ar recomanda sa faci, dupa un urcus solicitant. Datorita faptului ca locurile Tanzaniei sunt, intr-adevar, pe cat de diversificate pe atat de frumoase, multi din cei care urca pe Kilimanjaro aleg sa-si prelungeasca concediul si sa continue explorarea incredibilelor parcuri nationale ale tarii. Ca o curiozitate, in dialectul local Kiswahili, cuvantul “safari” inseamna, “calatorie”. Si intr-adevar, nicio calatorie intreprinsa in interiorul granitelor Tanzaniei nu prea are sanse de a fi vreodata uitata, nici macar de catre cei mai umblati calatori.

 

Pentru inceput, parcurile nationale din Tanzania sunt considerate de catre iubitorii naturii ca fiind probabil cele mai frumoase din lume. Turme de zebre, antilope Gnu si alte copitate cutreiera cu milioanele campiile valurite, in timp ce feline mari, precum leopardul, leul si ghepardul, observa cireadele din camuflajul ierbii inalte. Parcul National Lake Manyara este renumit pentru abundenta de flamingo roz si pentru leii sai, care obisnuiesc sa se catere in copaci, in timp ce vestitul crater Ngorongoro gazduieste, printre multe alte specii, rinocerul negru si elefantul African. Craterul Ngorongoro a fost declarant, in 1978, ca facand parte din patrimonial mondial UNESCO, unii considerandu-l chiar cea de-a opta minune a lumii.

 


SERENGETI

Ecosistemul Serengeti se afla in nordul Tanzaniei (circuitul de nord) si se intinde pana in sud-vestul Keniei. Cuprinde o arie de circa 30,000 km2.

 

In Serengeti se desfasoara cea mai mare migratie de mamifere din lume, care reprezinta una din cele zece minuni ale naturii.

 

In aceeasi perioada a fiecarui an, migratia copitatelor incepe din arealul Ngorongoro, in sudul campiilor Serengeti. Fenomenul natural este determinat de cautarea hranei. In perioada cuprinsa intre ianuarie si martie incepe sezonul de fatare. Atunci, dupa sezonul ploios, exista iarba din belsug pentru cele 500.000 de zebre ce merg inaintea celor 1,8 milioane de antilope Gnu, precum si a celorlalte 100.000 de alte specii de antilope.

 

Februarie marcheaza startul marii migratii, chiar inainte de inceperea marelui sezon ploios, cand mamiferele isi petrec tot timpul pascand. Acum, pe parcursul a 2-3 saptamani, ele dau nastere la aproximativ 500.000 de pui, un proces ce incepe brusc si este remarcabil de bine sincronizat.

 

In octombrie, aproape 2 milioane de ierbivore calatoresc dinspre dealurile din nord catre campiile din sud, traversand raul Mara, in cautarea ploii. Apoi, in aprilie, se reintorc in nord ocolind prin vest, traversand din nou raul Mara. Acest fenomen poarta numele de migratie circulara.

 

Arealul de Conservare NGORONGORO (NCA)

 

face parte din patrimoniul mondial al UNESCO. Este situat la 180 km vest de Arusha, Tanzania. Elementul principal al arealului este craterul Ngorongoro, o caldare vulcanica de mari dimensiuni, neintrerupta si  niciodata inundata. Craterul s-a format atunci cand un vulcan gigantic a erupt si s-a prabusit, acum circa doua sau trei milioane de ani. Craterul are o adancime de 610 m, iar baza se intinde pe aproximativ 260 km2. Conform estimarilor, inaltimea initiala a vulcanului se situa intre 4500 – 5800 metri.

 

Craterul, un soi de “cusca naturala”, din care animalele nu pot pleca, gazduieste in permanenta in jur de 25.000 de animale mari, in principal copitate, dar si – se presupune – cea mai densa populatie de pradatoare din Africa. Printre animalele mari din crater se numara rinocerii negri, ai caror numar a scazut la 14, de la 108 cati erau in 1965, precum si hipopotamul, foarte neobisnuit in aceasta regiune. Si alte copitate traiesc aici: antilopa Gnu (estimare 1994: 7,000), zebra (4,000), alte specii de antilope si gazele(3,000).

 

Craterul are cea mai densa populatie de lei, in numar de 62 in 2001. La marginea craterului traiesc leoparzi, elefanti – 42 in 1987 insa doar 29 in 1992 – antilope reedbuck, si bivoli (4,000 in 1994).

 

Parcul National LAKE MANYARA

 

este un parc in zona Arusha. Suprafata parcului este reprezentata de o fasie ingusta de teren, situata intre Ruptura Gregory (Gregory Rift) la vest si lacul Manyara, un lac alcalin, la est.

 

Parcul consta din 330 km2 de pamant arid, suprafete impadurite si un lac ce ocupa circa 200 km2 dion suprafata in sezonul ploios, dar este aproape inexistent in sezonul secetos.

 

Parcul National Lake Manyara este cunoscut pentru numarul mare de flamingo roz, care traiesc pe lac. In sezonul ploios, ei stau pe marginile lacului cu miile, nefiind insa prea prezenti in perioada secetoasa.

 

In parc traiesc si peste 400 de specii de pasari, multe dintre acestea fiind locuitori permanenti. Datorita acestora, Lake Manyara este o destinatie favorita si printre iubitorii de pasari. Vizitatorii pot observa peste 100 de specii intr-o singura zi,  in orice perioada a anului.

 

Leoparzi, lei, elefanti, maimute, gazele, hipopotami, girafe, impala, zebre si multe alte animale traiesc in parc, iar multe dintre acesta pot fi vazute pe tot parcursul anului. Aici vizitatorii pot observa bine hipopotamul, de la o distanta totusi sigura. In parcul Lake Manyara, atunci cand nu vaneaza, leoparzii si leii stau cocotati in copaci, la odihna.

 

 

Parcul National TARANGIRE

 

Tarangire este, raportat la dimensiune, al saselea parc national din Tanzania. Numele parcului provine de la raul Tarangire, care strabate parcul, fiind si singura sursa de apa pentru animalele salbatice, pe perioada secetoasa. In sezonul  secetos, mii de animale migreaza catre Tarangire dinspre Parcul National Manyara.

 

 

Parcul este situat la sud-est de lacul Manyara, acoperind o suprafata de aproximativ 2,850 km2. Peisajul si vegetatia sunt incredibil de diversificate, un mix ce nu poate fi gasit nicaieri altundeva in circuitul de nord. Colinele si dealurile sunt presarate de o multitudine de arbori Baobab, padure deasa si ierburi inalte.

 

Parcul este vestit pentru numarul impresionant de elefanti, arbori Baobab si leii care se catara in copaci. Vizitatorii se pot astepta sa mai vada zebre, antilope, gazele,  impala, girafe, babuini si alte maimute etc. Si pentru ornitologi, acest parc este raiul pe pamant. Aici traiesc peste 550 de specii diferite de pasari.

 

Parcul este vestit si pentru imensele musuroaie de termite, pe care le intalnim la tot pasul. Cele care sunt parasite de furnici, sunt adeseori transformate in casa de catre mangustele pitice.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:14

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei