Statiunea Ocna Sibiului - Transilvania
Dimensiune font:
Ocna Sibiului este o statiune balneo climaterica situata in orasul cu acelasi nume, la 12 km de Sibiu, avand astfel acces la drumul national, calea ferata si la eroportul international Sibiu. Asezata ca un cuib intre dealuri, Ocna Sibiului e scufundata in liniste si pace, caracterizandu-se printr-un relief format din dealuri si coline, cu pante domoale, cu localitatea ferita de vanturi si curentii de aer rece ce vin dinspre munte, ceea ce determina variatii mici de temperatura intre anotimpuri, cu treceri blande de la un regim termic la altul.
Localitatea poseda un parc natural de foioase cu o suprafata de 15 ha situat in apropiere. In atmosfera este inacarcatura aero-ionica negativa care denota puritatea. Statiunea dispune de aparatura moderna pentru realizarea de impachetari cu namol, parafina, electroacupunctura, bai clorurosodice la vana sau bazin, hidrokinetoterapie, pulverizatii, electroterapie, etc.(peste 30 de proceduri).
Factori naturali de cura sunt apele sarate de mare concentratie ale lacurilor, apa minerala a izvorului Horea, namolul sapropelic, topoclimatul sedativ relaxant cu efecte tonifiante asupra organismului uman. Tipuri de proceduri: tratamentele sunt asigurate prin proceduri efectuate in compartimente de: balneoterapie, hidroterapie, termoterapie (tratament cu namol si parafina), terapie contrastanta (sauna), pneumoterapie (aerosoli si pulverizatii), mecanoterapie, electroterapie, kinetoterapie. Contraindicatii: hipertensiune arteriala; TBC sau alte boli anergezice.
Ocnele de sare din nordul Sibiului au fost exploatate inca de pe vremea lui Burebista. Statiunea poseda in principal un bogat element hidrologic reprezentat de numarul mare de lacuri de mare concentratie in clorura de sodiu. Toti factorii naturali existenti in zona, determina asupra organismului uman un efect sedativ relaxant, cu repercusiuni biologice tonifiante prin echilibrarea sistemului nervos vegetativ simpatic-parasimpatic ceea ce are ca efect o stare reconfortanta si de refacere a capacitailor fizice si intelectuale. Deschiderea oficiala a bailor reci a avut loc la 12 septembrie 1846, in prezenta unui public numeros. Intre 1906-1909 s-a ridicat complexul balnear actual, format dintr-un pavilion central executat de mesteri italieni in stil florentin si stabilimentul bailor, executat in stil electic, de arhitecti vienezi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau