Nu ai timp de micul dejun? Nu-i nicio problemă. Poti apela oricand la un smoothie, care se prepară foarte repede si este foarte sătios.
Marii retaileri prezenti pe piata romanească duc o adevărată bătălie pentru a avea cat mai multi clienti. In ciuda faptului că preturile cat mai avantajoase sunt extrem de importante in ecuatia succesului, supermarketurile au strategii foarte bine gandite pentru a atrage cumpărătorii. Una dintre acestea este amplasarea produselor de panificatie la intrarea in magazin. Putini sunt insă cei care stiu cum ii poate influenta acest truc pe clienti. Majoritatea romanilor se aprovizionează din marile supermarketuri. Alegerile clientilor sunt influentate in primul rand de preturile oferite ...
Preparatul ideal pentru persoanele care iubesc aromele tari, painea cu usturoi este o delicatesă. Pentru o versiune de lux, căutati usturoiul rosu Nubia sau usturoiul rosu Voghiera, acestea sunt foarte delicate. Ingrediente pentru paine cu branză cu usturoi ( 4 portii) 1 bucată de paine tăiată in două 1 căpătană de usturoi (sau 2 mici) 1 lingură de ulei 1 legătură de pătrunjel Sare, piper si un varf de cutit de ardei iute 75 g unt moale 125 g mozzarella pentru pizza sau provola dulce tăiată in fasii julienne Tăiati căpătana de usturoi in jumătate si puneti-o in ...
Masa gastronomică a francezilor sau arta de „a manca şi de a bea bine” a fost inscrisă in anul 2010 pe lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii. Reuniţi la 16 noiembrie 2010, la Nairobi, in capitala Kenyei, experţii UNESCO au considerat că masa gastronomică franceză, cu ritualurile şi prezentarea ei, indeplineşte condiţiile pentru a fi inscrisă pe „lista patrimoniului cultural imaterial al umanităţii”. Conform UNESCO, gastronomia franceză ţine de o „practică socială destinată să sărbătorească ...
Foarte apreciată in orice anotimp, salata de vinete este un aperitiv gustos si delicios. Salata poate fi preparată atat cu vinete copate, cat si cu vinete proaspete. Salata de vinete romaneasca Ingrediente: * doua vinete mari * ½ ceapa alba sau rosie * 60-70 ml ulei de floarea-soarelui * zeama de lamaie proaspata * sare si piper, dupa gust Dupa ce ai copt vinetele, le-ai curatat, scurs si tocat marunt, poti incepe sa incorporezi uleiul, amestecand cu lingura de lemn, ca la maioneza. Adauga sare, piper, putina zeama de lamaie si ceapa tocata marunt si lasa vinetele sa se ...
Dulceata de piersici făcută in casă este atat de bună incat o să vrei să o savurezi in fiecare dimineată. Cu ajutorul acestei retete simple te poti bucura de gustul dulce si aroma imbietoare a piersicilor pentru tot restul anului. INGREDIENTE 1 kg piersici (coapte) 600 g zahăr 2 linguri suc de lămaie 100 ml apă. MOD de PREPARARE 1. Primul pas pentru dulceata de piersici este să spălăm piersicile, se curătă de coajă si se indepărtează samburii. Se taie in cuburi potrivite. 2. Într-o cratită incăpătoare se adaugă piersicile. Se toarnă apa peste si se las ...
Varza murată cu ciolan afumat este una dintre mancărurile preferate ale romanilor. Pentru a o prepara aveam nevoie de: - o varza murata; - 400 g ciolan afumat; - o lingura pasta de tomate; - o lingura untura de porc; - o cana supa de legume(apa); - o frunza de dafin; - cimbru; - piper; - boia iute; - vegeta(optional); - o legatura de marar. Mod de preparare: - lasa varza la desarat in apa rece, vreme de trei ore; - pune untura intr-un tuci si cand se incinge adauga ciolanul taiat bucati potrivite( partea cu mai multa grasime a ciolanului); lasa ciolanul sa se ru ...
Iti place ciorba de burta, dar nu si carnea din ea? Trebuie neaparat sa incerci varianta mai simpla si mult mai rapida: ciorba de burta falsa, facuta cu ciuperci pleurotus, ce imita tare bine fasiutele de carne. In 40 de minute, ciorba de burta falsa e gata de servit! INGREDIENTE PENTRU CIORBA 1/2 kg ciuperci pleurotus 2 morcovi un ardei 100 g afumatura 500 ml bors 3 linguri ulei sare INGREDIENTE PENTRU DRES CIORBA 200 g smantana grasa 3 galbenusuri 3 catei usturoi INGREDIENTE PENTRU SERVIT ardei iute 1 lingura otet gogosari murati MOD DE PREPARARE: 1. Toaca ceapa, ardeii si ...
Mancarea de post nu este pe gustul tuturor si foarte multi oameni consideră că nu este foarte sănătoasă pentru organismul uman, insă dacă sunt alese alimentele care trebuie corpul poate beneficia de o detoxifiere si de o revitalizare după atatea preparate grele din punct de vedere digestiv. Preparatele din comert pentru post sunt ultraprocesate si nu tocmai sănătoase, dar specialistii in nutritie consideră că oamenii pot alege alimente care fac bine organismului uman. În timpul anului, credinciosii crestini, fie ei catolici sau ortodocsi, tin mai multe posturi, in care nu au ...
Pe timpul verii, mancarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au multi ardei copti. O tocană de ardei copti este mereu o optiune gustoasă pentru pranz. Ingrediente * 1 kg ardei grasi * 5-6 cepe potrivite * 1 kg rosii coapte bine * 2 lg pasta tomate * sare,piper foi dafin & 1 lingurita boia dulce, 1/4 lingurita fulgi de ardei iute verdeata tocata 2-3 linguri ulei pentru prajit * o lingură de smantană Mod de preparare Se spală si se usucă ardeii, apoi se coc. Se lasă la răcit intr-un castron acoperit, după care se pot curăta ...
Prezent pe rafturile magazinelor, pe mesele noastre de dimineată sau drept gustare de la pranz, iaurtul a devenit un aliment indispensabil vietii moderne. Dar cum a ajuns această delicatesă fermentată in viata noastră si ce se ascunde in spatele acestei povesti vechi de milenii? De-a lungul istoriei sale, acest produs a fost nu doar o mancare, ci si un leac, o traditie si, astăzi, un simbol al unei industrii infloritoare. Despre originile exacte ale iaurtului nu se stie nimic cu certitudine, dar se presupune căa apărut in regiunile Asiei Centrale, acum mii de ani. Se crede că l ...
În inima unei bucătării luminate slab, printre miresmele amestecate de condimente si sunetele ritmice ale bucătarilor, se naste o poveste simplă, dar profund emotionantă. Este povestea cartofilor prăjiti, un fel de mancare modest, dar iubit universal, care isi are originile in trecutul indepărtat si care a călătorit prin istorie si culturi, devenind un simbol al confortului si al bucuriei simple. Rădăcini in Lumea Nouă Povestea incepe in văile fertile ale Americii de Sud, unde cartofii au fost cultivati pentru prima dată de populatii indigene acum mii de ani. Acesti stră ...
Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si textura crocantă. Această minunată prăjitură a fost savurată pentru prima dată cu peste 4.000 de ani in urmă si continuă să fie un desert emblematic in intreg Orientul Mijlociu. Cu straturi subtiri de foi de plăcintă, nuci măcinate si sirop de miere, baclavaua este o explozie de dulce si aromat, cu influente grecesti, turcesti si arabe. T ...
Sarmalele de post cu ciuperci sunt exact ceea ce iti trebuie pentru mesele tale fara carne! Ingrediente reteta 250 g orez (1 cana) 150 g ciuperci (1-2 cani) 2 linguri soia granule (daca vrei sa nu folosesti soia, dubleaza cantitatea de ciuperci) 3 cepe taiate marunt 1 morcov razuiti fin 3 linguri pasta de rosii 1 lingurita cimbru 1 lingurita marar verde 1 lingurita amestec de legume uscate 1 lingura fulgi de drojdie inactiva 4-5 linguri de ulei sare dupa gust 1 varza murata Mod de preparare Granulele de soia se pun la inmuiat 10 minute in apa calda, apoi se scurg ...
În fiecare an, musulmanii din intreaga lume se adună pentru a sărbători Ramadanul, unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul islamic. Însă, in afară de rugăciuni si reflectie spirituală, Ramadanul este, de asemenea, o perioadă in care bucătăriile devin pline de viată, iar mesele se transformă in adevărate festinuri culinare. Un moment crucial al fiecărei zile de Ramadan este Iftar-ul, momentul in care postul este intrerupt si credinciosii isi pot hrăni corpul si sufletul. Iftar-ul este adesea inceput cu apă, in conformitate cu traditia Pr ...
Aceste briose sunt niste adevărate premiante ale aromelor. Sunt minunate pentru a de oferi drept gustare copiilor, sau pentru a vă răsfăta cu ele, la cafea sau ceai. Conform retetei vor rezulta 10 – 12 briose. Ingrediente pentru briose cu zmeură si ciocolată albă -1/3 cană de margarină light ( 80g) -2 ouă -3/4 cană de indulcitor natural (cum ar fi stevie sau Xylitol – 140g) -210 g de făină cu factor de crestere -40 g de ciocolată albă / pudră proteică cu aceeasi aromă -1/2 cană de lapte de migdale -100-150 g zmeură congelată Topping -50g f ...
200 g zahar 6 mere 5 oua separate 5 linguri faina 5 linguri zahar 5 linguri ulei 1 esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt cateva nuci Reteta de tort de mere este una foarte iubita, una din retetele copilariei noastre. Gustoasa, usor de preparat si savurata de toti musafirii.
Orice reţetă de mancare japoneză este ocazia unei călătorii imaginare pe un tăram exotic al aromelor, formelor şi texturilor. Ţara Soarelui Răsare are o cultură culinară bogată desăvarşită in mii de ani şi care a cucerit incet, incet intreaga lume. Bucătăria japoneză pune pe primul loc orezul, ingredientul preferat al acestui popor de peste 2000 de ani. Orezul este atat de improtant pentru japonezi incat la un moment dat in istorie era folosit drept monedă de schimb, iar cuvantul care denumeşte orezul gătit in limba japoneză mai inseamna şi „mancare” &ndash ...