Proiect de OU de restructurare organizatorică în sănătate: opt servicii regionale de ambulanţă, 33 de servicii judeţene
Dimensiune font:
Serviciul de ambulanţă aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii ar urma să aibă, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă postat pe site-ul MS, opt servicii regionale de ambulanţă, 33 de servicii judeţene de ambulanţă, staţii, substaţii şi puncte de lucru.
Potrivit actului normativ supus dezbaterii publice, serviciul regional de ambulanţă va avea personalitate juridică, va fi ordonator terţiar de credite iar echipa de conducere ar urma să fie formată din manager general, medic şef, asistent şef, director economic, director tehnic, şef serviciu administrativ.
Serviciul de ambulanţă regional ar urma să dispună de structuri financiar-contabile, achiziţii şi resurse umane, audit, pregătire profesională, pentru rezolvarea nevoilor întregii regiuni, un birou de inspecţie şi control în unităţile de ambulanţă iar pentru judeţele care sunt capitală de regiune, serviciul regional de ambulanţă îndeplineşte şi rolul de serviciu judeţean de ambulanţă.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov îsi păstrează organizarea actuală regională, potrivit proiectului de act normativ.
Serviciile regionale de ambulanţă vor avea în subordine servicii judeţene de ambulanţă, conduse de un medic şef, un asistent şef şi un şef birou tehnic - mişcare.
În ceea ce priveşte serviciile judeţene de ambulanţă, staţiile, substaţiile şi punctele de lucru acestea sunt, potrivit proiectului, structuri fără personalitate juridică, nu sunt ordonatori de credite, au în dotarea tehnică, dispozitive medicale şi personal de specialitate.
Ministerul Sănătăţii a lansat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă în dezbatere publică pe 15 martie iar termenul limită până la care se pot face propuneri este 25 martie. AGERPRES
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau