Concurenţă neloială pentru protecţia ieşenilor
Dimensiune font:
* una dintre cele mai reprezentative firme de pază şi protecţie din judeţ denunţă concurenţa neloială făcută de alte companii apărute în ultimii ani * preţurile scăzute, criteriul cel mai des utilizat de clienţi în alegerea unor astfel de societăţi, sunt de fapt o capcană pentru servicii de calitate îndoielnică
Piaţa serviciilor de pază şi protecţie din judeţ a ajuns un real câmp de luptă pentru companiile de profil. Strategii de atragere a clienţilor, dintre care cea mai des întâlnită este reducerea semnificativă a preţurilor sunt blamate de una dintre cele mai reprezentative astfel de companii din judeţ. Motivul invocat de aceasta este că prin concurenţă neloială are de suferit clientul. „Clienţii trebuie să se documenteze mai mult atunci când contractează servicii de pază, de intervenţie, de monitorizare sau de transport de valori. Nu vreau să dau în cineva, dar sunt capcane de care ar trebui să se ferească pe piaţă. Există firme în domeniul de securitate şi pază care sunt cunoscute, activează de câţiva ani pe piaţa ieşeană, dar au doar doi sau trei angajaţi”, susţine Virgil Darie, preşedintele grupului de firme Molid Total Security (MTS).
Afirmaţiile acestuia sunt susţinute de datele oficiale pe care chiar companiile sunt obligate să le declare la Ministerul Finanţelor. Astfel, sunt companii specializate în pază şi protecţie din Iaşi care, conform propriilor declaraţii, nu au mai mult de doi angajaţi.
Agenţii, îngrijoraţi de securitatea propriilor familii
Compania Molid activează din anul 1995 pe piaţa locală, ocupându-se în prezent de nu mai puţin de 2.500 de obiective. „În prezent, în Iaşi funcţionează un număr destul de mare de societăţi în acest domeniu. Necesitatea unui sistem de securitate o au atât persoanele fizice, cât şi cele juridice. De fapt, oricine are bunuri. Nu toţi cei care apelează la acest fel de servicii ştiu să aleagă ce este mai bun pentru ei. De aceea, majoritatea aleg după preţ. Acest lucru este periculos, pentru că ei se angajează la o cheltuială şi nu sunt siguri de ceea ce primesc în schimbul banilor. Nu se poate verifica acest lucru decât în momentul în care se întâmplă un eveniment. Abia atunci putem vedea dacă un an de zile, doi ani de zile am plătit sau nu degeaba la firma aceea”, susţine preşedintele MTS.
Cu toate că discuţiile la nivelul conducerii se derulează în jurul considerentelor financiare, pe teren realitatea este, însă, mult mai dură. Agenţii de pază se confruntă cu o serie de probleme care îi pot împiedica să îşi finalizeze misiunea. Printre acestea se numără imposibilitatea de a semnaliza în trafic prezenţa unei urgenţe. „Din cauza unor abuzuri a fost interzisă utilizarea semnalizării acustice şi optice. Interdicţia ca agenţii de pază să poarte cagule este o altă problemă. Agenţilor le este frică să nu fie recunoscuţi pe stradă, să nu îşi pună în pericol viaţa sau familia”, explică Darie.
Conform datelor centralizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în Iaşi funcţionează 34 de firme de pază şi altele 50 autorizate pe sisteme de alarmă. Plângerile angajaţilor acestora la Inspectoratul Teritorial de Muncă nu sunt o raritate. Cel mai des se reclamă neplata la timp a salariilor.
(Dana Chiru)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
asigurat
May 17, 2013
cine vrea sa se pazeasca folosind echipament de la hipermarket, atunci de atata paza o sa aiba parte. ca doar de acolo erau si sistemele alea care puteai dezarma cinci sisteme cu aceeasi telecomanda. profesioniste de mare clasa!
real
May 17, 2013
pana nu se hotaraste sa se termine (cu adevarat) cu firmele neserioase, nu se va rezolva nimic in legatura cu munca la negru! sa declari in acte doar doi salariati, ani de zile, si sa nu sesiseaza nimeni dintre "controlorii" platiti din taxele noastre???
alina munteanu
Apr 30, 2013
e posibil ca in conditiile actualei economii de piata sa inregistrezi creste economica respectand principiile concurentei loiale? poate dl.darie ne dezvaluie care este secretul succesului. multumim anticipat.
goolanul
Apr 25, 2013
bn zis cu semnalizarea, si purtatul cagulei
dan jucanaru
Apr 25, 2013
zise betivu puscariabil
ana maria ionescu
Apr 24, 2013
cred ca da...este important sa achizitionezi un sistem de protectie de calitate ...securitatea pe care ne o asiguram este un factor determinativ al confortului psihologic, fiziologic, preventiei ...si de ce nu ...alegerea/costul unui astfel de serviciu/sistem de securitate este strict legat de calitatea stilului personal de viata- "fiecare alege si spune lucruri pe masura lui"!
Adauga comentariul tau