Industria farmaceutică, printre cele mai competitive din ţară
Dimensiune font:
Angajaţii din industria farmaceutică sunt printre cei mai calificaţi din economia naţională. Ministrul Economiei susţine că în prezent sunt analizate modalităţile de export a produselor farmaceutice şi pe alte pieţe în afară de cele din UE.
Industria farmaceutică românească deţine un înalt grad de calificare şi reprezintă un barometru al modului în care România şi-a schimbat mentalitatea, a declarat, joi, Varujan Vosganian, ministrul Economiei, în cadrul International Health Forum, eveniment organizat de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România. „Este o industrie cu un grad înalt de calificare, care are un nivel de competitivitate ridicat şi, în ţara noastră, este reprezentată de unele dintre marile companii mondiale din domeniu. Această industrie este un barometru al modului în care România a intrat într-o nouă mentalitate”, a afirmat ministrul Economiei.
Acesta a făcut referire la întâlnirile cu reprezentanţii industriilor sectoriale, în cadrul proiectului de elaborare a Documentului de Politică Industrială (Strategia de Reindustrializare a României) şi a precizat, totodată, că industria farmaceutică „nu are o problemă a resursei, ci are probleme care ţin mai degrabă de construcţia instituţională, de felul în care administraţia îmbină sistemele de protecţie cu sistemele investiţionale”.
Antibiotice, companie de referinţă
Pe de altă parte, Vosganian a anunţat că, în zilele următoare, va iniţia o discuţie cu reprezentanţii Departamentului de Comerţ Exterior în vederea analizării ideii ca, în cazul industriei farmaceutice, o parte din interesul comercial al României să fie mutat şi către alte pieţe decât cele ale Uniunii Europene.
Una dintre cele mai active prezenţe pe piaţa farmaceutică naţională este cea a companiei ieşene Antibiotice SA. Aceasta este, de altfel, şi una dintre cele mai profitabile din domeniu. Pentru anul acesta societatea şi-a propus să ajungă la o cifră de afaceri de 315 milioane de lei. Veniturile totale ar putea fi de 339 de milioane, cheltuielile nu ar trebui să depăşească 304,4 milioane de lei, iar profitul final net al unuia dintre cei mai importanţi producători şi exportatori de medicamente din ţară ar trebui să se situeze în jurul valorii de 28,5 milioane de lei la finalul lui 2013.
În luna iulie, compania Antibiotice SA a deschis o nouă reprezentanţă în Republica Moldova. În perspectivă, reprezentanţii societăţii ieşene susţin că vor fi analizate şi posibilităţile de deschidere a noi reprezentanţe în ţări precum Polonia, ţările ex-iugoslave, Serbia, Macedonia, Bosnia, Muntenegru şi ex-CSI, Ucraina, Kazahstan şi Uzbekistan, în vederea promovării produselor sub brand propriu şi creşterii volumului de vânzări.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau