Cum schimbă încălzirea globală gustul merelor
Dimensiune font:
* analizând datele colectate între 1970 şi 2010 de la două livezi din Japonia, cercetătorii au ajuns la concluzia că există dovezi ferme ce atestă că schimbările climatice au un efect asupra gustului şi texturii merelor
Încălzirea globală face ca merele să-şi piardă din fermitate, însă totodată le face mai dulci, arată un nou studiu. Aproximativ 60 de milioane de tone de mere sunt produse în fiecare an, fiind cel de-al treilea fruct ca popularitate la nivel mondial. Alte studii au arătat că încălzirea globală face ca merii să înflorească mai devreme, iar recoltele sunt, de asemenea, afectate de schimbările înregistrate în nivelul precipitaţiilor şi în cel al temperaturii aerului. Livezile folosite în cadrul acestui studiu produc mere de tip Fuji şi Tsugaru, cele mai populare din lume.
Datele colectate de-a lungul anilor au inclus măsuri ale acidului şi ale concentraţiei de zahăr din fruct, fermitatea mărului şi prezenţa unei boli care provoacă apariţia unor zone pline cu apă în fruct. Analiza arată că, de-a lungul timpului, s-a înregistrat o scădere a acidităţii, fermităţii şi a bolii respective şi o creştere a concentraţiei de zahăr. Cercetătorii spun că rezultatele acestui studiu „sugerează că gustul şi textura merelor trec printr-o schimbare pe termen lung, chiar dacă aceste schimbări subtile nu sunt percepute de consumatori”. Oamenii de ştiinţă afirmă că este primul studiu care măsoară schimbările în gustul şi textura unui aliment ca rezultat al schimbărilor climatice.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau