Elevii cu risc de abandon ţinuţi la şcoală cu fonduri europene
Dimensiune font:
* peste 150 de elevi au beneficiat de burse de 400 de lei * acestea contau în servicii de cazare în internat şi masă la cantină, program after-school şi alte servicii educaţionale/proiecte, precum spectacole şi excursii tematice * selecţia elevilor s-a realizat după regulile proiectului, de către comisii mixte constituite în acest scop
152 de elevi botoşăneni au fost sprijiniţi, în perioada anilor şcolari 2011-2012 şi 2012-2013, cu bursă în cuantum lunar de 400 lei, constând în servicii educaţionale. Este vorba despre servicii de cazare în internat şi masă la cantină, program after-school după amiaza (program de recuperare a golurilor şi de sprijin în pregătirea temelor) şi alte servicii educaţionale/proiecte, precum spectacole şi excursii tematice. Aceşti elevi au beneficiat de proiectul „Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare” – SCAN, în cadrul căruia au primit şi rechizite.
Bursa s-a acordat timp de 10 luni/an şcolar în perioada 1 septembrie 2011 - 30 iunie 2013. Cei 152 elevi au fost şcolarizaţi în 6 clase din 5 licee ale judeţului Botoşani, astfel: 1 clasă - filieră tehnologică, 3 clase - filieră teoretică şi 2 clase - filieră vocaţională. Cele 5 licee sunt Liceul „Alexandru cel Bun” Botoşani – o clasa a IX-a şi una a XI-a; Liceul Tehnologic „Elie Radu” Botoşani - o clasa a IX-a; Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Botoşani - o clasa a XI-a; Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani – o clasa a IX-a şi Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi - o clasa a IX-a. „Identificarea elevilor aflaţi în risc de abandon a fost realizată în anul şcolar 2011-2012 în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Au fost vizaţi elevi din clasele a VIII-a şi a X-a aflaţi în risc de abandon, precum şi elevi care au abandonat clasa a IX-a şi a XI-a. La identificarea acestor elevi s-au utilizat mijloace specifice şi au participat specialişti – psihologi ai Universităţii „Al.I.Cuza” Iaşi şi din unităţile de învăţământ ale judeţul Botoşani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Dragoş Cristea. Instituţia care este partener al proiectului alături de cele din Iaşi, Vaslui, Maramureş, Mureş şi Brăila.
Selecţia elevilor s-a realizat după regulile proiectului, de către comisii mixte constituite în acest scop.
Un număr de 26 elevi participă gratuit (subvenţionaţi din fondurile proiectului) în Tabară specializată „ArtEd” Durău. 13 elevi au participat în 2011 şi 13 au participat în august 2012. Obiectivele principale ale taberei se referă la descoperirea şi dezvoltarea unor abilităţi care să-i ajute pe copii să aibă o viaţă socială armonioasă.
Au participat la cursuri de formare un număr de 96 profesori, care predau la elevii claselor SCAN ori au fost implicaţi în activităţile proiectului.
Formarea s-a făcut de către profesori universitari ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, beneficiarul proiectului, şi a vizat strategii motivaţionale şi managementul stresului, strategii de educaţie nonformală şi educaţie dincolo de şcoală/Outdoor, TIC.
Alina Caliniuc
Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau