O amplă investigație realizată de publicația britanică The Guardian prezintă o situație gravă: carnea de porc vândută de marile lanțuri de magazine din Marea Britanie este contaminată cu o tulpină a virusului MRSA, o bacterie rezistentă la antibiotice.
MRSA este Stafilococul auriu rezistent la meticilină, un germen de spital cu rezistență sporită la medicamente și care, în timp, devine netratabil. În circumstanțe neclare încă, virusul a ajuns la porci.
Conform The Guardian, cel mai mare producător de porci din lume, Danemarca, are infectate două treimi din numărul total de porci.
Un român, victima MRSA
Jurnaliștii britanici au discutat cu un grup de români care lucrează la o fermă de porci din Danemarca. Aceștia au declarat că nu știau nimic despre virusul MRSA până să ajungă să lucreze la ferma respectivă. După care, unul dintre ei a contactat microbul.
”Am fost timp de trei luni la fermă și mi-au apărut niște pete pe pielea capului și pe piept. Inițial, am crezut că mi-au apărut din cauza prafului și a condițiilor de muncă. După opt luni însă, am fost în vacanță în România și am mers la un control. Medicii mi-au luat câteva mostre de piele și au descoperit că am MRSA”, a povestit românul.
Producătorii danezi de carne de porc susțin că nu au cunoștință de cazuri în care oamenii să fi contactat MRSA de la produsele lor. De asemenea, ei precizează că orice risc de infectare cu MRSA din carnea de porc scade spre zero atunci când normele de igienă și preparare sunt respectate.
Adauga comentariul tau