16.000 de plătitori de bilete, la peste 300 de evenimente
Dimensiune font:
„O stagiune agitată” s-a încheiat la Ateneul din Iași, ultimul spectacol jucat fiind susținut de către Dan Puric * reprezentanții instituției de cultură au anunțat reușitele muncii depuse de către colectiv și de către artiști * pe 1 iulie se joacă primul spectacol din cadrul stagiunii estivale
Ateneul din Iași încheie încă o etapă din seria celor planificate în proiectul, scris sau nescris, de ascensiune a instituţiei de cultură, pe care l-a demarat managerul Andrei Apreotesei. Spectacolul lui Dan Puric, de pe scena sălii mari „Radu Beligan”, a încheiat ieri stagiunea 2016-2017 și, totodată, Festivalul Internațional al Educației, proiect în care a fost inclus. Sala sus-menționată a fost inaugurată și a primit numele regretatului maestru la începutul stagiunii, în prezența lui Florin Piersic și a Lamiei Beligan, fiica lui Radu Beligan.
„A fost o stagiune agitată, încărcată cu experiențe noi, cu câștiguri, cu foloase, cu spectacole. Instituția noastră a susținut peste 300 de evenimente, dintre care nouă au fost premiere, și a găzduit spectacole a 24 de invitați extraordinari. Cu toate astea, Ateneul este în subsolul culturii ieșene, nu am reușit să scoatem capul, mai avem multe de recuperat”, a precizat Andrei Apreotesei, managerul instituției, la conferința de presă organizată în încheierea stagiunii. Acesta a anunțat și deschiderea celei de-a doua ediții a stagiunii estivale, care „vine în întâmpinarea ieșenilor care, poate, încă nu reușesc până la acel moment, să plece în concediu. Este bine să nu privăm oamenii de cultură și să le-o oferim”.
Așteptări depășite, încasări mărite
Reprezentanții Ateneului din Iași au făcut rapoarte de activitate și le-au comparat cu anul 2014-2015, când instituţia nu era condusă de actualul manager. Din acestea reiese faptul că veniturile proprii au crescut, faţă de anul precizat mai sus, cu 66%, prin cursurile susţinute la Ateneu, prin închirierea sălii mari şi prin vânzarea de bilete. Cea din urmă categorie de venit s-a materializat prin mai bine de 3 miliarde de lei vechi (3.000.220.000 lei vechi), așa cum a declarat managerul, vânzarea biletelor crescând, în stagiunea 2016-2017, cu 176% față de stagiunea 2014-2015.
Ateneul a primit peste 16.000 de spectatori plătitori de bilete, numărul lor crescând cu 55% față de stagiunea cu care se realizează comparația, neincluzând cealaltă categorie de spectator. Cu toate că, în general, rolul instituției de cultură nu este să „își scoată banii”, managerul Ateneului spune că investițiile nu au fost amortizate și „am promis domnului primar, care ne-a ajutat foarte mult și căruia îi mulțumim, că din 2020 nu vom mai investi nimic în schimbarea Ateneului. Până atunci sper să fie toate neajunsurile puse la punct”.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau