7.000 de spectatori la Teatrul „Luceafărul”
Dimensiune font:
„Săptămâna altfel” reuneşte aproximativ 7.000 de cadre didactice, părinţi şi în special elevi din şcolile ieşene în sala de spectacole a Teatrului „Luceafărul”. În intervalul 18 – 24 aprilie sunt programate la teatru nu mai puţin de 16 reprezentaţii, o medie de trei spectacole pe zi.
„Ziua de luni, tradiţionala zi de relaxare în toate instituţiile de spectacole din lume, are în program trei reprezentaţii. De fapt, media obişnuită a săptămânii viitoare este de trei spectacole pe zi”, a declarat Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului „Luceafărul”.
Printre spectacolele preferate de public se numără poveştile „Albă ca Zăpada”, „Harap Alb”, „Cartea Junglei”, „Năzdrăvăniile lui Prepeleac”, „Peştişorul de aur”, dar şi cea mai recentă producţie a instituţiei, „Playing Shakespeare”, „o lecţie despre «cum se face teatrul» pe baza câtorva fragmente celebre din piesele dramaturgului britanic de la a cărui dispariţie se împlinesc (pe 23 aprilie) 400 de ani”, după cum spune Oltiţa Cîntec.
Un total de 16 reprezentaţii cu titlurile menţionate vor fi susţinute atât la orele dimineţii, cât şi în primele ore ale după-amiezii. Spectatorii vor fi din zonele Moldovei, precum Voineşti, Dancu, Podireşti, Focuri, Moşna, Slobozia, Lunca Cetăţuii, Golăeşti, Vaslui, Tomeşti, Gura Humorului, Răducăneni, Popricani, Cogeasca, Mogoşeşti, Huşi, Rediu şi Pribeşti. „Cele două săli ale Teatrului Luceafărul vor avea un grad de ocupare de sută la sută”, reprezentanţii Teatrului.
Programul „Şcoala altfel” a intrat în activitatea tuturor şcolilor şi liceelor din ţară încă din anul şcolar 2011 – 2012 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. Programul îşi propune implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi non-formale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele, în domenii cât mai diverse şi interesante.
Activităţile din timpul „Săptămânii altfel” sunt stabilite de către elevi, împreună cu diriginţii, şi sunt discutate atât la şedinţele cu părinţii, cât şi în cadrul şedinţelor consiliului de administraţie publică locală, urmând a fi aprobate de către consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau