„Apoteoza” de la Underground
Dimensiune font:
Pe 25 august, de la ora 20.30, va avea loc spectacolul de teatru muzical „Apoteoză”. Intrarea este gratuită. Spectacolul face parte din programul Congresului Asociaţiei Societăţilor Filosofice de Limbă Franceză desfăşurat la Iaşi până pe 27 august.
„Muzica este care cântă, dom'le”, zicea elevul, iar pedagogul din piesa lui Caragiale îi spunea că „muzica iaşte aceea care ne gâghilă urechile într-un mod plăcut... Ia sama doară să nu ţi le gâghil eu ţie într-un mod neplăcut!”. Şi dacă muzica „ne gâdilă urechile”, iată că teatrul ne gâdilă ochii, iar acestea două împreună ne gâdilă sufletul în moduri nemaiîntâlnite. Cu toate prezentările, joi, 25 august, sunteţi aşteptaţi la Underground The Pub pentru o... „Apoteoză”. Aşadar, toţi cei prezenţi de la ora 20.30 la spectacol se vor numi eroi zeificaţi. Eroi ai teatrului, căci fără publicul erou, teatrul nu supravieţuieşte.
„Spectacolul portretizează în cheie tragi-comică absurdul lumii contemporane: eşecul comunicării, uniformizarea societăţii, condiţionarea mentală prin mass-media, dependenţa de lumi virtuale, şi propune Arta ca soluţie de evadare din absurd”, precizează organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.
Zece ani de ProfessArt
Spectacolul face parte din programul Congresului Asociaţiei Societăţilor Filosofice de Limbă Franceză desfăşurat la Iaşi, în perioada 23-27 august, cu participare internaţională. Spectacolul este oferit de Şcoala de Teatru ProfessArt şi este o adaptare după „Scaunele” de Eugen Ionescu şi „Vengono” de Francesco Cangiullo şi Filippo Tommaso Marinetti.
Echipa care a lucrat la acest spectacol, sub îndrumarea regizorală a Luizei Cupceac este formată din actorii Alexandra Diaconiţa şi Dragoş Toma, Marco Giommoni care se ocupă de muzica live a spectacolului şi care alături de Nicoleta Dabija a lucrat şi la scenariul piesei. Natalia Paraschiv este instrumentist, Daniele Cellini – performance Art, Radu Afloarei şi Laura Aparaschivei – video, iar Roxana Conţu – make-up.
„Specialist în filosofia Artei”
Marco Giommoni este compozitor, muzicolog, inginer de sunet şi specialist în filosofia Artei. Născut la Veneţia, acesta şi-a făcut studiile muzicale şi universitare la Veneţia, Padova, Bologna, Trento, Paris şi Rouen. Este doctor în Ştiinţe Muzicale al Universităţii din Trento şi doctor în Muzică şi Muzicologie al Universităţii din Rouen. Autor al unei producţii consistente de muzică de cameră şi a 11 puneri în scenă de teatru muzical, de pe la începutul anilor '80 s-a aplecat cu o atenţie deosebită asupra Audio Recording, a Informaticii muzicale şi a Muzicii Electronice, făcând alte studii de specialitate, în Compoziţia Algoritmică şi asupra interacţiunii sunetului digital cu vocea umană, instrumentele tradiţionale şi altele. În această zonă a dezvoltat şi promovat un proiect de relansare a teatrului muzical, în lumina noilor contexte culturale şi a tehnologiei digitale. Ca inginer de sunet are la activ peste 400 de producţii, o parte dintre ele în discografie şi radioteleviziune. De peste 25 de ani, pe lângă munca artistică, activează şi în planul Managementului Cultural, de Comunicare şi Artele Spectacolului. Ţine cu regularitate cursuri şi seminarii de istorie, sociologie, semiologie şi estetică muzicală, estetică a artelor figurative.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau