„Când visăm”, o poveste modernă despre familie
Dimensiune font:
La Teatrul pentru copii şi tineret „Luceafărul” se pregăteşte o nouă piesă, iar înainte de premiera oficială din toamnă, spectacolul va avea o repetiţie generală cu... public. Doritorii sunt aşteptaţi vineri, 29 iulie, de la ora 19.00 la sala mare a Teatrului.
Se spune că vârsta tuturor posibilităţilor este copilăria şi că tot ea ar fi şi vârsta la care putem visa orice, oricând, cu ochii deschişi. Totuşi, după toate acestea, părinţii sunt cei care pun în noi sămânţa visării şi a idealurilor în viaţă, dar încearcă să ne ţină cât mai aproape de realitate. Toate acestea sunt percepute diferit de către Felix, personajul principal al noii piese de teatru ce se pregăteşte pentru stagiunea viitoare la Teatrul „Luceafărul”. „Când visăm...” este noua co-producţie şi chiar dacă încă se mai pun la punct ultimele detalii, actorii şi povestea sunt gata pentru întâlnirea cu publicul. Produs în parteneriat cu Centrul Cultural German Iaşi, spectacolul realizat de regizoarea Verena Koch (Austria) şi de scenografa Ute Lindenbeck (Germania) va avea premiera la toamnă, însă cu toate acestea, vineri, 29 iulie, de la ora 19.00, sunteţi aşteptaţi la o repetiţie generală cu public. „Ideea de a realiza co-producţii are mari beneficii artistice, întrucât aduce alături stiluri diverse de a face teatru, punându-i pe artiştii ieşeni de la «Luceafărul» în faţa unor proiecte multiculturale”, a declarat Oltiţa Cîntec, directorul artistic al instituţiei.
Un spectacol pentru toată familia
Felix este un băiat de 8 ani care nu are prea mulţi amici şi nici nu se înţelege prea bine cu mama şi nici cu colegii de la şcoală. E un visător care, într-o seară, va porni într-o călătorie imaginară în cursul căreia întâlneşte mai multe personaje de basm. Până la final va descoperi o serie de lucruri importante în viaţă, printre care, de exemplu, prietenia şi dragostea necondiţionată.
Noul spectacol al Teatrului „Luceafărul” aduce alături artişti români, austrieci şi germani. Regizoarea Verena Koch a studiat la Universitatea de Muzică şi Teatru din Frankfurt am Main, iar în prezent este conferenţiar la Universitatea Anton Bruckner din Linz şi colaboratoare a Theatergruppe Malaria din Gallneukirchen şi Landestheaters din Linz. În trecut, a lucrat cu teatre din Frankfurt am Main, Gottingen, Esslingen, National Theater Mannheim şi Munster.
Scenografia a fost semnată de Ute Lindenbeck (Berlin), artistă al cărei nume a apărut pe afişele teatrelor din Germania, Austria şi Elveţia. A studiat la Kunsthochschule Berlin şi Central Saint Martins University of the Arts London. A lucrat ca scenograf deopotrivă pentru spectacole de teatru şi de operă, pentru Opera din Köln, Teatre din Berna, Dortmund, Linz, Zürich. Din echipa spectacolului mai fac parte Franz Huber (dramaturgie), Ioana Natalia Corban, Ileana Ocneanu, George Cocoş, Paul Sobolevschi, Ioana Iordache, Claudiu Gălăţeanu, Cătălin Cucu şi Elena Zmuncilă.
Accesul la repetiţia generală cu public se face pe baza biletelor (5 lei) ce pot fi achiziţionate de la casieria teatrului.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau