„Datini şi obiceiuri de iarnă” conservate în festival FOTO
Dimensiune font:
Pe 17 decembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor, se va desfăşura cea de-a XLIX-a ediţie a festivalului dedicat folclorului * peste 500 de participanţi din ţară şi din străinătate vor fi prezenţi la Iaşi * intrarea la spectacol este gratuită
Festivalul Folcloric Internaţional „Datini şi obiceiuri de iarnă” marchează anul acesta ediţia cu numărul 49, care se va desfăşura sâmbătă, 17 decembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor. Cu începere la ora 10.00, festivalul debutează cu o paradă pe traseul Palatul Culturii – bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Piaţa Unirii – bulevardul Independenţei – Piaţa „Mihai Eminescu”.
Cea de a XLIX-a ediţie a Festivalului Folcloric Internaţional „Datini şi obiceiuri de iarnă” este organizat de Consiliul Judeţean Iaşi, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi. „La eveniment vor participa 20 de alaiuri, în total fiind peste 500 de participanţi”, precizează organizatorii. Participanţii vin atât din ţară, din judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Iaşi, Maramureş, Suceava, Vaslui, cât şi din Republica Moldova şi regiunea Cernăuţi – Ucraina.
Alaiuri prezente la Iaşi
Spectacolul va avea loc pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, în ziua de 17 decembrie 2016, începând cu ora 11.00, unde vor evolua toate alaiurile invitate la festival. Totodată, pe 16 decembrie, de la ora 19.00 şi pe 17 decembrie, de la ora 16.30, vor fi susţinute programe de colinde la Palas Mall.
Participanţii sunt Colindătorii din Monor – Bistriţa-Năsăud; Alaiul de obiceiuri din Văculeşti – Botoşani; Colindătorii din Negreni – Cluj; Alaiul „Cerbul” din Costeşti – Iaşi; Alaiurile „Căiuţii” şi „Berbecii” din Fântânele – Iaşi; Alaiul „Cerbul” din Heleşteni – Iaşi; Alaiul de obiceiuri din Mirosloveşti – Iaşi; Alaiul „Cerbul” din Pârcovaci – Hârlău, Iaşi; Alaiul „Cerbul” din Sticlăria – Scobinţi, Iaşi, comuna din care vor veni şi Colindătorii din Sticlăria şi Alaiul „Ursul” din Bădeni. Tot din Iaşi va fi prezent şi Alaiul „Pluguşorul cu felinar” din Tătăruşi.
Din Maramureş vor fi prezenţi membrii Ansamblului de obiceiuri din Cicârlău şi Cavnic, din Suceava vor veni Alaiul de obiceiuri din Ostra şi Alaiul de obiceiuri „Cetina” din Vama, iar din comuna Todireşti – Vaslui, vor veni membrii Alaiului „Vălăretul”. De peste hotar vor veni Colindătorii din Pelinia – raionul Drochia, Republica Moldova, Ansamblul „Ciobănaş de la miori” din Parcova – raionul Edineţ, Republica Moldova, Ansamblul de obiceiuri „Oberih” din Zastavna – Cernăuţi, Ucraina şi Grupul de colindători „Țărăncuţa” din Marşinţi – Cernăuţi, Ucraina.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau