„Iaşi Guide” vă invită să călătoriţi printre monumente!
Dimensiune font:
Creatorul acestui ghid virtual, Andrei Tudor Ionescu, este invitatul de astăzi al Clubului „Iubitor de Iaşi”. Întâlnirea cu publicul va avea loc de la ora 16.00, în Sala de Festivităţi a Bibliotecii „Gh. Asachi”, iar intrarea este liberă.
Din dorinţa de a povesti lumii întregi despre Iaşi, facilitând accesul la informaţii despre obiective turistice şi culturale importante din oraşul său natal, Andrei Tudor Ionescu a creat aplicaţia „Iaşi Guide”. Luni, 4 aprilie, de la la ora 16.00, călătorim, virtual, prin oraşul celor şapte coline, alături de un tânăr pasionat de informatică, dar şi de cultură, în cadrul unei întâlniri organizate de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”, la Sala de Festivităţi (lângă Cub, clădirea Materna, etaj 1).
Andrei Ionescu este student la Facultatea de Informatică a Universităţii din Manchester (Marea Britanie). Din drag de oraşul său şi de valorile acestuia, a creat aplicaţia „Iaşi Guide”, pentru a provoca turiştii, dar şi locuitorii oraşului, să cunoască în profunzime Iaşiul. „În Nord-Estul României se află un oraş a cărui istorie a influenţat formarea identităţii unei ţări. Domnitori, importanţi oameni politici şi de cultură s-au plimbat pe străzile sale, fiecare arteră având povestea ei. Iaşul este un oraş care merită descoperit şi înţeles. Acest ghid al capitalei Moldovei va fi folositor turiştilor pe durata vizitei lor în Iaşi şi va fi un nou mod de a descoperi oraşul natal pentru ieşeni”, apreciază Andrei Ionescu în descrierea aplicaţiei, care a fost primită deja cu entuziasm de pasionaţii de turism cultural.
Aplicaţia „Iaşi Guide” este gratuită şi este disponibilă momentan pe platforma iOS, însă în cursul acestui an va fi disponibilă şi în sistemul Android. Într-un format accesibil, atrăgător şi, mai ales, bine documentat, Andrei Ionescu a structurat informaţii despre muzee, galerii, monumente, biserici şi mănăstiri, centre comerciale, parcuri, pietonale şi pieţe.
De asemenea, ghidul virtual prezintă şi detalii despre transport, oferte de cazare, obiective turistice din judeţ şi link-uri utile către pagini cu informaţii. Dintr-o astfel de aplicaţie, nu ar putea lipsi nici fotografii ale Iaşului de odinioară.
„În liceu, am avut profesori care ne povesteau mereu despre Iaşi. Primeam note mai mari, dacă ştiam unde se află un anume monument din oraş, iar această competiţie ne-a trezit interesul, am devenit curioşi să descoperim tot mai multe poveşti despre oraşul în care trăim. Iaşul este un oraş frumos, are multe lucruri interesante de oferit, însă are şi multe de schimbat, în ceea ce priveşte imaginea sa”, afirmă Andrei Tudor Ionescu.
Clubul „Iubitor de Iaşi” se desfăşoară în cadrul proiectului „Culorile Cărţii” şi este organizat de către Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”. Proiectul vizează pasionaţi de istoria locală şi îşi propune să faciliteze informarea asupra trecutului oraşului, cunoaşterea şi monitorizarea monumentelor din acesta, dar şi conexiunea dintre oameni care împart aceleaşi interese şi pasiuni. Participarea la aceste evenimente este gratuită.
Gina POPA, Larisa LAZĂR
Născut pe 17 iulie 1995, la Iaşi, a absolvit Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi, iar acum studiază informatica la Universitatea din Manchester (Marea Britanie). Citiţi în ediţia de joi, 7 aprilie, a cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, un amplu interviu cu Andrei Tudor Ionescu, invitatul nostru în redacţie.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau