„Stăpâneşte secretul comunicării” la Biblioteca Judeţeană
Dimensiune font:
* începând din seara aceasta, de la ora 18.00, la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” vor avea loc ateliere de dezvoltare personală * acestea sunt gratuite şi vizează tineri cu vârsta peste 16 ani * perioada desfăşurării lor este iulie – august anul curent
V-aţi gândit vreodată ce spune un gest despre persoana din faţa dumneavoastră? Cu siguranţă tonalitatea vocii dă de gol orice minciunică! Despre comunicarea verbală, nonverbală şi paraverbală se va discuta la atelierele organizate de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi (BJI). Acestea se vor desfăşura în perioada iulie – august sub tema „Stăpâneşte secretul comunicării”.
„Noi ne-am propus un număr maxim de 30 de persoane, dar s-au înscris peste 50. Din păcate nu am reuşit să satisfacem toate cererile, deoarece capacitatea sălilor de care dispune Biblioteca Judeţeană este limitată. În plus, fiind un singur formator este foarte greu de lucrat cu atât de mulţi oameni. Atelierele sunt susţinute în regim de voluntariat de Gabriela Taşcă, consilier de dezvoltare personală şi formator în domeniul relaţii cu clienţii într-o instituţie bancară. Majoritatea persoanelor înscrise au peste 30 de ani, deci sunt persoane active profesional”, a declarat Mihaela Morariu, şef Serviciu Proiecte şi Programe Culturale, PR al BJI pentru cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei”.
Puteţi citi şi: „Actorii nu se plâng de muncă şi de greu”
Ce? Cum? Când? Unde?
Sub forma a şase module ce se vor desfăşura o dată pe săptămână, începând din seara aceasta, de la ora 18.00, la sala de lectură a BJI, atelierele vor avea o durată de 2 ore fiecare. Temele cuprind comunicarea nonverbală, paraverbală, verbală şi tehnici de comunicare, iar acestea sunt: Limbajul corpului – Cum ne dăm seama ce gândeşte, dacă nu vorbeşte? Descifrarea corectă a indiciilor limbajului corpului. Vocea ca instrument de influenţare a comunicării. Tonul, ritmul, volumul, modularea, accentul, pauza, dicţia. Cum anume folosim aceste elemente pentru a capta atenţia şi a conduce discuţia spre obiectivul dorit. Procesul comunicării. Conştientizarea proceselor care au loc în timpul comunicării. (Bariere în comunicare - exerciţii de conştientizare a propriilor bariere şi găsirea celor mai potrivite soluţii pentru înlăturarea lor; Reacţia critică - mod de formulare a feedback-ului - cum putem prezenta ceea ce gândim fără a răni sentimentele celor din jur).
Arta de a întreba – Cine întreabă, conduce discuţia. Ce fel de întrebări folosim pentru a obţine informaţiile dorite? Vom formula, reformula, readapta întrebările pe care le folosim în viaţa de zi cu zi pentru a obţine informaţiile dorite. Tipuri de comunicatori – vizuali, auditivi, kinestezici – VAK. Abilităţile sociale – componente ale inteligenţei emoţionale: ascultarea activă, intrarea în raport cu ceea ce simt ceilalţi, asertivitatea. Participanţii vor primi la final o diplomă de participare. „Numărul mare de cereri de înscriere venite din partea publicului ne bucură, pentru că încă o dată demonstrăm că rolul unei biblioteci publice nu este doar cel de satisfacere a nevoilor de lectură, ci şi unul de socializare, formare şi dezvoltare”, Mihaela Morariu, PR al Bibliotecii Judeţene
Program de vară la BJI
Fiind singura Bibliotecă din oraş care permite împrumutul cărţilor şi pe timp de vară, în perioada 4 iulie - 11 septembrie, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” va avea program de lucru cu publicul de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 17.00, iar sâmbăta, duminica şi de sărbători legale va fi închis.
Programul este valabil atât pentru sediul central, cât şi pentru cele cinci filiale: Filiala „Vasile Alecsandri”, Filiala „Mihail Sadoveanu”, Filiala „Garabet Ibrăileanu”, Filiala „Ionel Teodoreanu”, Filiala Ateneu. Pentru alte detalii accesaţi pagina de Facebook a Bibliotecii Judeţene sau la adresa programe@bjiasi.ro.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau