Aventuri gastronomice cu Vlad Muşatescu
Dimensiune font:
Mâine, de la ora 17.00, sunteţi invitaţi la un eveniment menit să îmbine două lucruri necesare oricărei fiinţe umane: literatura şi gastronomia. Întâlnirea din cadrul proiectului „Book-ătăria” se va desfăşura la Ospătăria „Uliţa Veche”. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar preparatele vor fi plătite de fiecare participant.
Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” Iași (BJI) invită publicul la un nou eveniment din seria celor menite să atragă oamenii spre lectură ori să „împingă” lectura în casa oamenilor. Astfel, mâine, 22 iunie, începând cu ora 17.00, se va desfăşura încă o activitate din cadrul proiectului „Book-ătăria”. Evenimentul se desfăşoară la Ospătăria „Uliţa Veche” (Pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală), iar subiectul poartă genericul „Aventurile gastronomice, deloc aproximative, ale lui Vlad Muşatescu”.
„Dacă la Vlad Muşatescu acţiunea poliţistă a fost parodică, statul la masă a fost mereu treabă serioasă. Scurtă incursiune gastronomică alături de detectivul Conan Doi, pornind de la «cocoşelul cu sos de vin» al celor trei ţaţe nătăfleţe din Colţiilupchii şi ecsenbecurile cu «salade de tomates comme à la mere de maison» din ograda lui Hristu Ferşampanos”, a afirmat Marius Cristian, cronicar gastronomic şi editor al revistei virtuale de gastronomie costachel.ro, despre tema propusă.
O discuţie la care primul venit e primul servit
Întâlnirea este găzduită de Ospătăria „Uliţa Veche”, iar meniul pregătit de Chef Mihai Hăisan este inspirat din scrierile lui Vlad Muşatescu şi poate fi comandat contra cost. Reprezentanţii BJI anunţă că locurile sunt limitate, iar accesul se va face pe principiul „primul venit, primul primit”.
Proiectul „Book-ătăria” se desfăşoară în cadrul programului „Biblioteca şi Societatea”, demarat de colectivul Bibliotecii Judeţene din Iaşi, cu care aceştia şi-au propus să creeze „o contopire între tradiţia culinară şi enologică moldovenească, aşa cum este ea prezentată în literatura noastră clasică, şi practica modernă a gătitului sau în domeniul altor culturi. În acelaşi timp se are în vedere şi valorificarea sărbătorilor tradiţionale româneşti”.
Larisa LAZĂR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau